11 januari 2022

NuFace Mini Facial Toning Device

NuFace Mini Facial Toning Device

In mijn queeste naar goede skincare kwam ik op deze NuFace Mini Facial Toning Device - jaja, de route naar 40 nam serieuze proporties aan, haha!

Er zijn verschillende NuFace toestellen, te beginnen met de originele (grotere) NuFace met verwisselbare opzetstukken. Deze NuFace Mini doet hetzelfde, maar is wat kleiner én heeft een vaste kop - hij past eigenlijk perfect op mijn gezicht. De originele NuFace kan je dus multifunctioneler inzetten, afhankelijk van de opzetstukken die je erbij koopt. Maar omdat de twee sferische bollen toch de belangrijkste functie hebben, was de lagere prijs van de NuFace Mini doorslaggevend.

NuFace Mini Facial Toning Device
NuFace Mini Facial Toning Device

Ik kocht een set met de NuFace Blush Mini versie, in het roze dus, en dat bleek een limited edition te zijn. Ik kreeg er twee kleine extra's bij: de NuFace Hydrating Leave-on Gel Primer en een staaltje van het Line Smoothing Serum.

De NuFace is een facial toning device, oftewel een toestelletje dat de huid en de stevigheid van de huid verbetert - ook wel een natural face lift genoemd. Het werkt met microstroomtechnologie - en dat klinkt véél dramatischer dan het is, want als je het juist gebruikt, voel je er helemaal niets van. Het lage voltage is ook absoluut veilig - bedoeling is dat die microstroomstootjes de huid onderhouden en stimuleren op vlak van collageen, elastine en herstel.

NuFace Mini Facial Toning Device

Door regelmatig met de NuFace over je gezicht te gaan, kan je de zones van de hals, kaaklijn, wangen, wenkbrauwen en voorhoofd in shape houden. Belangrijk is wel dat je het regelmatig én juist gebruikt, in het bijzonder door een geleidende primer te gebruiken: die zorgt ervoor dat de microstroom naar de huid worden geleid, zonder dat je dit effectief voelt. In mijn starterskit zat een kleine versie van NuFace's eigen Hydrating Leave-on Gel Primer - deze was erg aangenaam op de huid en werkt als geleider en skincare in één, aangezien je de primer nadien op de huid mag laten zitten om als hydraterend en voedend serum te laten werken. Dat komt helaas wel met een bijbehorend prijskaartje... Aangezien ik de gel nadien afspoel, was voor mij het skincarevoordeel irrelevant. Ik zocht dus een goedkoper alternatief en dat vond ik op Amazon, waar ik deze UB Ultrasound Massage Gel kocht. Een derde van de prijs, voelt exáct hetzelfde aan, doet nét hetzelfde, alleen mag je deze niet te kort bij de ogen smeren.

Je begint steeds met een proper gezicht, dan volgt een dun laagje van de gel als geleider. Als je te weinig smeert of plekken vergeet, voel je de microstroomtechnologie prikken; dat is het teken om ietsje meer aan te brengen. Met de juiste hoeveelheid gel voel je absoluut niets! Overigens kan je ook de intensiteit bepalen, maar ik ga steevast voor het maximale voltage.

Intussen ben ik al goed geroutineerd en weet ik hoe het werkt, maar als je pas begint, kan je op de website van NuFace een aantal tutorials vinden om je aan de slag te helpen. Ik toonde jullie hoe ik het doe in deze weekly vlog maar in essentie werk ik mijn routine steeds in twee helften af - eerst links en dan rechts - en begin bij mijn hals om te eindigen op het voorhoofd. Ik werk in lange halen en houd de NuFace op bepaalde plekken ook regelmatig even vast, zodat de werking daar wordt geconcentreerd. Nog voor de werking is het belangrijk dat de sferische bollen tegelijk goed contact houden met de huid en dat je in de halsstreek het stukje met de luchtpijp en schildklier vermijdt. Overigens kan je de NuFace best in z'n geheel vermijden rond de halsstreek als je echt problemen hebt met je schildklier.

De NuFace zorgt voor lift, versteviging en contouring van de huid. Aan de kaaklijn en errond ga ik voor lift, aan de jukbeenderen zie ik dat ze wat meer uitgesproken zijn en in het algemeen is er een versteviging van de huid en verbetering van de bestaande lijntjes. Het is enorm moeilijk om het resultaat op foto vast te leggen, want het is geen chirurgie en het gaat uiteindelijk om een subtiel resultaat, maar ik zíe het wel en dat is wat telt. Alle beetjes helpen, zeg maar.

Maar bovenal: consistency is key! NuFace levert resultaat op, maar enkel als je consequent bent in de toepassing ervan: minstens een paar keer per week, maar idealiter elke dag. En zoals alle skincare blijven de resultaten ook enkel behouden zolang je het blijft gebruiken. De resultaten zijn dus onder voorbehoud - en dat voorbehoud heeft eigenlijk vooral te maken met het doorzettingsvermogen van de gebruiker. Het is zeker niet evident om de NuFace het hele jaar door elke dag te gebruiken - de ene maand lukt dat wat beter dan de andere, we hebben allemaal een leven dat wel eens drukker kan worden - maar als je op voorhand weet dat je dit niet zal volhouden, moet je hier vooral niet in investeren. Voor de liefhebber is het echter wél een heel fijn toestelletje! 

NuFace Mini Facial Toning Device - £ 175,00 via Cult Beauty


Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Hier heb ik ontzettend naar uitgekeken wat jij ervan ging vinden 😉 En jawel, deze staat bovenaan op mijn wishlist voor mijn aankomende verjaardag! 🤞

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt wel een geweldig ding - alleen dagelijks (of minstens meermaals per week) gebruiken en dan ga je resultaat zien!

   Verwijderen
 2. Myriam Van Brusselt1 december 2022 om 11:56

  Is de mini nuface veilig in gebruik, als je behandelt wordt voor hormonale borstkanker?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi, daar kan ik eerlijk gezegd geen antwoord op geven. De NuFace is natuurlijk voor het gezicht, dus ik heb geen idee of het daar enige invloed op zou hebben en de bijsluiter voorziet die informatie ook niet. Aangezien het gaat om een specifieke medische behandeling, zou ik daar geen risico in nemen en eerst informeren bij je arts.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig