4 februari 2022

Medik8 C-Tetra Lipid Vitamin C Radiance Serum

Medik8 C-Tetra Lipid Vitamin C Radiance Serum

Fijne skincare ontdekken, ik houd ervan! Ik heb een hele grote liefde voor make-up, maar het fundament is en blijft skincare, altijd. Medik8 kwam mijn leven binnen via de Cult Beauty Advent Calendar (jawel, de zoveelste ontdekking, ik teer een gans jaar op die kalender, lol!) en voelt als merk erg 'pro-grade' aan, in de eerste plaats omdat het wordt verkocht bij de pro's - al kan je het dus ook online vinden. 

Ik ontdekte vandaag trouwens het bestaan van hun eigen Belgische webshop - wat een verrassing! De prijzen liggen er helaas ietsje hoger dan bij bijvoorbeeld Cult Beauty, dus het loont wel om even te vergelijken. 

Nog meer pro: Medik8's missie gaat om het produceren van hoogwaardige skincare met de beste ingrediënten en is erop gericht op de huid te verbeteren. Ze volgen daarvoor hun CSA-filosofie, gericht op anti-ageing: vitamine C en zonnebescherming overdag, vitamine A 's nachts.  Het C-Tetra Lipid Vitamin C Radiance Serum blijkt een bestseller - intussen is er trouwens ook een C-Tetra Luxe serum met een dubbele dosis vitamine C en die staat als volgende op mijn testlijstje. 

Medik8 C-Tetra Lipid Vitamin C Radiance Serum

Dit originele C-Tetra Serum bevat een zachte, maar effectieve vorm van vitamine C - dat bevat anti-oxidanten, stimuleert de aanmaak van collageen en blokkeert de ontwikkeling van pigmentvlekjes voor een egalere teint. Ook vitamine E werkt als een anti-oxidant en beschermt de huid tegen vrije radicalen en vroegtijdige huidveroudering. De basis van C-Tetra is jojobazaadolie, die de huid voedt en een beetje glow geeft. Ik breng enkele druppeltjes aan op mijn gezicht, nek en decolleté - de lichte olie dringt snel genoeg in, geeft daar de vitamine C af en bezorgt mijn gemengde huid een oppepper. Nadien kan je afwerken met een dagcrème.

Op geen enkel moment zorgt het C-Tetra Serum voor irritatie - de gebruikte vitamine C is een stabiele en zachte vorm die heel aangenaam werkt voor wie pas met vitamine C begint of voor de meer gevoelige huid. Het levert een erg mooi resultaat op, maar doet dat dus in alle zachtheid en - zeker zo belangrijk voor mijn gemengde huid - via een serum-in-oil oftewel in een lichte, niet al te vette formule. Mijn exemplaar was (jammer genoeg) een kleiner ontdekkingsformaatje, maar ik kon er vrij lang mee doen en daardoor ook de resultaten zien. Wat mij vooral opviel, was dat mijn huid er op alle vlakken écht goed uitzag en dat de tevredenheid hoog lag. Ik denk dat dat mijn beste ijkingspunt is: als ik elke dag blij en content ben met mijn huid, dan weet ik dat ik goed bezig ben. Ik heb daarom vrij hoge verwachtingen voor het C-Tetra Luxe serum dat op mij staat te wachten - een dubbele dosis vitamine C, dat levert hopgelijk dubbel zo goede resultaten op!

Medik8 C-Tetra Lipid Vitamin C Radiance Serum - 30 ml voor £ 35,00 via Cult Beauty


Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Dit merk kende ik wel via een schoonheidsspecialiste. Misschien dit nog eens opnieuw toevoegen aan mijn scincare routine zodra mijn ander serum op is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Blijkbaar kenden wel meer mensen het, ik liep duidelijk achter :D

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig