14 december 2021

IKA Beauty lipsticks

IKA Beauty lipsticks

Red lipstick for Christmas? Groundbreaking.

If you know, you know - hèhè. Ik hoor de stem van Miranda Priestly glashelder in mijn hoofd. En nee, echt groundbreaking kan ik dat niet noemen, maar als er één gelegenheid schreeuwt om een rood accent, is het Kerst wel.

IKA Beauty lipsticks

IKA Beauty is all about rode lipsticks! De kracht van rood als middel om het beste in jezelf naar boven te halen, dat is in essentie waar IKA om draait. En die boodschap kwam wel aan, want het Nederlandse merk won dit jaar meteen de Cosmo Beauty Awards als Newcomer - een mooie vermelding op hun palmares. 

Hoewel lipstick futiel kan lijken, is het voor veel mensen toch een klein, maar krachtig middeltje om de dag net wat vrolijker of zelfverzekerder door te komen. Zelfs in tijden van mondmaskers, blijf ik hardnekkig vasthouden aan mijn liefde voor lipsticks - niet omdat iemand het ziet, maar omdat ík er gelukkig van word, jawel.

IKA Beauty lipsticks
IKA Beauty lipsticks

IKA debuteerde met drie verschillende rode lipsticks, elk met een eigen karakter. Dat eigen karakter is trouwens al van in het begin duidelijk, want ze gaan volop voor een opvallend gele huisstijl. De doosjes zijn erg mooi vormgegeven en binnenin vind je dan een gele, magnetische verpakking. De bevredigende 'klik' van de dop krijg je er natuurlijk ook bij, yes! Fijne bijkomstigheid: die felgele verpakking vind je zonder al te veel rommelen terug in elke handtas, haha.

IKA Beauty You Got This

You Got This is een tijdloze rode lipstick, de klassieker zeg maar, die heel veel zelfvertrouwen uitstraalt. De koele ondertoon matcht goed met mijn teint en er verschijnt een soort van fris rood op mijn lippen. You Got This is een universeel soort rood, dus werkt voor koele, warme en neutrale huidjes. De formule is erg aangenaam: een creamy en romige textuur die van bij de eerste swipe goed dekt en toch erg aangenaam blijft aanvoelen, dankzij het toegevoegde hyaluronzuur.

IKA Beauty Call The Shots

Call The Shots is kersenrood - opvallend, fun en vol leven. Iets meer koel van ondertoon dan zijn voorganger, hier zie je echt de blauwige ondertoon. Nochtans zou ook deze goed moeten werken voor zowel de koele, warme als neutrale teint. Opnieuw een aangename formule, maar ditmaal lijkt het mij eerder een gel-crème: ietsje transparanter en gladder dan de pure crèmeformule van You Got This, maar minstens even aangenaam op de lippen en nog steeds met een uitmuntende pigmentatie.

IKA Beauty Level Up

Level Up is het warme rood in het rijtje: een beetje baksteenrood, met op mijn lippen een meer uitgesproken bruinige ondertoon. Op zich werkt deze tint zeker wel, maar het is niet mijn favoriet. De warme en diepere tonen in de lipstick voelen op mijn lippen niet helemaal 'juist' aan, alsof ik nood heb aan wat meer frisheid. Qua formule sluit deze aan bij Call The Shots: een zachte gel-crème die mooi pigment legt op de lippen en ook fijn blijft aanvoelen. Er is dus niets mis met Level Up, alleen heb ik een uitgesproken voorkeur voor de koelere ondertonen van de twee andere lipsticks. Welke is jullie favoriet?

IKA Beauty lipstick - € 34,00 via IKA Beauty

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Ik vind het 'You Got this' kleurtje wel het beste dat bij je past. Persoonlijk draag nooit rood omdat ik mij daar niet zo goed bij voel en met mijn fijne lippen verdwijnen ze nog meer in het niets. Maar voor de liefhebbers van rood voor met de feestdagen, zal hier zeker en vast een kleurtje tussen zitten waarvan je blij wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat is ook mijn persoonlijke favoriet! Ik ben meestal ook van de nude en roze kleurtjes :-)

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig