10 september 2021

InstaLoves: augustus 2021


De InstaLoves van augustus beginnen natuurlijk met onze citytrip naar Rome! We wilden graag enkele dagen weg, weg van de dagelijkse sleur en al helemaal omdat we het laatste 1,5 jaar heel veel thuis hadden gewerkt. Timo noch ik waren al ooit in Rome geweest, dus het werd tijd om dit stukje geschiedenis te ontdekken!


We hadden erg veel geluk met het hotel en boekten een Summer Deal: drie nachten in een geweldig vijfsterrenhotel, inclusief gratis à la carte ontbijt en late check-out en dat in het midden van de stad, met uitzicht op het Fori Imperiali. De restanten van de Romeinse tijd lagen letterlijk vijf voetstappen van ons hotel af en boden een geweldig uitzicht vanuit onze hotelkamer. Ons hotel had ook een populaire rooftop bar en van daar werd het uitzicht alleen maar beter!
Uiteraard bezochten we de toeristische kleppers, zoals de Trevi-fontein en het Colosseum, maar omdat het toerisme nog niet helemaal terug op punt staat, was het overal in de stad vrij rustig en moesten we nergens aanschuiven. Enkel aan de Trevi-fontein was het wat drukker, maar ik kan niemand kwalijk nemen dat ze even stilstaan en met open mond staren naar deze indrukwekkende en prachtige fontein. 


Aan lekker eten geen gebrek in Rome, integendeel! We deden ons tegoed aan pizza, pasta (uiteraard), suppli (gevulde en gefrituurde rijstballetjes), maar ook kastanjes en een bordje met kaas en vleeswaren en bovenal: artisjokken! Had ik geweten dat de Romeinen even dol waren op de groente als ikzelf, ik was veel eerder afgereisd :D Ik baal er een beetje van dat ik niet méér gegeten heb, haha. Ik had zóveel adresjes, maar heb ze bijlange niet allemaal kunnen testen. Reden te meer om nog eens terug te gaan! De beste gelato aten we trouwens vlak aan het hotel, in een klein zaakje en dat was meteen een stuk betaalbaarder dan aan de populaire locaties.

Als je meer van onze Romeinse avonturen wilt zien, kan je hier doorklikken om onze Rome travelvlog te bekijken! Vier dagen Rome vol zon, lekker eten en heel wat geschiedenis :-)Na de Romereis, de Italian party! Na onze Griekse barbecue enkele weken geleden, wilden we eens iets in het Italiaanse thema doen. Toen ik bij H&M Home servetjes spotte in Mediterraans thema, wist ik dat ik mijn tafel wilde aankleden met Amalfi-citroenen - ik was dan ook in mijn nopjes toen ik ze vond bij een Italiaanse winkel in Genk! Wij zorgden voor de cannelloni en mijn vriendin maakte er een heus Italiaans dessertfestijn van - onze foodprep kan je trouwens nog eens bekijken in deze weekly vlog.


Ik probeerde tegen beter weten in de zomer in België levend te houden, dus ging ik voor een fleurige jurk en open slippers. Niet mijn beste plan, maar bon! Er werd ons nog een nazomer beloofd, maar die was ook heel erg kort, dus ik probeer nog te genieten van elk minuscuul straaltje zon.


Er mocht ook gewerkt worden, jawel. In een hoekje van onze kelder lag al jaren een restant van onze bouwmaterialen - denk aan buizen, kabels, maar bovenal: een pallet vol bakstenen. Niet genoeg om een tuinhuisje mee te bouwen, maar niet te onderschatten in aantal. We hebben die bakstenen indertijd naar de kelder gebracht met het idee 'dat we ze nog wel eens nodig zouden kunnen hebben'. Verkeerd gedacht uiteraard, want acht jaar later liggen ze nog steeds op dezelfde plek, onaangeroerd. Dus gingen we op een vrijdag aan de slag: per acht terug naar boven dragen en dan de auto in, richting recyclagepark. Het was een héls karwei, maar we zijn er geraakt!Het eerste foodtruckfestival in 1,5 jaar - wat heb ik dit gemist! Het was even gokken, want in de namiddag werd er regen verwacht, maar vlak na de opening van HAP was de zon toch van de partij. Er was op dat moment nog niet al te veel volk dus was het ook aangenaam rondlopen - al werden we er wel attent op gemaakt dat we onze mondmaskers ook moesten dragen. Een beetje ridicuul aangezien het in open lucht, in een park doorging, maar goed...Een zonnig terras roept om tapas en daarvoor ging het richting Bodebar, een nieuwer adresje in Hasselt. Dat viel ons niet tegen! Bodebar serveert méér dan Spaanse tapas, de kaart werd geïnspireerd door Mediterraanse en Midden-Oosterse smaken en dat kon ik erg appreciëren. Hier komen we snel terug!Dit boeketje werd aan huis geleverd en werd erg geapprecieerd! Ik heb twee weken van de mooie bloemen kunnen genieten: verse snijbloemen op onze keukentafel vind ik een echte luxe waar ik heel erg van geniet. Ik vind het ook super om zelf boeketjes samen te stellen en te genieten van het resultaat - al weet ik niet echt wat ik doe, haha. En ook Tigra was meteen geïntrigeerd - die dacht waarschijnlijk dat de bloemen voor haar waren, want ik betrapte ze nadien meermaals terwijl ze aan de blaadjes probeerde te knabbelen, haha.


In de supermarkt kijk ik altijd rond naar nieuwe snacks en dus kwam deze zal M&M's Brownie mee naar huis - ik deelde het op Instagram en mijn DM's gingen wild! Iedereen wilde weten waar ik het kocht en of het lekker was, haha. Het zijn dus gewone M&M's, maar de vulling is een soort van chewy brownie. Ik vond ze best geslaagd, dus als ik ze nog eens in de winkel spot, neem ik opnieuw een zakje mee.De Japanse Tuin hield een nocturne voor Obon Matsuri, mét Japanse foodkraampjes en een lichtceremonie waarbij iedereen een papieren lantaarn met een wens te water mocht laten. Héél erg leuk om te doen, zeker omdat het mooi weer was en we zo de Japanse Tuin eens na de normale openingsuren konden bezoeken. En natuurlijk kon ik het niet laten om enkele snacks te proeven! Het visje was gevuld met matcha pudding en het mochi ijs was er in zomerse fruitsmaakjes, hmmmm.D'Entrecote in Wimmertingen is een adres dat al even op mijn to visit-lijstje stond. Eentje met goede reviews ook, dus niet te missen, in het bijzonder als je van vlees houdt. Het concept is bijzonder: je bestelt een hoofdgerecht en het voor- en nagerecht is van het huis - wel ja, ik realiseer me natuurlijk ook wel dat dit wordt verrekend in de prijs van de andere dingen op de kaart, maar toch vond ik het best sympathiek. Een adres om te noteren en voor mij om terug te keren!
Het Doorkijkkerkje in Borgloon staat er al enkele jaren, maar hadden wij nog nooit bezocht. Het is niet zo heel groot, maar ik was er erg door gecharmeerd en vond het zeker een bezoekje waard. Het maakt deel uit van een project rond kunst in de open ruimte en je kan het combineren met een langere wandeling. Wij gingen door naar de centrale begraafplaats van Borgloon, waar de witte architecturale structuur Memento ook deel uitmaakt van hetzelfde project. Tip: zoek zeker op voorhand even op waar te parkeren als je het Doorkijkkerkje wilt bezoeken, want de lokale boeren zijn niet zo happig op de vele bezoekers die het monument aantrekt en je moet een stukje te voet. Voor Memento kan je parkeren aan de begraafplaats zelf en dan het terrein direct te voet betreden.

Ons bezoek aan Leuven was kort, maar krachtig en begon met een lunch bij Sud Sud. Ik was helemaal happy met het zuiders getinte foodsharingconcept omdat we op die manier verschillende gerechtjes konden proeven. Ze hadden hier ook artisjok op de kaart, dus ja... die keuze was snel gemaakt! Er zijn in Leuven enkele winkeltjes waar ik graag eens binnen loop om de sfeer op te snuiven, zoals deze Mirte Boutique. Een cappuccino met veel extra slagroom later, zat het er weer op en gingen we terug richting Hasselt!

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

5 opmerkingen

 1. Hoi :)

  Het Colosseum lijkt me zo indrukwekkend. Ik zou er stil van worden als ik het in het echt zou zien.

  Fijn dat het qua volk vrij rustig was tijdens jullie citytrip. Toch wel een groot pluspunt.

  Ik kan geloven dat het opruimen van de bakstenen een heel karwei was. Ook echt zo'n werkje dat nefast is voor je manicure, hé? ;)

  Aah, hoe leuk is het Doorkijkkerkje <3

  Prettige week xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt indrukwekkend, je loopt er letterlijk in een stuk geschiedenis. Ik denk dat we nog wel eens teruggaan naar Rome, want er valt nog zoveel meer te zien.

   Oh ja, mijn handen hebben afgezien met die bakstenen! Ik had nadien wel handschoenen aan, maar mijn manicure was er toch aan :-) Maar wel heel blij dat we hebben doorgezet en die stenen uit onze kelder zijn! Die ruimte kunnen we nu beter benutten.

   Verwijderen
 2. Grill D'Entrecote in Wimmertingen heb ik op mijn lijstje gezet om naartoe te gaan😉😋 Dat kan mij altijd bekoren. Naar Borgloon moeten wij nog eens teruggaan voor dat doorkijkkerkje 😉 Vorige keer zijn wij wel naar 't Huis zonder naam zijn gegaan, maar daar dan weer niet. Zijn toch zalige herinneringen denk ik als je dit terug ziet 😊

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt een goed adresje, ook als je met een groepje wilt gaan eten. Bediening ging heel vlot!

   Ja, absoluut, fijn om. nu terug te zien - krijg een beetje heimwee naar vakantie wel :D

   Verwijderen
 3. Zoveel leuks!! Rome staat toch ook nog op mijn lijstje, ziet er prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig