25 april 2022

Chanel Les Beiges Natural Eyeshadow Palette in Medium

Chanel Les Beiges Natural Eyeshadow Palette in Medium

Ik moest er even voor in mijn archieven duiken, want het concept van Chanel Les Beiges zag het licht al in 2013 - toen nog een reeks van healthy glow poeders, maar intussen een volledig op zichzelf staand gamma binnen Chanel Beauty.

In 2019 kocht ik dan Les Beiges Les Indespinsables, een groter limited edition palet met negen heerlijk neutrale kleuren dat de dag van vandaag nog steeds als een van mijn favorieten geldt. Het kostte me toen een nier, en blijkbaar had ik er nog wel een op overschot, want laatst zwichtte ik weer voor dit Chanel Les Beiges Natural Eyeshadow Palette in Medium.

Chanel Les Beiges Natural Eyeshadow Palette in Medium
Chanel Les Beiges Natural Eyeshadow Palette in Medium

Iets compacter dit keer, met vijf kleurtjes, in perfecte harmonie voor de ideale day to night looks. Maar laat ik beginnen met de verpakking en accessoires - want dat beetje luxe mag er ook zijn, zeker voor die prijs. Het palet zit in een mooi velours zakje, in een vrij stevig en robuust compact met lichtbeige accenten op het deksel en met een spiegel aan de binnenzijde. Voor on the go zitten er twee applicators bijgevoegd: een kwastje om te blenden en een sponsje voor het intensere werk.

De filosofie van Les Beiges is het streven naar een belle mine naturelle, een healthy glow die van binnenuit lijkt te komen, alsof je zo uit bed bent gerold - dat is ook hoe je deze oogschaduw moet beoordelen. De kleuren zijn van een degelijke kwaliteit, laten zich blenden én opbouwen en houden een hele dag lang, maar zijn qua pigmentatie niet zo prompt intens als andere merken à la Natasha Denona. Dat is niet noodzakelijk slecht, want zo wordt dit palet meteen heel erg beginner friendly. Of net uiterst geschikt voor kantoor. En zeker perfect voor wie wel íets op de ogen wilt, maar niet noodzakelijk all out wilt gaan. Of het dan z'n prijs waard is, is in essentie een persoonlijke keuze. Ik ben natuurlijk een beautyliefhebber en -verzamelaar die zich op tijd en stond verlekkert op nieuwe beauty goodies, dus in mijn ogen doet het palet exact waar het voor werd ontworpen.

Chanel Les Beiges Natural Eyeshadow Palette in Medium
Chanel Les Beiges Natural Eyeshadow Palette in Medium

De vijf kleuren zijn naar mijn aanvoelen perfect in balans in dit palet: bovenaan zit er een crèmekleur die aan ivoor doet denken. Meteen de grootste van de vijf en dat is slim bedacht, want voor mij is dit de basiskleur voor elke look. Op de tweede rij zijn er twee lichtbruine kleuren: links eentje met een koele ondertoon, rechts eentje met een meer neutrale tot warme ondertoon. Ik kan deze twee gebruiken als transitiekleuren in en rond mijn arcadeboog. Linksonder is een koele en donkere kleur die mij wat aan houtskool doet denken - niet helemaal zwart, eerder donkergrijs, maar hij werkt wel om een smokey look mee te creëeren. Tot slot is er een glansje: een lichtroze champagnekleur met fijne glans die het ooglid laat stralen. 

Chanel Les Beiges Natural Eyeshadow Palette in Medium
Chanel Les Beiges Natural Eyeshadow Palette in Medium

Ik gebruikte alle vijf de kleuren voor mijn signature look - ik merkte meteen dat ik hier meer moest opbouwen, laag je per laagje en mits wat geduld zeker kon definiëren. De donkergrijze kleur bijvoorbeeld blijft heel subtiel liggen in de buitenste ooghoek en zou ik wat intenser kunnen maken door te werken met meerdere laagjes of met een donker oogpotlood als basis. Alle kleuren uit het palet zijn superlicht van textuur en liggen naturel en subtiel over de oogleden. Niet te veel, net genoeg. Het blijkt een heel fijn everyday paletje te zijn waar ik weinig mis mee kan doen. Eentje die ik als volwassen vrouw ook wel kan appreciëren, zeker op dagen dat ik office ready moet zijn. Ik denk niet dat ik het Les Beiges Natural Eyeshadow Palette in Medium tot mijn ultieme holy grails zal rekenen, maar wel eentje dat in zijn eigenheid toch een soort van vaste waarde zal krijgen. 

Chanel Les Beiges Natural Eyeshadow Palette in Medium - 4,5 gram voor € 60,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Je hebt er een hele mooie daily ooglook van gemaakt! Persoonlijk hou ik daar wel van, toch voor mezelf. Ik was bang dat het rechtse kleurtje (eentje met een meer neutrale tot warme ondertoon) een beetje te warm en te oranje zou zijn. Toen ik de swatch zag, dacht ik, oh nee ... Maar na het uitblenden zag het er gelukkig niet meer zo uit. Is die kleur in het echt net zoals op foto of is er een verschil?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee het is meer neutraal, niet te warm en het geheel is eerder koel, vind ik zelf. De swatch is wel in zonlicht getrokken dus dat doet het misschien wat warmer overkomen.

   Verwijderen
 2. Ziet er mooi uit! Benieuwd eigenlijk naar je top 5 oogschaduw-palettes :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oooeh, dat is nog een goeike! Noteer ik in mijn blogpostlijstje. Volgende week heb ik verlof en kan ik eindelijk nog eens deftig bloggen! <3

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig