1 maart 2021

InstaLoves: februari 2021


Goed nieuws in februari: de kappers mochten terug open! Zelf kon ik pas een afspraak scoren op 5 maart, dus de komende dagen loop ik nog rond met mijn coronacoupe. Gelukkig valt het nog mee als ik mijn haar pas gewassen en geföhnd heb en ziet het er meestal nog oké uit in de vlogs, hèhè.


Lang voor het ganse internet overstag ging voor feta, zat ik er al mee te bakken, lol. Feta, ei en filodeeg, meer heb je niet nodig om deze tiropitakia (kleine pasteitjes met kaas) te maken. Ideaal voor een lunch! Een mengeling van spinazie en feta kan ook, maar ik als kaasliefhebber ga voor het pure spul :D Als jullie graag het receptje en een how-to willen, laat het mij weten en dan zal ik het nog eens in een vlog maken. 


Ik mocht de Brexit aan den lijve ondervinden! Sedert 1 januari is het VK een derde land voor de EU en is het niet meer zo evident om online producten te bestellen, want je moet rekening houden met BTW en invoerrechten. 

Ik bestelde voor Timo een sportbril vanop een Britse site - maar vóór ik mijn bestelling afrondde, had ik gecheckt wat het beleid was rond de importkosten. Zij gingen er prat op dat er geen kosten zouden bijkomen, dus was ik gerust en plaatste ik de bestelling. Een week ná de levering kreeg ik dan een onaangename verrassing in de bus, in de vorm van een DHL-factuur met BTW en administratiekosten. 

Dus nam ik contact op met de verkoper: blijkbaar was er in hun magazijn een fout gebeurd en was het pakketje vertrokken met de verkeerde papieren, waardoor DHL het in België moest declareren, met de factuur tot gevolg. Gelukkig erkenden zij hun algemene voorwaarden en kreeg ik netjes het geld terug.

Dit verhaal kent dus een goede afloop, maar toont wel aan dat je tegenwoordig best alert bent voor je een bestelling plaatst. Grotere sites zoals vb. Cult Beauty nemen die extra kosten op zich (ofwel doordat ze ervoor zorgen dat het vooraf is geregeld, ofwel doordat ze extra kosten terugbetalen), maar er zijn evengoed sites die het risico bij de koper laten en dan is het toch wel opletten geblazen. Het maakt het er allemaal niet gemakkelijker op!


Na al die tijd vind ik nog steeds speciallekes voor mijn snacktest, haha. Met deze New York hot dog flavour van Pringles kon ik mijn NYC cravings even stillen. Vreemd genoeg komen de verschillende smaken van een hotdog echt wel naar voren - heel speciaal, en misschien niet voor elke week, maar zeker geslaagd!


Februari betekent ook valentijn! Ik ben zeker niet anti - ook al hebben we in principe geen specifieke dag nodig om de liefde te vieren, maar aangezien ik in deze werd getagd... awel ja, een paar Valentino's mag er altijd bij :D


Ik kreeg een pakketje binnen van het nieuwe Belgische skincarelabel Super Duper Body - zowel de naam als de verpakking zijn alvast on point! Voorlopig zijn er twee producten: de ene is een creamy cleanser, de andere een gezichtsolie.


Oké, het is nog winter, maar ik was helemaal niet kwaad om de heerlijke zonnige dagen die we in februari mochten beleven - meer van dat in maart, aub! Ik werd er op slag vrolijker van en prepte het terras met enkele nieuwe plantjes. In huis ging ik voor verse snijbloemen - ik koop meestal enkele pakketjes losse bloemen en maak er dan thuis een coherent boeketje mee. Ik houd wel van volle en hoge boeketjes - en hoewel ik niet echt weet wat ik doe omdat ik geen plantenkennis heb, denk ik graag dat ik er een verborgen talent voor heb, haha.


Het mooie weer lokte ons uit ons kot en dus trokken we naar Antwerpen. We kochten een broodje bij Bahn-Mi en vonden nog een bankje vrij om te lunchen. Ik wilde ook een bezoekje brengen aan Uniqlo omdat ik had gezien dat ze er leuke basics hebben in allerlei kleuren en ik op zoek was naar enkele nieuwe fijne wollen truitjes. Ik was niet heel zeker van mijn maat, dus wilde ik graag kunnen passen zonder het gedoe van bestellen en terugsturen. Mission accomplished! Op weg naar de auto liepen we voorbij Mooy - ik was er pre-lockdown nog niet geraakt maar liefhebbers van een roze interieur moeten er zeker eens langsgaan. Gelukkig deden ze wel take-out en mijn latte met een dikke homp pralinéchocolade werd instant goedgekeurd.


Dromen staat vrij - en dus deelde ik deze mooie handtassen van Chanel op mijn InstaStories. Chanel heeft een aantal vaste kleuren en komt dan elk seizoen uit met limited edition kleuren die nadien niet zomaar terugkomen. Dit is de kleur caramel, en het is dé kleur waar iedereen dit seizoen voor vecht. Zelf waag ik er mij niet aan want de talrijke prijsverhogingen van Chanel zijn eerlijk gezegd gewoonweg schandalig, maar als ik niet over de prijs moest denken, wist ik het wel!


Ik ging in DIY-modus, hèhè. Ik kreeg dit spiegeltje járen geleden cadeau van mijn vriendin die het perfect bij mij vond passen - hoe komt ze er toch bij, haha... Sindsdien bewaar ik het in mijn handtas. Laatst haalde ik het boven om mijn lipstick bij te werken en kwamen zowel de bovenzijde als een van de spiegeltjes binnenin los. Niets dat een beetje extra sterke lijm niet kon verhelpen en dus heb ik nu een hersteld exemplaar - jeej!


Triest nieuws uit beautyland! BECCA werd in 2016 gekocht door Estée Lauder, maar liet nu via hun social mediakanalen weten dat ze tegen september 2021 ophouden te bestaan. BECCA heeft wat mij betreft nog steeds een plek in de beautyindustrie en ik vind dit dus op z'n minst een vreemde beslissing. Maar goed, business is business en het zal wel all about the money gaan... Ik ben ik elk geval nog niet klaar om volledig afscheid te nemen, dus kocht ik onder meer nieuwe mini's van de highlighters zodat ik de komende jaren verder kan.


Take-out nummer zoveel leverde mij deze foto op. Grappig genoeg zat er geen koffie, noch thee in, maar limonade :D


Het was een zonnige zaterdag, ik was moe en dus ging ik voor een dutje op de zetel. Dekentje erbij en ik was vertrokken! Dit dutje kende een goede afloop, maar meestal word ik van dutjes vooral erg groggy en heb ik daarna een snack nodig om mij terug uit mijn slaapcoma te halen, oeps!


Nóg een fijn skincarepakketje, ditmaal van de webshop Korean Skincare. De review van de oogmaskers staat al online, de rest volgt snel! Het is in elk geval een supertoffe shop als je van K-beauty houdt, met een zee aan merken en producten. 


Ik ontdekte weer enkele leuke series op Netflix! Derry Girls speelt zich af in de jaren '90 en bevat volop verwijzingen naar mijn jeugd, gaande van Take That tot de spanningen in Noord-Ierland en het IRA. Er komt volgens mij geen vervolg op, maar het verhaal werd mooi afgerond. 


Van Firefly Lane mogen we een tweede seizoen verwachten, yes! De serie focust zich op de vriendschap van Tully en Kate die ondanks hun verschillende karakters, als jaren beste vriendinnen zijn. Je krijgt een mengeling van drama en romantiek, terwijl het verhaal zich ontwikkelt in het heden en ook wel eens naar het verleden en de toekomst springt.


Na drie jaar op mijn vision board, hakten we vorig jaar in november de knoop door en bestelden we onze droomsalontafel. Midden februari werd hij geleverd en het lijkt alsof hij er altijd gestaan heeft - zo weet je meteen dat je de juiste keuze hebt gemaakt. We namen dus afscheid van onze drie kleine Hay tafeltjes en gingen voor een groter exemplaar in rood marmer. Het nadeel is dat we deze minder gemakkelijk kunnen verzetten, maar gelukkig is hij groot genoeg zodat iedereen rondom er vrij gemakkelijk aan kan.


Met ons nieuw koffiehoekje erbij werd het ook tijd voor wat nieuw werk aan de muur! Gelukkig kan ik daarvoor altijd rekenen op mijn hubby, die twee gepaste werkjes maakte. Ik wil er nog twee kaders voor kopen zodat ze helemaal afgewerkt zijn en dan is onze woonkamer afgewerkt! 

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. Lees ik daar iets over Take That? <3 <3 Ik was fan in de nineties :D

  Wij twee hebben precies wel enkele dingen gemeen uit onze jeugd; de Babysittersclub en Take That toch alvast, hihi.

  Fijne dag verder xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yes!! Met posters aan de muur en al :D Helaas heb ik ze nooit echt in concert gezien, altijd een beetje jammer gevonden.

   Verwijderen
 2. Alweer zoveel leuke foto's :) En ja, heel graag een receptje voor tiropitakia!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Net toen je een tijdje geleden dacht dat je geen nieuwe highlighters meer nodig had, kocht je even later Modern Mercury van Estee Lauder en nu mini's van BECCA :D Grappig hoe het kan gaan, hé? Heel veel plezier met je highlighters ;) Hopelijk krijg je geen keuzestress xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahaha, ik voel me betrapt! :D Maar ja, die bestelling van BECCA is noodzakelijk ;-) Ik denk dat de haul vandaag live gaat ;-)

   Verwijderen
 4. Gelukkig kreeg je netjes je geld terug. Jammer dat je altijd inspanningen moet verrichten wanneer iemand anders iets fout heeft gedaan. Maar hey, eind goed al goed 🙂 Weer zo leuk die mooie bloemetjes in the house 👍 Blij dat je intussen naar de kapper bent kunnen gaan? Hopelijk was dit echt de allerlaatste keer dat we zoiets hebben moeten meemaken 😉 Af en toe kan een dutje echt wel deugd doen hoor! Je hubby heeft zijn best gedaan. Heel mooi! 👌 Het past ook perfect bij je koffiehoekje 😉 Ik zag dat Tigra in het koffiehoekje haar plekje heeft gevonden 😅 Februari zag er weer goed uit 😘

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eind goed al goed, inderdaad!
   Ik ben vorige week vrijdag naar de kapster geweest en ik voelde me een andere mens nadien, haha! Nu maar hopen dat ze over een kleine twee maanden nog open zijn, als ik terugga.
   Oh ja, Tigra heeft dat zeteltje echt geclaimd, haha. We kunnen het haar niet eens kwalijk nemen :D

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig