7 september 2022

Farmacy Green Clean Makeup Meltaway Cleansing Balm

Farmacy Green Clean Makeup Meltaway Cleansing Balm

Double cleansing is voor de skincare lovers onder ons helemaal geen onbekende meer, cleansing balsems evenmin. Alle houdbaarheid van make-up ten spijt, op het einde van de dag moet het er echt wel gewoon af! 

Ik ben zelf nogal fan van oliereinigers: voor als het er echt allemaal af moet op een zo kort mogelijke tijd. In mijn Cult Beauty Advent Calendar zat dit exemplaar van de Farmacy Green Clean Makeup Meltaway Cleansing Balm. 

Zo'n cleansing balm is in essentie een oliereiniger in vaste vorm en zit in een pot - da's iets minder handig dan een vloeibare reiniger met pomp omdat je de balsem er echt uit moet scoopen, maar je krijgt er van Farmacy een spateltje bij. De groene balsem bevat papaya-extract dat de huid zachtjes exfolieert terwijl je reinigt, zonnebloem- en gemberolie die de make-up ontbinden als ware het een goocheltruc en een blend van frisse essentiële oliën (limoen, bergamot en sinaasappel) die het reinigingsritueel lichtjes parfumeren.

Farmacy Green Clean Makeup Meltaway Cleansing Balm

Van zodra de Green Clean Cleansing Balm in contact komt met de warmte van de huid, transformeert het naar een olie. Nochtans voelt het erg licht aan op mijn gezicht en smelt het mijn make-up zichtbaar weg - van efficiënt gesproken. Nadien goed afspoelen met water en het spoelt zó van je gezicht af, zonder een vettig laagje achter te laten. 

Toch bombardeer ik deze cleansing balm niet meteen tot mijn nieuwe favoriet... hoewel Green Clean erg efficiënt is, in alle zachtheid, werkt 'ie niet optimaal op mijn ogen. Hij heeft een beetje moeite met de laatste restjes van mijn waterproof mascara (Lancôme Monsieur Big Waterproof staat als een huis!) maar bovenal krijg ik er een beetje een blurry vision van. Nadat ik hem over mijn ogen gebruik, zie ik even alles door een waas en moet ik extra goed spoelen om er van af te geraken - meh.

Ook qua hoeveelheid is het een beetje hit or miss: doordat je minder goed kan doseren (geen pomp, ah ja), belandt er regelmatig nét wat te veel op mijn handen. Dat geeft een extra rijke en luxueuze reiniging, maar zorgt er meteen voor dat deze reiniger op een, twee, drie in mijn empties bakje belandt. Daarvoor vind ik hem nét wat te kostelijk... 

Het is dus geen dikke liefde, helaas. Het is zeker geen slechte cleansing balm - integendeel, mijn foundation, blush en bronzer smelten als sneeuw voor de zon en mijn huid voelt nadien aangenaam. Maar aangezien ik heel even half blind door het leven ga en hij even snel uit de pot verdwijnt als hij mijn make-up wegtovert, vind ik het moeilijk om razend enthousiast te zijn. Volgende keer beter!

Farmacy Green Clean Makeup Meltaway Cleansing Balm - 50 / 100 ml voor € 24,00 / 36,10 via Cult Beauty

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig