29 juni 2021

Clarins Extra-Firming Energy dagcrème

Clarins Extra-Firming Energy day cream

Als de kleur en geur van deze Clarins Extra-Firming Energy dagcrème 's morgens geen lach op het gezicht toveren, weet ik het ook niet meer. Skincare waar ik goed gezind van word: I approve!

First things first: deze Extra-Firming Energy crème is gericht op de vitale 40'er, die een gepaste dagverzorging zoekt. De crème heeft een dubbele functie: enerzijds zorgt het voor een gezonde uitstraling, anderzijds verstevigt het de huid en wordt het daarom gecategoriseerd als een anti-ageingproduct.

De textuur is deze van een echte crème, maar werkt voor alle huidtypes, met dank aan de smeltende formule. Overigens is er van die oranje kleur weinig te merken eens je de crème heb ingesmeerd - oef, geen oempaloompagevaar ;-) Mijn gemengde huid reageert er alleszins prima op, maar het lijkt me ook voedend genoeg voor de iets drogere huidtypes, al heb je in dat geval misschien nog een bijkomend hydraterend serum van doen. Sensorieel is het alvast: de licht oranjeachtige kleur is een ode aan de vitaliteit en het subtiel pittig-fruitig parfum legt een link met de superfruit ingrediënten.

Clarins Extra-Firming Energy day cream

Clarins Extra-Firming Energy day cream

Want net die cocktail aan superfruits en vitamines - het zogenaamde Glow Plus Complex - laat de huid 's morgens ontwaken, geeft energie en een naturelle glow. Dat Glow Plus Complex bestaat uit een extract van biologische gojibessen (boost de energie), een extract van acerolazaadjes (boost de zuurstofvoorziening), biologische abrikozenolie (voedt de huid), een vleugje paprika voor een gezonde blos én vier parelmoertinten om licht te weerkaatsen op de huid. De glow is subtiel aanwezig, maar ik apprecieer dat wel in de ochtend, zeker als ik zonder make-up rondloop - dan heb ik het gevoel dat mijn huid toch een beetje meer pit bevat.

Het firming aspect is evenzeer van tel: kangoeroebloemextract optimaliseert het regeneratievermogen van de huid - lees: verbetert het volume en gaat huidverslapping tegen - en mitricarpusextract bevordert de collageensynthese en verstevigt de huidverbindingen. De Extra-Firming Energy crème werkt dus op vlak van verbetering van de elasticiteit en de stevigheid van de huid, geruggesteund door het gekende Clarins Anti-Pollution Complex dat de huid beschermt tegen schadelijke effecten. Mijn huid voelt alvast plump en bouncy aan, dus er moet toch iets van die beloofde volumeverbetering en stevigheid waar zijn. In het kort: een zéér fijne crème, die punten scoort op vlak van sensoriële ervaring én op vlak van werking!

Clarins Extra-Firming Energy - 50 ml voor € 86,00 (€ 77,40 via het ledenvoordeel op de Clarins-webshop)

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Lijkt mij een zéér fijne en goed anti-ageingproduct. Een vitale huid met een gezonde naturelle glow, verbetering van elasticiteit en stevigheid, dat wil ik 's morgens ook! Ik denk dat ik deze toevoeg aan mijn wishlist.

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig