1 maart 2022

Youth To The People Superfood Cleanser

Youth To The People Superfood Cleanser

Mijn huidige cleanser is deze Youth To The People Superfood Cleanser - ik ontdekte hem in mijn beauty adventskalender en hij vond intussen een plekje in mijn badkamer. Ik ben in principe niet erg trouw aan cleansers: deze stap in mijn skincareroutine is het meest 'vluchtig', omdat het letterlijk wash and gone is. Aangezien de cleanser met zijn ingrediënten niet langdurig op de huid blijven liggen, ben ik vrij snel tevreden - is deze cleanser op, ga ik onmiddellijk over naar een volgend testexemplaar.

Ik kreeg er initieel hipster vibes van, maar het Californische Youth To The People is in feite een merk met een missie: ze zijn zich erg bewust van de impact die hun productie heeft op de wereld, dus proberen ze daar een voortrekkersrol in te spelen - eco-conscious, zoals dat heet. Daarnaast is er ook een filantropisch aspect, waarbij ze zich actief inzetten voor een aantal goede doelen.

Ingrediëntgewijs focust Youth To The People zich op de zogenaamde superfoods, die een positieve invloed moeten hebben op de huid. De Superfood Cleanser bijvoorbeeld gaat voor boerenkool, groene thee en spinazie - dingen die je eerder op je bord zou verwachten, maar die dus ook perfect werken in een beautyproduct. Ze bezorgen de huid een portie vitamines, werken verzachtend en ontstekingsremmend en houden de huid- en vochtbarrière mee in balans. 

Youth To The People Superfood Cleanser

De Superfood Cleanser is een frisse, vloeibare gelreiniger en kreeg daarom een dubbele taak: 's morgens werkt 'ie prima om mijn slaperige gezicht wakker te schudden en 's avonds doet hij dienst als tweede cleanser, nadat ik mijn make-up heb verwijderd. Het gel ruikt clean en licht kruidig en schuimt slechts minimaal, wat betekent dat hij erg mild is. Wat je krijgt, is een verfrissende, oppeppende reiniging zonder strippend effect, met een huid die proper, maar niet trekkerig aanvoelt. 

De glazen verpakking maakt recycleren eenvoudig, maar dit kleinere formaat heeft helaas geen pomp, dus het doseren gaat me iets moeilijker af. Het reinigen zelf is echter prima en dus krijgt deze Superfood Cleanser voldoende punten. Hij stijgt niet naar het holy grail niveau, daarvoor vind ik hem niet uniek of spectaculair genoeg, maar ik apprecieer hem wel. Ik denk dat de meerwaarde hier vooral zit in de kernwaarden van het bedrijf en dat die de doorslag kunnen geven, als dat iets is waar je (on)bewust voor kiest.

Youth To The People Superfood Cleanser - 59 / 237 ml voor £ 12,00 / 31,00 via Cult Beauty

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Oh, klinkt als een fijn product! Helemaal handig als je hem dan kan ontdekken in de adventskalender. Misschien moet ik me toch voor volgend jaar ook de list zetten :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jaa, zeker doen! Dit jaar was het echt goed geregeld, als je op de wachtlijst stond, kon je heel gemakkelijk bestellen, zonder dat de site vastliep. Het is enkel een weekje wachten (vroeger ging verzending supersnel, maar door de Brexit duurt het wat langer) en dan heb je hem in huis!

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig