19 januari 2021

Clarins Ombre 4 Couleurs in 04 Brown Sugar Gradation

Clarins Ombre 4 Couleurs in 04 Brown Sugar Gradation

Het is hier op de blog zeker geen geheim dat ik wel van kleinere oogschaduwpaletjes houd - de dagen van de megapaletten met 120 kleurtjes liggen vér achter mij. Vaak zijn de mini's perfect geschikt voor een volledige look en zijn ze daarbij zoveel compacter.

Bij Clarins zijn ze dezelfde mening toegedaan en lanceerden onlangs nieuwe quads in zes verschillende tinten. Ik ging voor de Clarins Ombre 4 Couleurs in de kleur 04 Brown Sugar Gradation: een neutraal-ish palet met vier allround kleuren die echt wel voor iedereen kunnen werken. De vier gradaties van bruine suiker - pannenkoekenliefhebber, iemand? - gaan van geelgoud naar donkerbruin. Zelf mis ik één extra kleurtje en dat is een lichte kleur voor vlak onder de wenkbrauw en de binnenste ooghoek, maar het is een kleine moeite om daar een tweede paletje voor te openen. 

Clarins Ombre 4 Couleurs in 04 Brown Sugar Gradation

Clarins Ombre 4 Couleurs in 04 Brown Sugar Gradation

Drie van de kleuren in Brown Sugar Gradation hebben een glanzende finish, eentje is mat en alle geven een mooi pigment af. Zoals steeds swatchen de glanzende poeders net wat vlotter op mijn arm en lijkt de matte kleur wat achterop te hinken. Goed nieuws: met een kwast blendt de matte kleur even mooi op de oogleden als de rest, oef! De houdbaarheid van de oogschaduw wordt verlengd door de toevoeging van bamboepoeder, wat voor een soort van geïntegreerde primer moet zorgen. Goed bedacht van Clarins, zeker als je zelf geen oogschaduwprimer gebruikt. Ik weet niet of het de oogschaduw significant beter maakt, maar aangezien de kleuren niet vervagen, kan het maar helpen.

Clarins Ombre 4 Couleurs in 04 Brown Sugar Gradation

Clarins Ombre 4 Couleurs in 04 Brown Sugar Gradation

Net als de blush van Clarins, komen ook deze Ombre 4 Couleurs in schattige ronde doosjes. De kleur op het deksel varieert naargelang de kleur van de oogschaduw en ik ben best gecharmeerd door het dégradé kleurenverloop. Binnenin beschermt een transparant dekseltje de oogschaduw én doet het meteen dienst als een houder voor de dubbelzijdige sponsapplicator. Zelf gebruik ik bij voorkeur mijn kwasten, máár ik apprecieer wel hoe Clarins de applicator hier wegwerkt: niet in een extra compartiment ín het palet (wat het alleen maar groter zou maken), maar bovenop - hierdoor is het palet zo compact mogelijk.

Clarins Ombre 4 Couleurs in 04 Brown Sugar Gradation

Clarins Ombre 4 Couleurs in 04 Brown Sugar Gradation

Voor mijn look gebruikte ik alle vier de kleuren uit Brown Sugar Gradation: ik begon met de matte kleur als transitiekleur, net boven mijn arcadeboog. De bruine glanzende kleur rechtsboven plaatste ik in de arcadeboog om deze uit te diepen en te blenden met de transitiekleur. De geelgouden kleur linksboven ging over het volledige ooglid en met de donkerbruine kleur linksonder diepte ik de buitenste ooghoek nog wat meer uit. Een beetje eyeliner en mascara erbovenop en klaar! 

De kleuren zijn overwegend neutraal, misschien lichtjes warm, maar over het algemeen heel draagbaar en comfortabel. De pigmentatie is meer dan prima en de kleuren blenden erg gemakkelijk, zonder te veel in elkaar over te lopen. Brown Sugar Gradation leent zich uitstekend voor mijn signature look en daar kan ik alleen maar blij om zijn! 

Clarins Ombre 4 Couleur - 4,2 g voor € 49,00 (€ 44,10 met het ledenvoordeel op de Clarins-webshop)

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Wat een mooie look, misschien iets te goud/gelig voor mij maar wel benieuwd naar hun aanbod want lijken inderdaad handige paletjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ja, de gouden accentkleur is aanwezig, maar ik vond het geheel nog net neutraal genoeg. De paarsige kleurtjes zijn misschien meer jouw ding?

   Verwijderen
 2. Het is een mooie ooglook geworden op het goudkleurtje na. Dat is niet jouw dada, maar ik weet zeker dat je iemand anders hier blij meer zal kunnen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zelf neig ik meer naar champagnegoud of nog beter, iets met een rozere tint, maar met zo'n vooraf samengesteld quad kan je helaas niet zelf kiezen. Wel een mooi setje!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig