28 oktober 2022

Philip Kingsley Elasticizer Deep-Conditioning Treatment

Philip Kingsley Elasticizer Deep-Conditioning Treatment

Dat het een wondermiddeltje moest zijn, deze Philip Kingsley Elasticizer, kreeg ik mee via social media. Een van de Britse dames die ik op Instagram volgt, liet vol trots haar voor- en na-foto's zien en de langetermijnresultaten waren indrukwekkend.

Het is geen conditioner of een masker, maar een pre-shampoo deep-conditioning treatment. Een voorbehandeling dus, specifiek gericht om het haar terug elasticiteit en hydratatie te geven en het te versterken. Niet voor de minsten, trouwens - oorspronkelijk werd deze Elasticizer gecreëerd voor Audrey Hepburn en intussen zijn wereldwijd heel wat sterren en beautyjournalisten fan. En ja, ik kan me intussen aansluiten bij het rijtje, haha.

Philip Kingsley Elasticizer Deep-Conditioning Treatment
Philip Kingsley Elasticizer Deep-Conditioning Treatment

Textuurgewijs is de Elasticizer een gelcrème, erg gelijkend aan een haarmasker. Het bevat elastine, castorolie, olijfolie en glycerine, om de haren optimaal te hydrateren en voeden en dat aan het prille begin van de haarroutine - kwestie van een voorsprong te nemen.

Die elastine is het sleutelelement in de behandeling omdat het haar hierdoor mettertijd wordt versterkt en minder zal breken. Dat zorgt op zijn beurt dan weer voor een voller lijkende haarbos, die terug langer kan worden zonder van die zielige strengetjes te vormen. Het werkt zowel voor fijn, medium als dik haar - gelukkig zonder het haar te verzwaren. Niet onbelangrijk: de Elasticizer werkt ook op gekleurd haar, máár voorzichtigheidshalve wordt wel geadviseerd om 72 uur voor en na de kleuring géén Elasticizer te gebruiken, om te vermijden dat dit enige invloed zou hebben op de kleur.

De Elasticizer breng ik aan op nat haar, masseer het in op de lengtes en punten en dan speld ik het vast. Samen met de pot krijg je ook een plastieken douchemuts en dat gaat bovenop: de warmte die onder de muts wordt gecreëerd, helpt om de ingrediënten nog dieper in het haar te laten dringen. Alternatief kan je ook een handdoek gebruiken. De minimale inwerktijd is 10 à 20 minuten, maar idealiter laat je de voorbehandeling langer inwerken, tot zelfs de ganse nacht of tijdens het sporten - dat laatste zorgt voor nog meer warmte en is dus ideaal! Nadien was je alle residu uit het haar met shampoo en kan je desgewenst nog conditioner gebruiken. 

De Elasticizer vergt twee dingen: consistentie en geduld. Hoe consistenter je bent, hoe beter de Elasticizer werkt - dat betekent minstens een behandeling per week en dat week na week. Meer mag natuurlijk altijd, maar zelf was ik mijn haar niet dagelijks, dus mijn uitgangspunt is eenmaal per week. Het vergt wel enige voorbereiding, want je kan niet 'gewoon' je haar beginnen wassen. Al kan je dit perfect aangrijpen om allerlei behandelingen te doen tijdens het wachten - meestal ga ik dan aan de gezichtsmaskertjes, haha. En wat het geduld betreft: je moet je er rekening mee houden dat de Elasticizer geen instant wondermiddel is: na het wassen voelt mijn haar zacht aan en kan ik het ook mooi brushen, maar dat resultaat bereik je andere maskers ook. Het echte versterkende effect van de Elasticizer zie je pas op langere termijn, wanneer de haren minder afbreken en de lengtes van het haar een vollere look krijgen. Zoals ik al schreef: consistentie en geduld :-)

Persoonlijk investeer ik al enige tijd in de gezondheid van mijn haar, maar dat is een proces van lange adem: sedert begin 2021 neem ik dagelijks haarvitamines en later ben ik ook op de Elasticizer gebotst. Intussen merk ik dat mijn haar beter groeit in de lengte, met minder gespleten en afgebroken punten - en dat mijn kapster dus ook minder moet afknippen om tot het gezonde stuk te komen. Met mijn fijne haar is dit al een mooi resultaat, waarvan ik verwacht (en vooral: hoop!) dat de Elasticizer op lange termijn nog een beetje meer dichtheid aan kan toevoegen. 

Philip Kingsley Elasticizer Deep-Conditioning Treatment - 75 / 150 / 1000 ml voor € 21,47 / 43,00 / 118,00 via Cult Beauty

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

1 opmerking

  1. Fijn product! Merk je buiten dat het haar beter groeit in de lengte, met minder gespleten en afgebroken punten ook dat het haar dikker wordt van structuur? Mijn haren groeien goed, ik heb ook veel nieuwe haartjes bijgekregen, maar mijn haren zijn zo fijn dat ik vaak last heb van elektriciteit. Alleen jammer dat ik dat laatste niet kan opslaan, dat zou pas geweldig zijn! 🤣

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig