22 juli 2022

Gisou Honey Infused Haircare

Gisou Honey Infused Haircare

Gisou is het geesteskindje van influencer Negin Mirsalehi - zij werd van jongs af aan ondergedompeld in de wereld van imkers, bijen en honing. Met een vader als imker en een moeder als kapster, gebruikte de familie Mirsalehi jarenlang een homemade versie van wat vandaag gekend staat als de Gisou Honey Infused Hair Oil.

Het geheime familierecept heeft dus een lange weg afgelegd! Gisou focust zich als merk voornamelijk op haarverzorging, steeds met honing als sleutelelement. Honing is rijk aan vitamines, mineralen, aminozuren en antioxidanten en heeft een voedende, hydraterende en herstellende functie op het haar. Van nature uit is honing in staat om vocht vast te houden en dat zorgt voor gezonde en zijdezachte lokken.

Gisou Honey Infused Haircare

Sterproduct is aldus de Gisou Honey Infused Hair Oil - voor de fullsize versie hiervan vond ik de prijs echter niet van de poes, vooral omdat ik niet eerder een staaltje kon testen. Toen ik op Cult Beauty het setje met vier mini's spotte, leek mij dat een iets veiligere keuze, omdat ik op die manier toch nog een mooie hoeveelheid (50 ml) van de haarolie in huis haalde. Tegelijk kon ik dan meteen de shampoo, conditioner en het masker proberen.

De Gisou haarolie is verpakt in een mooi en clean flesje met handige dropper. De textuur is een soort van stroperige olie die heel zacht aanvoelt en snel intrekt zonder ook maar één vettig spoortje na te laten. Zelfs mijn handen worden hier blij van! De zachte honinggeur komt bij het uitsmeren naar boven en heeft een licht bloemige toets - lekker, luxueus, maar niet over the top.

Haarolie is steeds een multitasker: je kan het puur gebruiken, maar ook mengen met een conditioner of haarmasker voor een intensere werking of overnight treatment. Op nat haar kan het beter in de haren dringen en dus tot de kern doordringen, maar op droog haar is het een prachtig stylingproduct dat mijn droge lokken een beetje voeding en glans geeft en de frizz onder controle houdt. Als je net als mij fijn haar hebt, zal je waarschijnlijk toekomen met een à twee druppels, maar voor medium of dik haar mag dat al het dubbele zijn. 

Het is dus even zoeken wat voor jou het beste werkt, al is less is more zeker wel het devies. Je hebt niet te veel nodig om een mooi resultaat te krijgen en dat betekent dat ik eens zo tevreden ben met mijn travelsize van 50 ml - hier doe ik gewoon heel lang mee! Je kan de olie best even opwarmen tussen je handpalmen en vingers, en dan al 'kammend' met de vingers door het haar gaan om de olie egaal aan te brengen. Ik focus mij vlak na het föhnen altijd op de lengtes en punten van mijn haar, die er met een beetje haarolie altijd wat meer gepolijst uitzien. 

Gisou Honey Infused Haircare
Gisou Honey Infused Haircare

De Gisou Honey Infused Hair Wash is een erg milde shampoo die zacht is voor elk type haar. De formule is weliswaar erg vloeibaar, dus het helpt om de shampoo eerst een beetje te laten opschuimen in de handen, alvorens op het haar aan te brengen. De Hair Wash zorgt ervoor dat mijn haar proper en schoon aanvoelt, zonder de hoofdhuid compleet te strippen. Ik vind dit een basic dagelijkse shampoo die erg zacht is voor het haar, hij doet mij wat aan babyshampoo denken. En hoewel hij lief is voor mijn gekleurd haar, ben ik niet gigantisch onder de indruk. 

De bijpassende Gisou Honey Infused Conditioner is een fijne conditioner die zacht is voor het haar, mijn knopen goed onder controle houdt en het haar nadien vlotjes laat uitkammen. Dat laatste wil wel wat zeggen, want mijn haar heeft de neiging om extreem snel in de knoop te gaan, dus hier scoort Gisou wel mee. De textuur is een lichte gelcrème: met een redelijk niveau van voeding en hydratatie, maar toch licht genoeg zonder het haar te verzwaren. Dat manifesteert zich nadien bij het föhnen, want mijn lokken blijven luchtig en fris.

Het Gisou Honey Infused Hair Mask is wat rijker en dikker en kan net als de haarolie op verschillende manier worden aangebracht. Op droog haar werkt het als een intensieve verzorging die je 20 minuten kan laten trekken, tot zelfs de hele nacht. Het werkt ook op nat haar, na de shampoo, en dan heeft het een inwerktijd van 5 à 7 minuutjes. Als je er enkele druppels van de haarolie aan toevoegt, wordt het masker nog eens extra voedend, maar dat is op mijn fijn haar overkill. Het masker is niet enkel voedend, het haar krijgt ook extra elasticiteit en glans en laat zich daarna in z'n geheel beter behandelen en stylen. Het masker werkt dus niet zomaar als een sterkere versie van de conditioner, maar staat als product op zichzelf.

Al bij al: pretty impressed door Gisou, maar de Hair Oil is en blijft toch wel de grootste ster én mijn aanrader - de rest van de haarverzorging is een mooie extra, maar zal ik wellicht niet opnieuw kopen.

Gisou Honey Infused Haircare Set - € 49,00 via Cult Beauty

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Ik heb hetzelfde setje, superleuk idd om niet ineens de volle prijs te moeten uitgeven, de olie gaat echt wel lang mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja! Ik heb het eigenlijk vooral gekocht voor de olie en de rest was mooi meegenomen om te kunnen testen. Ik heb maar enkele druppels van de olie nodig, dus ik ga hier nog héél lang mee kunnen doen :-)

   Verwijderen
 2. Het merk kappersmerk Kis Organic ArganOil PowerSerum is gelijkaardig als Gisou. Antistatisch, verzorgt, beschermt en perfect voor dof, weerbarstig en beschadigd haar. Uitstekend in combinatie met warmtebronnen. En is verkrijgbaar in 10 ml. Verkrijgbaar bij Bol.com voor €9,50. Heeft wel jammer genoeg geen dropper. Ik gebruik het na het föhnen voor mijn statisch haar te temmen 😁

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Top, merci voor de tip! Ik kan nog wel even verder met mijn flesje, dat is zoiets waar ik jaaaaren mee doe, haha.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig