3 mei 2022

InstaLoves: april 2022


April was... impactvol. Een heel aantal leuke dingen, maar ik ben helaas ook een beetje op de sukkel.


Laten we beginnen met de leuke zaken! Oorspronkelijk wilden we een rondje Haspengouw doen met de Vespa, maar dat was ook het plan van de rest van het land en dus waren alle Vespa's gereserveerd. Dus gingen wij met de fiets, inclusief picknick, om zoveel mogelijk van de mooie bloesems te zien. Bij het ophalen van de fiets konden we ook een fietsroute kiezen en die was al netjes voor ons uitgestippeld. De route was 45 kilometer lang, maar helaas reden we toch nog vrij vaak door woonwijken en langs drukke banen. Niet meteen het idee dat ik had toen ik voor de route "fruitige natuur" koos...


Mijn vriendin was jaren en nodigde ons uit voor een high tea bij Maison Dix. Dat stond al even op ons lijstje, blij dat we dat eens konden meemaken! We hadden natuurlijk al eens een echte Engelse high tea gehad in Londen, maar dit was toch nog een beetje anders. Niet helemaal de traditionele high tea, al waren er wel lekkere scones! Maar dus ook wraps, spiesjes, quiche, gevulde eitjes en heel wat zoeter lekkers.


Voor Pasen hielden we thuis een zondagse brunch met verse pistoleetjes van de bakker. Daags ervoor was ik in Antwerpen gestopt bij Chocotale, een adresje dat ik via Instagram vond. Strawberry heaven, zo noemen ze zichzelf, en buiten de aardbeien met chocolade verkopen ze ook macarons en cakeballetjes, al waren die laatste twee voor mij niet meteen een voltreffer. Zeker leuk voor een keertje, die aardbeien met chocolade geven de feesttafel meteen een ander cachet!


In Antwerpen was het trouwens zalig weer! Dat bracht heel wat volk op de been en de terrasjes zaten overvol. Ik had gelukkig gereserveerd voor de lunch, dus konden we genieten van het fijne terras van Bohm & Berkel. Er waren ook enkele extra furry gasten die zich overigens héél erg braaf gedroegen, haha.


Ik ging langs bij Parfuma voor de juiste kleurmatch in de Armani foundations. Ik was jaren geleden in Londen gematcht met kleur 3, maar op het einde van de rit had ik daar steeds het idee dat ik er zo wit uitzag. Blijkbaar kan ik voor de Luminous Silk Foundation best kleur nummer 5 gebruiken, dus die ging mee naar huis.


Terwijl we naar de auto liepen, kwamen we langs de markt. Hoewel ze aan het opruimen waren, kon ik nog nét twee bosjes bloemen kopen, perfect op tijd voor het paasweekend. Ik had geen vaas die groot genoeg was, dus ik heb de bloemen uiteindelijk verdeeld over vier kleinere vaasjes en ze in de keuken en woonkamer geplaatst.


Een week later was het opnieuw Pasen! Lekker zonnig, dus we zaten op het terras en ik heb op een gegeven moment zelfs mijn truitje uitgetrokken omdat het echt wel zalig warm werd. Meer van dat! Na al dat eten dacht ik nog wel een beetje plaats te hebben voor een klein dessert - ik had er niet op gerekend om drie bollen ijs, slagroom en fruit te krijgen... Halverwege heb ik het moeten opgeven, helaas!


Ben ik in een teletijdmachine gestapt? Ik zie overal mode van in mijn jonge jaren en blijkbaar stopt het daar niet, haha!


Deze koekjes heb ik intussen al een vijftal keer gekocht, dus je kan wel stellen dat ze in de smaak vallen! Bij mijn lokale AH zijn er twee soorten, maar deze met de groene band is dus degene die je in de winkelkar moet smijten - lekker!


Ik verloor de achterste sluiting van mijn oorbel en moest voor een vervangstuk naar Brussel. Het werd een vrij korte trip maar er was gelukkig wel tijd genoeg om te lunchen bij Le Pain Quotidien. Nog steeds een groot gemis in Hasselt, ik blijf het zeggen! Ik ging voor een toast met avocado en roerei - thuis snij ik de avocado in dunne schijfjes en maak ik een gepocheerd ei, maar hier was alles erg creamy. Niet slecht!


Een keertje fancy gaan eten met de vrienden, resulteerde in een avond bij Fiera in Antwerpen. Gelegen in de voormalige Schippersbeurs, met een zalig interieur en gelukkig ook gewoon lekkere gerechten. Ik was al blij met het verse brood en de boter, haha! Ik eindigde met een wel heel speciaal dessertje - deze Cuban Sigar werd gepresenteerd uit een heuse sigarendoos, maar is in realiteit een onderdeel van het dessert.


De kleine flesjes magere melk waren allemaal uit het winkelschap verdwenen, dus wij kochten nog eens volle melk. Jawadde, dat nieuwtje kon hier in huis blijkbaar op heel wat bijval rekenen :D Terwijl ik mijn granola naar binnen werkte, had ik ineens een toeschouwer, haha. Ze zat dus te wachten tot ze een beetje melk kreeg...


Gevallen. In eerste instantie dacht ik dat mijn bil het merendeel van de val had opgevangen, want daar zag ik natuurlijk direct de wonde en de blauwe plek vormen. Helaas zwol mijn voet in de uren nadien érg op en moest ik de dag nadien naar de dokter. Niets gebroken - gelukkig, dacht ik, en ik probeerde om met een beetje humor de situatie te ontmijnen. Helaas is het daarmee niet voorbij....

Vandaag kreeg ik namelijk het 'echte' slechte nieuws: uit de echo bleek dat mijn ligament voor 50% gescheurd is, dus dat is nog niet direct genezen. Mijn reactie is dan natuurlijk om er zoveel mogelijk over te weten komen, dus leerde ik via 'dokter Google' dat het herstel ettelijke maanden tot een jaar kan duren. 20 tot 40% van de patiënten houdt er ook nadien klachten aan over, dus ik heb hele goede vooruitzichten. Vergeef me mijn sarcasme, ik heb een hele namiddag zitten huilen.


Om op een vrolijker noot te eindigen: dé jaarlijkse memes aka 25 april en 1 mei, mochten ook weer paraderen. Voor 1 mei vond ik wel een alternatief voor die van Justin Timberlake :D

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

7 opmerkingen

 1. Alweer prachtige foto's! April zag er alweer leuk uit, alleen je voet, dat is flink balen. Peter heeft enkele jaren geleden ook aan 1 voet zijn ligamenten gescheurd door gek te doen op de dansvloer 😂 Eigen schuld dikke bult zei ik, maar hij heeft er nu soms nog wat last van. Hopelijk is het intussen toch al flink beter en geneest het op termijn 🤞

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het zeker leuk gehad, alleen zit ik nu nog met de gebakken peren :D
   Ooh zeg, ik hoop toch dat het nu stilaan gedaan is en dat ik volledig genees. Nog altijd pijn, maar kan al normaal wandelen en schoenen aandoen!

   Verwijderen
 2. OMG, die aardbeien!! Leuk overzichtje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die zijn zeer Insta-fotowaardig :D Leuk adresje ook, maar ik ben nogal snel content als er iets met roze is of een bloemenmuur, haha!

   Verwijderen
 3. Hoe gaat het nu met je enkel? Volledig genezen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog niet helemaal genezen, het is te zeggen: ik kan terug wandelen zonder problemen, maar sommige bewegingen doen nog pijn en er is een kleine zwelling die nog altijd niet weg is (maar daar moet ik blijkbaar geduld voor hebben). Dankzij de kine en de spierverstevigende oefeningen is het echt al goed verbeterd, maar je ziet dus wel nog het verschil tussen mijn linker- en mijn rechtervoet. Ik heb nog twee kinebeurten te gaan, dus ik probeer daar mijn oefeningen echt goed te doen.

   Verwijderen
  2. Diepe frictie massage (op de plaats van de gescheurde ligamenten laten drukken binnen de pijngrens bijvoorbeeld door je echtgenoot) en de letters van het alfabet schrijven in de lucht breken het littekenweefsel af en verbeteren de doorbloeding om het herstel te bevorderen...

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig