24 februari 2021

Lancôme Lash Idôle mascara

Lancôme Lash Idôle mascara

Idôle mascara? Was dat geen parfum? Awel ja. Het is niet de eerste keer dat een merk make-up uitbouwt rond een parfum: in een niet zo ver verleden deed Guerlain het al voor met La Petite Robe Noire (overigens is daar vandaag geen sprake meer van, enkel de geur ligt nog in de rekken). De nieuwste mascara van Lancôme wordt geënt op het gelijknamige parfum - en de vraag is dan of we in de toekomst nog meer Idôle beauty mogen verwachten.

Met de Idôle eau de parfum waaide er een wind van moderne vrouwelijkheid bij Lancôme, die een jongere generatie vrouwen, met boegbeeld Zendaya op kop, aanspreekt. Even uniek als het Idôle flesje (slechts 15 mm dik!), is ook Lancôme Lash Idôle: de mascara breekt opnieuw met de klassieke normen en gaat voor grafisch zwart met roségoud, vierkant maar met afgeronde hoekjes. Pretty!

Lancôme Lash Idôle mascara

Lancôme Lash Idôle mascara

Ook de borstel is uniek vormgegeven: onder de naam Arch Curved is dit een ronde, boogvormige borstel met 360 borstelhaartjes in 250 verschillende maten. Ik heb ze gelukkig niet allemaal een per een moeten tellen :D De vorm en de talrijke verschillende haartjes zorgen ervoor dat de wimpers individueel worden gecoat, zodat je een open blik krijgt. Qua volume is Lash Idôle net wat minder vavavoom impressionant dan Lancôme Monsieur Big, maar de lichte gelformule geeft mijn wimpers zeker wel een degelijke volumeboost en verzwaart de wimpers niet.

Minstens even fijn is de gebogen vorm van de borstel: die blijkt héél handig om de wimpers een beetje te hoogte in te duwen en te liften, zelfs zonder dat je vooraf een wimperkruller gebruikt. Ik heb van mezelf geen bijzonder gekrulde wimpers en toch geeft Lash Idôle mijn wimpers au naturel een duwtje in de rug - of moet ik zeggen: in de lucht?

Lancôme Lash Idôle mascara

Lancôme Lash Idôle mascara

Lash Idôle is meer dan een degelijke mascara, eentje die zich zowel op vlak van lengte, coating en volume staande weet te houden, en dat zonder klontertjes of af te geven. Zonder wimperkruller hebben ze toch nog een degelijke lift, die de hele dag aan blijft. Zelf ga ik in dit type reviews altijd voor full face shots, omdat je in het echte leven ook niet op een centimeter van iemands ogen gaat staan, dus ik vind het belangrijk om een meer algemeen beeld te laten zien van hoe de mascara werkt in het geheel. Mijn wimpers houden zich prima staande in de look en hebben een degelijke body, dus ik ben content!

Lancôme Lash Idôle mascara - € 34,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. Deze mascara is er eentje om in mijn achterhoofd te houden.

  Zou je jouw Terra bronzer van Tom Ford eens willen aanbrengen en erover vertellen in een filmpje of vlog? Dat deed je laatst ook met je Hourglass pallette met de 4 poeders en dat vond ik interessant. Vandaar mijn vraag over je Terra bronzer. Ik zou hem graag eens in actie zien ;) Alvast bedankt, mocht je dit willen doen :)

  Bye! xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, geen probleem, ik haal in een van de volgende vlogs de Terra bronzer er eens bij :D

   Verwijderen
 2. Wat een mooie verpakking heeft deze mascara.

  Ik las dat je de lippenstift 'Anton' van TF kocht. Je droeg hem in een filmpje. Deze kleur lijkt me eerder subtiel op je lippen. Klopt dat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Anton is erg nude! Ik draag er een rozig potlood onder om het wat meer body te geven, want anders is 'ie wel erg bleek.

   Verwijderen
 3. Ikzelf heb nog nooit een gebogen mascara borstel gebruikt, maar ik denk ook dat het wel heel handig in gebruik is. Hij doet in principe een beetje van alles. Ik veronderstel dat je deze niet zou inruilen voor je Chanel Volume? Misschien niet voor het volume, maar misschien voor iets anders?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meestal zie ik weinig verschil tussen een recht en gebogen borsteltje, maar hier is er echt een liftend effect. Maar Le Volume geeft mij nog meer volume, dus daar kan ik geen afscheid van nemen.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig