24 juli 2021

Dr. Dennis Gross Stress Rescue Super Serum

Dr. Dennis Gross Stress Rescue Super Serum

Mijn Cult Beauty adventskalender is the gift (from me to me) that keeps on giving, haha! Ik gooi er dus nóg maar eens een skincare review tegenaan, ditmaal van het Dr. Dennis Gross B3Adaptive Superfoods Stress Rescue Super Serum - whoa, een naam om u tegen te zeggen!

Opnieuw is de oprichter een arts - Dennis Gross is een dermatoloog met een praktijk in NYC en een ruime ervaring in de behandeling van huidkanker. Het gelijknamige skincaremerk heeft als doel om te zorgen voor een gezonde huid, op een veilige en efficiënte manier en met state of the art thuisbehandelingen. Zijn opvallende SpectraLite FaceWare Pro toestel voor lichttherapie staat bijvoorbeeld al even op mijn radar maar vergt wel een flinke hap uit het budget. Dan maar beginnen met zijn gewone skincare!

Dr. Dennis Gross Stress Rescue Super Serum

Dr. Dennis Gross Stress Rescue Super Serum

Het Stress Rescue Super Serum zit in een felblauw flesje met pipet. Het serum zelf is melkachtig en zijdezacht van textuur, fijn in te masseren en trekt goed in de huid. Het kan perfect 's morgens of 's avonds worden gebruikt en laat zich ook goed combineren met mijn andere skincare.

Het idee achter het serum is dat er verschillende stressfactoren kunnen zijn die de huid triggeren, het huideigen microbioom verstoren en daardoor weer de productie van onder meer collageen vertragen. Het Stress Rescue Super Serum bevat daarom microcapsules met de nodige ingrediënten om de stressreactie van de huid te laten afnemen. Vooreerst bevat het serum niacinamide oftewel vitamine B3 - dit verbetert de lipidenbarrièrefunctie van de huid, waardoor vocht beter wordt vastgehouden, fijne lijntjes vervagen en roodheid en onzuiverheden afnemen. Daarnaast is er een zogenaamde plantaardige superfoodmix met onder meer ashwaganda en gojibessen, die de weerstand verhoogt en de huid sneller laat herstellen van oxidatieve stress.

Die cocktail aan ingrediënten heeft resultaat, mijn huid ervaart wel degelijk het kalmerende en voedende effect en lijkt het goed te kunnen vinden met het Stress Rescue Super Serum. Enige nadeel vind ik de kruidige geur, naar mijn vermoeden het gevolg van de plantaardige superfoodmix, die niet meteen voor de meest aangename sensoriële ervaring zorgt. Nu is dit zeker niets nieuws - er zijn verschillende skincareproducten met een kruidig parfum, maar meestal vind ik die nog best aangenaam en wen ik na een tijd ook aan de geur. Niet zo met dit Stress Rescue Super Serum, al is het op zich geen ramp - als het werkt, dan werkt het en dan neem ik de geur ditmaal wel voor lief - maar zeker in de eerste seconden na aanbrengen is er niet meteen een anti-stress ervaring omdat de geur wat minder aangenaam blijkt. Waarschijnlijk zal ik in de toekomst dan toch eerder naar andere producten grijpen, óók al werkt dit serum echt wel erg fijn!

Dr. Dennis Gross B3Adaptive Superfoods Stress Rescue Super Serum - 30 ml voor £ 75,00 via Cult Beauty

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Ook al werkt dit serum echt wel erg fijn. Toch zou je het niet meer kopen. Omwille van de geur dan of omdat er andere producten zijn die ook net hetzelfde doen voor je huid?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een combi van de twee! Ik heb sowieso altijd mijn Advanced Night Repair all all-in-one en waar ik weet hoe mijn huid reageert. En ik kon niet echt wennen aan de geur - soms ruik je de ingrediënten in het begin en ebt dat na een paar keer weg omdat je eraan gewend geraakt. Dat had ik met deze dus niet, en ook al is het niet het allerbelangrijkste, toch is het voor de ervaring wel fijn als een product aangenaam ruikt.

   Verwijderen
 2. En er is tenslotte keuze in overvloed aan producten tegenwoordig!😘

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad! Dus dan kies je iets dat volledig jouw ding is :-)

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig