10 september 2022

InstaLoves: augustus 2022


Augustus, u was geweldig! Ik had ein-de-lijk verlof en het was nagenoeg de hele maand prachtig weer, wat wil je nog meer?


Om het verlof in te zetten, gingen we een dagje naar Antwerpen. Plissérok in de aanslag, lol. Op de Meir zag ik een Japans winkeltje met allerlei snacks en gadgets - ik moest natuurlijk even binnenlopen! Er waren héél wat KitKat-smaakjes te koop, maar ook hartige snacks en mochi. Ik kocht er twee zakjes KitKat met pudding en aardbeien - de eerste smaakte naar crème brulée en de tweede was mierzoet!


Het was heerlijk vertoeven op het Consienceplein - er was ook een huwelijk dus we hebben heel erg goed kunnen 'mensen kijken', want dat is wat je doet op een terrasje :D


Ik heb geen groene vingers, maar ik slaag er toch in om een paar planten op mijn terras in leven te houden. De twee olijfbomen doen het erg goed dit jaar, er hangen zelfs vruchtjes aan! Ik mag mezelf geen olijfboer noemen, maar ik was toch erg trots!


We trokken ook een dagje naar Roermond en daar spotte ik deze mooie blingbling-tasjes bij Gucci. Het multicolour tasje vond ik geweldig, maar heb ik niet gekocht wegens net wat te zot. De neutrale tonen bij Chloé daarentegen waren allemaal erg chic en on point, heerlijk! 

En uiteraard moesten we ook gaan lunchen bij Wagamama - het is al bijna vaste kost: edamame als voorgerecht een een donburi als hoofdgerecht, yum!


De volgende citytrip ging richting Leuven! We waren er al vroeg en hadden nood aan een opkikker (en eerlijk: een toilet, haha!), dus zocht ik online naar de beste koffieplekjes in Leuven en belandden we bij Noir. Een beetje intense branding (naar mijn smaak, de niet zo doorwinterde koffiedrinker) maar niets dat een beetje suiker niet heeft opgelost, haha.


Leuven was op haar charmanst en na een wandeltocht gingen we lunchen bij Boccone. De pizza en de panini zijn dikke aanraders, de pasta was lekker maar niet zo heel bijzonder. Supersnel, vers, erg lekker en betaalbaar, dus ik ben fan! 


Ook Maastricht stond op ons lijstje! En OMG, ik spotte een plissé-trench in De Bijenkorf... mijn mond viel even open van verbazing en ik heb er serieus vijf minuten naar staan kijken. De jas is blijkbaar van Sandro dus wie weet, kom ik hem ooit nog eens tegen in de outlet :-) Voor de lunch gingen we nog maar eens naar Cinq, maar ging ik ditmaal eens voor een visgerecht en dat viel me erg mee!


En dan hadden we een date in de Efteling met Timo zijn petekindje - heerlijk, want ik vind het ook gewoon erg leuk om in een achtbaan te zitten :D Niemand wilde met mij mee De Baron in, dus ging ik alleen via de rij 'single rider' en was ik erg snel aan de beurt. Het is even heel spannend als je daar bovenaan hangt en dan ga je récht naar beneden, de dieperik in. Ons plan was om zoveel als mogelijk achtbanen te doen in de voormiddag en dan pas iets te gaan eten - kwestie van ongelukjes te vermijden, haha. En dat is eigenlijk goed gelukt, we hebben nergens echt lang moeten aanschuiven. 

Keuze te over voor de lunch, overigens, ui-te-raard gingen we voor frietjes! Nadien deden we de wandeling door het sprookjesbos, altijd leuk om te zien en de perfecte afsluiter voor onze dag in de Efteling. Iedereen ging happy naar huis, missie geslaagd!


Oui, oui, Paris! Vier dagen in Parijs en het was heerlijk warm - bovendien was het de allereerste keer dat ik de stad bezocht, dus we gingen in max tourist mode :D De volledige Parijs vlog kan je hier bekijken, maar ik deel in deze InstaLoves enkele hoogtepunten: 1) Giorgio Disco Trattoria: yummy Italiaans eten in een roze interieur en een discobaltoilet 2) het Louvre en dan vooral het beeld van de godin Niki dat gevonden werd op het Griekse eiland Samothraki 3) een pain au chocolat van bakkerij Stohrer: licht, luchtig en boterig - ik ga nooit meer tevreden zijn met een gewone ontbijtkoek van een Belgische bakker 4) lunch bij Girafe met zicht op de Eiffeltoren: héérlijk visrestaurant met een geweldig interieur en een terras om u tegen te zeggen 5) ontbijt bij Angelina en een van hun signature taartjes, de Mont-Blanc, delen. Proberen op te krijgen, missie gefaald. Maar zó lekker! 6) Gezellige hoekjes en terrasjes waar je ook kijkt - de terrascultuur is hier op z'n best.


Na al die jaren Gent bezochten we ook eens het Lam Gods, nu het recent werd gerenoveerd. Eerlijk, ik had het lam nu wel wat groter verwacht, lol. Het paneel van De Rechtvaardige Rechters is uiteraard een kopie, want dat ligt nog altijd ergens verstopt - zou het ooit worden teruggevonden of het onherroepelijk verloren?


In Parijs zocht ik deze plissé tule rok bij Anthropologie, maar het lag nog niet in de winkel. Uiteindelijk bestelde ik hem online op de Franse site en een weekje later had ik hem in huis. Tip: als je twijfelt tussen twee maten, kies de kleinere maat. Hij valt ruimer uit en de elastische band is erg comfortabel. Je hebt er wel wat bekijks mee op straat :D


En dan trokken we nog eens naar Frankrijk! Ook in Rijsel of Lille was ik nog nooit geweest - het heeft voor mij vibes die aan Parijs doen denken, maar evenzeer Brussel en andere Vlaamse steden. Lunchen deden we bij La Bellezza, een vestiging van de Big Mamma groep (die van Pink Mamma in Parijs). Superveel geluk gehad dat er een tafel niet kwam opdagen en dus mochten wij er zonder reservatie in, jeeej! Ik moest natuurlij ook even de Sephora in, haha. En net als in Parijs is hier de terrasjescultuur aanwezig, dus genoten we wat van de zon en het kijken naar de voorbijgangers. 


Zoals je kan zien: een heerlijk gevulde maand. Tigra werd er zowaar moe van, hahaha! Hopelijk krijgen we in september nog een mooie nazomer, ik ben in elk geval nog niet klaar om mijn zomerkleren adieu te zeggen!

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Leuk overzichtje, zag er een geweldige vakantie uit vol heerlijke tripjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Absoluut genoten en nu een beetje heimwee naar toen, haha. Wat een prachtig weer hebben we gehad :-)

   Verwijderen
 2. Oooooh, die plissé-trench in De Bijenkorf was je op het lijf geschreven. Heel mooi! 💞

  Hihi, Langnek in De Efteling! 😁

  Saskia xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij was prachtig! Nu draag niet per se vaak een trenchcoat, dus dat was uiteindelijk vooral mooi om naar te kijken, maar zag dat ze nu ook een winterjas hadden waar er aan de achterzijde wat plissé in zat. Ook mooi! Als ik die ooit in de outlet spot, komt 'ie mee naar huis :D

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig