5 juli 2021

InstaLoves: juni 2021


Met deze InstaLoves van juni gaan we gewoon al de zomer in! Helaas liet het weer ons regelmatig in de steek en haalde ik zelfs de sjaal terug boven :-(

Ik spotte dit nieuwe adresje in Hasselt: Cantine Clementine is een zeer Instagramwaardige - roze! - plek met thee en taart. Naar mijn mening helaas overpriced - 5 à 6 euro voor een stukje taart is er toch wel wat over, dus ik denk dat het vooral iets is om eens een keertje te bezoeken, eerder dan om er vaste klant te worden.


De terrasjestocht ging verder! Met de regen in ons achterhoofd, reserveerden we een tafeltje bij L'Aperi Vino in Hasselt, waar ze een overdekt terras hebben. Het vergde wel een kleine inspanning om er te geraken, want rondom ons tafeltje stonden allerlei plastieken schermen, maar gelukkig was ik nog lenig genoeg om mij erdoor te wurmen, haha. We gingen voor een aantal kleine sharing gerechtjes, een soort van tapaslunch en dat was zeker niet verkeerd!


Het volgende terras was dat van Westpunt, aan het water in Hasselt. Ook zij hebben een overdekt terras en met het warme weer kan je ook buiten zitten en genieten van een drankje en de omgeving. Grappig: ik bestelde de Fever Tree Tonic met framboos en rabarber (ik dacht: oh, leuk, een smaakje dat ik niet ken, klinkt lekker!) en de ober vond het zeer bizar dat ik enkel de tonic wilde, zonder gin. Hij was er helemaal door verward :DToen ik op zondagavond in mijn pyjama in de zetel zat, kregen we ineens bericht van het vaccinatiecentrum: of we over tien minuten ter plaatste konden zijn? Er waren namelijk nog enkele dosissen van het vaccin over en ze zochten mensen van op de reservelijst die snel naar de Ethias Arena konden afzakken. Dat moest je mij natuurlijk geen twee keer vragen! Gelukkig is er op zondagavond weinig verkeer te verwachten, dus stonden we ook effectief binnen tien minuten ter plaatse. Nog eens tien minuten later was ik goed en wel gevaccineerd! 

Ik geloof in de wetenschap, dus de keuze voor vaccinatie was voor mij een non-issue. De omstandigheden waarin het hele gebeuren zich ontplooide, zijn natuurlijk uitzonderlijk, maar feit is wel dat er door alle betrokken actoren gigantische inspanningen zijn geleverd om deze pandemie te bestrijden, zodat er op relatief korte tijd een vaccin kon worden ontwikkeld. In 'normale' tijden had ik als jonge, gezonde mens waarschijnlijk niet meteen een vaccin nodig, maar de kracht van de pandemie is helemaal niet normaal en dus is er een collectieve inspanning vereist. Bij deze een mega applaus en chapeau voor de vele vrijwilligers die zich inzetten om alles vlot te laten lopen in het vaccinatiecentrum - het enige dat ik moest doen, was op tijd opdagen en mijn identiteitskaart meenemen. Een kleine moeite voor een wereld van verschil, lijkt me.

En omdat ik er - begrijpelijk - heel wat bezorgde DM's over kreeg: nee, het deed geen pijn. Buiten een stramme arm ter hoogte van de injectie, had ik er absoluut geen last of bijwerkingen van. Hopelijk kan ik jullie zo mee geruststellen!De laatste twee jaar werden we letterlijk uitgeregend bij elk bezoek aan Gent, maar ditmaal was het anders. Eindelijk klaarde de hemel op én werden we getrakteerd op een mooie portie zon. We liepen Het Koperhuis in voor wat interieurinspo en liepen buiten met een nieuw kussen voor op onze zetel.Aan het Emile Braunplein stond een grote container met de expo Op Eigen Hout - gebaseerd op het gestolen paneel van De Rechtvaardige Rechters. Heel wat schilders maakten een eigen versie en interpretatie van het werk en een jury selecteerde daaruit een aantal werken die je in deze container kon bewonderen. Ik had alvast een persoonlijke favoriet!Via Petra van de blog Sprinkles on a Cupcake spotte ik dit leuke adresje: MuchWow, een Japanse giftshop. Ik had het misschien een beetje groter verwacht, maar het is een klein, maar fijn winkeltje met een mix aan Japanse producten. Ze hadden ook een kleine selectie Japanse snacks en deze snacktestqueen kon die kans natuurlijk niet laten liggen!
Het hoogtepunt van ons bezoekje aan Gent: de lunch bij Steamy Windows! Het dumplingadresje stond al even op mijn lijstje en stelde absoluut niet teleur. Ik bestelde een aantal dumplings met verschillende vullingen en er zat werkelijk geen enkele tegenvaller tussen. Ook het dessert was helemaal in thema: de kleur schrikt misschien een beetje af, maar dit was de charcoal bun met warme en gezouten custardvulling - zeer speciaal door de luchtige textuur, maar erg lekker.


Uiteraard heb ik onze Gentse escapades ook gevlogd! Timo legde mijn gezichtsuitdrukkingen vast, hahahaha. 
Na de lunch wandelden we nog een rondje door de stad, inclusief een korte stop aan de Graslei. Het was heerlijk aan het water en ook de terrasjes zaten goed vol. Iedereen genoot zichtbaar van het zonnetje! Je kon in het zonlicht trouwens ook goed mijn opgezwollen voorhoofd zien - oeps. Ik had namelijk 9 muggenbeten op mijn lijf, waaronder eentje vlak aan mijn haargrens en die zorgde voor een flinke buil op mijn voorhoofd. 


Stom: vergeten mijn decolleté in te smeren! En zo verliet ik Gent met een extra souveniertje, o jee. Gelukkig had ik enkele producten van de Clarins Calm-Essential lijn in huis en die hebben mijn huid er heel snel terug bovenop geholpen.


Ah yes. Nóg maar eens ongedierte. Terwijl ik onze boom aan het inspecteren was, spotte ik iets waarvan ik in eerste instantie dacht dat het een spinnenweb was. Maar helaas, het bleek een klein nestje van processierupsen, brrrr. De stad Hasselt komt uiteraard enkel helpen als het gaat om openbaar domein, van zodra de boom op jouw eigen grond staat, mag je zelf een oplossing zoeken en dus ook voor de kosten opdraaien. Gelukkig kon een gespecialiseerde firma de dag nadien al langskomen en was het probleem snel en vakkundig van de baan.
Tarte Tatin in Hasselt is een ondergewaardeerd adresje! Vlak achter het oude stadhuis, met een schattig terrasje, Barbie in de etalage, dagelijks lekkere taart en zeer faire prijzen. Uiteraard moest ik hun huiseigen tarte tatin proeven en die was héér-lijk.


Dat mijn liefde door de maag gaat, zal niet verwonderen. Dus toen ik deze oubollige verleidingstrukjes zag, vroeg ik mij af wat voor kaas ik dan zou geserveerd krijgen. En vooral: hoeveel? Een stukje (want daar doen we het niet voor, hè) of een kaaswiel?Profiteren van het mooie weer om een barbecue te geven! Het werd er eentje in Grieks thema dus leende ik de vlag van mijn ouders en kochten we blauwe tafeldecoratie bij de AVA. We gingen ook langs bij de Griekse winkel in Genk: daar hadden ze verse, voorgemarineerde souvlaki (handig!), octopus in de diepvries, verse tzatziki en tarama en uiteraard ook dessertjes. De kourambies (zandkoekjes met noten en poedersuiker) bovenaan waren vers gemaakt door de winkel zelf, de andere dessertjes vond ik in de koeling. De babyshower / gender reveal afdeling bij de AVA bevat trouwens ook een rij met snoepjes, haha! Die dozen met ouwels moest ik even op foto zetten :D  Gelukkig had ik thuis nog een voorraadje, maar Tigra was het er niet mee eens dat ik snoepjes kreeg en zij niet :DD

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

 1. Wat een heerlijk verslag, je hebt weer zalige dingen gedaan.. etentjes, barbecuen.. looking good! haha en je moet nooit pauzeren onder een vlog want dan staat je gezicht vaak gekkig inderdaad. Verder is de muggen periode weer aangebroken inderdaad.. ik had er vannacht ook last van!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Zo een overzicht doet mij inderdaad altijd beseffen dat ik toch weer heel wat leuks mocht meemaken.
   Intussen twee muggenstekkers in huis, ik ga de oorlog met ze aan! :D

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig