5 januari 2021

Getest: PCA Skin

PCA Skin

Oooh, ik houd ervan om geweldige skincare te ontdekken! Dat geeft meteen weg dat ik deze producten van PCA Skin absoluut kan smaken, jawel. PCA Skin stond al even op mijn radar: ik zag het regelmatig voorbijkomen op Instagram, bij de Amerikaanse bloggers die ik er volg. Groot was mijn verbazing toen ik ontdekte dat PCA Skin ook bij ons in België te koop is!

PCA staat voor Physicians Care Alliance, een merk dat vertrekt vanuit professionele skincare expertise, gebaseerd op wetenschap en al meer dan 25 jaar de nodige kwaliteit biedt. Hun expertise begint bij klinische huidverzorging en peelings, gebracht door de professional. Van daaruit groeide ook een lijn met 'thuisverzorgingen', zeg maar producten voor de gewone consument. De producten zijn zeer performance gericht - eerder dan geld te steken in glam verpakkingen of campagnes met sterren, investeert het merk in het product zelf, en dat kan ik absoluut appreciëren. Want hoewel ik zeer graag met make-up speel, zweer ik bij goede skincare als hét belangrijkste vertrekpunt.

PCA Skin Blemish Control Bar

Mijn skincareroutine begin ik standaard met een reiniger, hier is dat de PCA Skin Blemish Control Bar. PCA heeft een aantal reinigers, vrijwel allemaal in de vorm van een massief blok en dat is een nieuwigheid in mijn badkamer. Voordeel is wel dat de reinigers zich niet beperken tot het gezicht: deze Blemish Control bar werkt voor het gezicht, lichaam en zelfs de hoofdhuid - met z'n whopping 90 gram kom je trouwens wel eventjes toe.

De Blemish Control Bar bevat heel wat verzorgende ingrediënten zoals glycerine en oliën, maar is met z'n 2% salicylzuur toch vooral gericht op een vettere of onzuivere huid. Het salicylzuur is een exfoliant en helpt om de uitbraak van bacteriën onder controle te houden, ontstekingen te genezen en voorkomt zelfs ingegroeide haartjes - handig voor wie een scheermesje gebruikt!

Bij de bar zitten drie sponsjes - die zijn initieel vrij klein en plat, maar zwellen met een beetje water op tot een volwaardige spons waarmee je schuim kan creëren. Als je de werking wilt optimaliseren, kan je de reiniger twee minuutjes laten inwerken en nadien goed afspoelen met warm water. Hier wordt mijn huid echt wel instant squeeky clean en glad van!

PCA Skin Hyaluronic Acid Boosting Serum

Nadien heeft mijn huid nood aan hydratatie en dus is het PCA Skin Hyaluronic Acid Boosting Serum de perfecte match. Ik heb al vaker mijn liefde verklaard aan skincare die zich focust op hydratatie net omdat elke huid, ongeacht huidtype of leeftijd, hier nood aan heeft. Een hydraterend serum heeft daarbij mijn voorkeur, omdat het, meer nog dan een crème, vol met actieve ingrediënten zit die maximaal voor de huid kunnen werken. 

Het serum werkt drieledig: het vocht wordt naar boven getrokken, zodat het huidoppervlak optimaal gehydrateerd blijft, maar dringt ook dieper in de huid voor de meer grondige hydratatie, en het stimuleert de huideigen hyaluronzuurproductie en vochtopvang.

Naast hyaluronzuur spot ik nog een ander veelzijdig ingrediënt: niacinamide. Dit werkt als een anti-oxidant, zodat de barrière van de huid wordt versterkt (en dus minder vocht wordt losgelaten), werkt in op roodheid en irritaties, egaliseert de teint en heeft een ontstekingsremmende functie.

De verpakking is optimaal voor de bewaring van de actieve ingrediënten: de metalen flacon houdt alles luchtledig en vers. Aan de zijkant is er bovenaan een klein 'kijkgaatje' voorzien, zodat je in het oog kan houden wanneer het serum bijna op is - handig! Het pompje werkt vlot en is ideaal om te doseren: twee pompjes geven mij voldoende serum voor het gezicht en mijn nek. De formule is erg fijn, fluide en trekt nagenoeg onmiddellijk in. Ik ben absoluut fan van dit Boosting Serum: het geeft mijn huid op dagelijkse basis een plumping effect en ik gebruik het zeer graag in de ochtend.

PCA Skin Ideal Complex Revitalizing Eye Gel

Als oogverzorging testte ik de PCA Skin Ideal Complex Revitalizing Eye Gel. Opnieuw een favoriet voor de ochtend, want de geltextuur geeft meteen een frisse start aan mijn vermoeide oogzone. Bijzonder is dat de gelformule (traditioneel een meer hydraterende functie) toch een anti-ageingfunctie heeft en is gericht op fijne lijntjes, kraaienpootjes, rimpels, donkere kringen en wallen en zakkende oogleden. Dat heeft alles te maken met het feit dat je de Revitalizing Eye Gel ook op (en niet enkel onder of rond) het ooglid kan aanbrengen, en dat is het wel zo fijn dat de textuur snel intrekt.

De gel bevat zes verschillende peptiden die verschillende functies vervullen: sommige peptiden verminderen puffiness of verkleuringen, andere verminderen het uitzicht van de rimpels. Zelf heb ik genetisch geërfde donkere kringen en afhangende oogleden, dus voor mij is deze gel zeker wel multifunctioneel. Initieel valt meteen het frisse, aangename gevoel van de geltextuur op, die snel een klein beetje meer lifting gaat aanvoelen. Alle beetjes helpen - en het geeft in elk geval een fijne basis voor mijn concealer! Ik ben trouwens wel fan van de verpakking: de gel valt heel goed te doseren via de spuitmond en is vrij zuinig.

PCA Skin
Van links naar rechts: PCA Skin Hyaluronic Acid Boosting Serum - PCA Skin Ideal Complex Revitalizing Eye Gel - PCA Skin Daily Defense Broad Spectrum SPF 50

Het is de laatste jaren gelukkig vaak gecommuniceerd, maar een goede zonnebescherming is zeker geen overbodige luxe. Met mijn gemengde huid is dat echter niet altijd een sinecure, want sommige zonnebescherming voelt al snel wat te vettig aan. Ik ben dan ook altijd opgetogen om zonnebescherming te kunnen tippen die wél goed uitsmeert! 

De PCA Skin Daily Defense Broad Spectrum SPF 50 is er zo eentje, want hij is gericht op de normale en gemengde huid. Er zitten nog een aantal andere soorten in het gamma, van SPF 30 tot 50 en met of zonder kleurtint. De Daily Defense bevat zinkoxide, octisalate en octocryleen, die samen de nodige broad spectrum UV-bescherming bieden. Bovenop de zonnefilters, bevat het ook verzorging in de vorm van hydraterende ingrediënten en beschermende anti-oxidanten. De formule is een zachte crème die al bij al vrij goed uitsmeert en géén witte waas achterlaat. Het is dus geen watertje of een spray, maar een degelijke crème die goed hecht aan de huid, zodat de UV-bescherming optimaal kan werken. Je moet er een klein beetje moeite voor doen (lees: smeren), maar nadien pluk je er de vruchten van.

Interessant om weten: PCA Skin koop je in België en Nederland online via de webshop van Viva Pura (ik heb de Belgische shop hieronder gelinkt) én ik zag dat ze op dit moment 10% korting geven op het volledige gamma van PCA Skin!

PCA Skin Blemish Control Bar - 90 g voor € 87,50
PCA Skin Hyaluronic Acid Boosting Serum - 30 ml voor € 156,00
PCA Skin Ideal Complex Revitalizing Eye Gel - 14 g voor € 118,00
PCA Skin Daily Defense Broad Spectrum SPF 50 - 50 ml voor € 55,00
Verkrijgbaar via de webshop Viva Pura

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Voor mij is het een totaal nieuw ongekend merk. De blemish control bar is wel heel apart en wennen denk ik. Is de verpakking toch luchtledig met een kijkgaatje aan de zijkant? Dat is ook nieuw ;) Goed ook dat de producten zeer performance gericht zijn. Bij skincare is dat uiteindelijk ook het allerbelangrijkste. Interessant!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, het is een beetje wennen, want ik gebruik standaard een gel als reiniger. Dat serum heeft dus echt zo een schermpje, zodat je het in het oog kan houden, haha. Handig!

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig