19 juli 2022

Clarins Total Eye Smooth

Clarins Total Eye Smooth

Publiciteit: gekregen persproduct van Clarins. Long time no skincare review! Wie al even meeleest, weet dat ik een kleine twee jaar geleden erg happy was met de Clarins Total Eye Lift. Intussen verzorg ik mijn oogcontouren met de Clarins Total Eye Smooth en is een vergelijking aan de orde. Battle time!

Zowel de Total Eye Smooth als de Total Eye Lift zijn als oogverzorging gericht op de meer mature huid. De skincare-industrie spreekt dan nog steeds over anti-ageing, hoewel de term tegenwoordig niet meer helemaal de lading dekt. Want we zijn niet tégen verouderen - dat is onvermijdelijk - we zijn vóór er op je best uitzien, met dank aan die wijze jaren. Pro-ageing, iemand?

De Total Eye Smooth is een oogverzorging die verrijkt werd met huidverstevigende plantenextracten - de ingrediënten hebben een opvullende werking op de huid, zodat je niet enkel een steviger vel krijgt, maar ook meer geëgaliseerde oogcontouren. De textuur is een beetje mousse-achtig, een balsem met een klaarblijkelijk luchtig serum die zachtjes kan worden uitgesmeerd en meteen voor een aangenaam gevoel zorgt. De formule bevat ook lichtreflecterende parels die de oogcontouren een beetje ophelderen en voor een instant verfrissende look zorgen - reden waarom ik deze wel fijn vind voor in de ochtend! Een volledige dekking van de donkere kringen zit er wel niet in, daar heb ik nog steeds een concealer voor nodig. Maar alle hulp is welkom!

Clarins Total Eye Smooth
Clarins Total Eye Smooth

Clarins zorgt er steeds voor dat de ingrediënten goed worden bewaard, dus ook deze Total Eye Smooth zit in een compacte pompflacon. Met ongeveer een half pompje heb ik genoeg voor mijn beide oogcontouren, wat meteen verklaart waarom deze flacon al meerdere maanden meedraait in mijn routine. Net zo handig: Total Eye Smooth werkt ook als revitaliserend oogmasker - dan heb je een grotere hoeveelheid nodig, maar in tijden van nood kan 'ie dus perfect een dubbele shift draaien.

Kies je dan voor de Total Eye Smooth boven de Total Eye Lift? Hmm, da's een moeilijke keuze! De Total Eye Lift is een hybride balsem: op het eerste zicht net wat meer crèmig, maar toch de frisheid van een gel. Deze textuur vond ik absoluut een winner, want ik kon hem zowel 's morgens als 's avonds inzetten. Hij werkt als allrounder voor de mature huid, maar in het bijzonder met een liftend effect op de oogzone. De Total Eye Smooth gooit dan weer de lichtreflecterende parels in de ring en focust zich meer op het verstevigende en verzachtende effect, voor een frisse look. 

Het verschil lijkt miniem en dat maakt de keuze tussen de twee erg moeilijk, maar de uiteindelijke voorkeur zal wellicht afhangen van de voorliefde voor een van de twee texturen en of je eerder voor het liftende dan wel het egaliserende resultaat gaat. Ik had een zodanige megacrush op de Total Eye Lift, dat het moeilijk wordt om daar zomaar over te springen, al moet ik zeggen dat de Total Eye Smooth de werking veelal evenaart en dus een waardige tegenstrever is.

Clarins Total Eye Smooth - 15 ml voor € 62,00 (€ 55,80 met Clarins Club ledenvoordeel op hun webshop)

Disclaimer: dit artikel bevat persproducten. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Dit product heeft dus de textuur van een mousse-achtige balsem. Dat maakt me zo nieuwsgierig. Klinkt erg goed 🤩

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het komt er zowat mousse-achtig uit, maar is dan toch iets meer smeerbaar - de beste beschrijving die ik eraan kon geven :D

   Verwijderen
 2. De Total Eye Smooth is totaal nieuw voor mij, maar de werking doet mij een beetje denken aan de Lancôme Rénergie Yeux Multi Glow. Hydraterende Oogcrème.
  Het is een wel een oogcrème in een lichte textuur i.p.v. een mousse en de licht reflecterende parels zorgen voor hydratie en dat de huid rondom de ogen mooi egaal getint is. Het bezorgt je een frisse look ‘s morgens. Deze heb ik al 2x gekocht net zoals de Total Eye Lift. Dus ik heb voor beiden een grote liefde. Ik zou graag alles van beiden in 1 potje willen 😁

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Awel, als dat zou kunnen! Ik denk dat ik volgende keer nog eens de Total Eye Lift koop, zodat ik nog eens kan afwisselen :-)

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig