1 augustus 2022

Biobey bio beauty

Biobey bio beauty

Publiciteit: gekregen persproducten van Biobey. Duurzame en natuurlijke beauty zit al even in de lift. Voor de Belgische webshop Biobey staan ecologische producten die worden geproduceerd met respect voor natuur, mens en dier, helemaal centraal. Ze focussen zich op kwalitatieve ingrediënten die ze voor hun klanten vertalen naar begrijpbare termen en plaatsen een selectie van betaalbare en exclusieve biomerken binnen handbereik.

Mijn selectie Summer essentials reisde alvast in stijl af in dit eco make-uptasje: de stylish neutrale zandkleur transformeert aan de binnenzijde naar een vrolijk geel met witte polkadots. Helemaal top: het tasje is handgemaakt én upcycled, want in een vorig leven was het nog een gordijn. En dan de inhoud...

Argital Chamomile Yarrow and Calendula Cream

De Argital Chamomile Yarrow and Calendula Cream is een manusje-van-alles. Deze crème is herstellend en kalmerend en is dus een godsgeschenk voor zowel gezicht als lichaam. Hij kan echt alle mogelijke vervelende huidkwaaltjes aan - denk aan een geïrriteerde huid, uitslag, zonnebrand of insectenbeten. De combinatie van kruidenextracten (calendula en kamille), essentiële oliën (amandel-, olijf- en tarwekiemolie) en plantaardige eiwitten herstellen de huid op heel zachte wijze en versnellen het huideigen regeneratieproces. De crème lijkt initieel dik en vettig te zijn, maar smeert in realiteit fijn uit en laat niet meer dan een verzorgend laagje achter op de huid. De blend van kruiden en oliën ruikt bovendien erg lekker! 

Ik werd zelf vrij pijnlijk gebeten door een insect tijdens een barbecue - I kid you not, ik ging zitten, maar blijkbaar was de stoel al bezet door mijn gevleugelde vriend... - en wist onmiddellijk dat ik naar deze crème moest grijpen. Ik mocht uit eerste hand ervaren hoe de pijnlijke insectenbeet erg snel kalmeerde en de rode plek op mijn been heel wat minder prominent werd. Aanrader!

Naobay Detox Sun Shield Cream

Met de zomer in volle gang is zonnebescherming geen overbodige luxe. Naobay Detox Sun Shield Cream is een gezichtscrème met een SPF 30. Deze zonnecrème bevat naast minerale filters ook een aantal verzorgende ingrediënten zoals aloë vera- en gemberwortelextract, avocado-olie en vitamine E. Die extraatjes hebben een anti-oxiderende, kalmerende en hydraterende werking en daarmee doet deze crème dubbel dienst als huidverzorging.

De minerale filters leggen een beschermlaag op de huid die de UVA- en UVB-stralen weerkaatsen om de huid te beschermen tegen de zon. De Naobay Detox Sun Shield Cream is een oldschool zonnecrème, 'nen echte', als ik het zo mag benoemen - met zijn vrij dikke en rijke textuur biedt hij een deftige bescherming aan het gezicht, maar helaas legt hij daarmee ook een witte waas neer. Het duurt een tijdje voor de crème is ingetrokken en daardoor is 'ie niet heel geschikt voor de make-up: mijn Estée Lauder Double Wear foundation - in normale omstandigheden een powerhouse foundation die niet met zich laat sollen - had erg veel moeite om overeind te blijven. Geen maatje voor tijdens een citytrip dus, maar wel perfect voor een dagje makeup free aan het strand.

Bioearth Aftersun Face Mask

Ik blijf nog steeds fan van sheet maskers, zo ook van dit Bioearth Aftersun Face Mask. Heel fijn om eens een masker te zien dat specifiek de huid verfrist na een dagje zon. Het masker zelf is gemaakt van een biologisch afbreekbaar cellulose en sluit heel goed aan op de huid. Het is rijkelijk doordrongen van het serum, dat komkommer, munt en hyaluronzuur bevat, zodat de huid dit volop kan opslorpen. De komkommer- en muntextracten geven het geheel letterlijk een fris aanvoelend en fris ruikende toets - na een dagje in de zon kan de huid dat wel gebruiken. 

Naturaequa Sapote Oil Thermal Protection Spray

Tot slot deze (opnieuw) heerlijk ruikende olie voor het haar! De Naturaequa Sapote Oil Thermal Protection Spray beschermt het haar tegen hitte van styling én de zon. De spray zit in een flacon die volledig gemaakt is van suikerrietafval - plantaardig plastiek, hoe cool is dat?! - en heeft een hele fijne pomp, die het product goed verspreidt over het haar.

De basis is sapota-olie, met sterk voedzame en regenererende eigenschappen. Het geeft het haar meer glans en beschermt het haar tegen afbreken - en ook de droge hoofdhuid is hier erg blij mee. De bruine algen- en saffraanextracten hebben sterk anti-oxiderende en hydraterende eigenschappen en aloë vera en basilicum zetten in op een verzachtende werking. 

De olie is echt heerlijk en niet vet - iets waar ik zelf heel alert voor ben omdat het mijn fijne haar zou kunnen verzwaren. Maar de olie is dermate fijn en dun, dat het snel wordt geabsorbeerd door het natte haar en zonder restjes opdroogt wanneer ik mijn haar föhn. Ik focus mij wel vooral op de lengtes en punten - mijn hoofdhuid is niet bijzonder droog en aan de wortels wil ik vooral veel volume. De lengtes en punten daarentegen, mogen zacht aanvoelen. 

Alle producten zijn beschikbaar op de webshop van Biobey
Eco make-uptasje - € 14,95
Argital Chamomile Yarrow and Calendula Cream - 50 ml voor € 12,11
Naobay Detox Sun Shield Cream - 50 ml voor € 25,00
Bioearth Aftersun Face Mask - 15 ml voor € 5,95
Naturaequa Sapote Oil Thermal Protection Spray - 150 ml  voor € 12,90

Disclaimer: dit artikel bevat persproducten. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Oh dit merk ken ik nog niet. Klinkt fijn, ben ik best benieuwd naar nu!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, je moet de webshop eens checken, ze hebben wel een en ander!

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig