17 oktober 2022

Lancôme L'Absolu Rouge Cream in 264 Peut-Être

Lancôme L'Absolu Rouge Cream in 264 Peut-Être

Ik kocht dan nog eens een lipstick hè. Een van mijn favoriete Lancôme lipsticks - L'Absolu Rouge 125 Adorable Détestable, een limited edition uit de lentecollectie van 2019 - was helemaal op dus liep ik even langs de counter in de parfumerie om een waardige opvolger te spotten. 

Adorable Détestable was (helaas) een limited edition, dus werd het een heuse swatch party op mijn hand om te zien welke kleurtjes zouden voldoen. Op den duur was ik helemaal de tel kwijt en kon ik opnieuw beginnen, hèhè - we've all been there. Maar eind goed, al goed... want deze Lancôme L'Absolu Rouge Cream in 264 Peut-Être ging mee naar huis!

Lancôme L'Absolu Rouge Cream in 264 Peut-Être
Lancôme L'Absolu Rouge Cream in 264 Peut-Être

Nu is dit nog nét de oude verpakking: strak, een beetje glanzend zwart en met een fijne klikdop. De L'Absolu Rouge lipsticks trek je namelijk niet zomaar open - je duwt op de knop bovenaan, de perfecte klik is hoorbaar en de lipstick komt aan de onderzijde piepen. Maar zoals gezegd ondergingen de lipsticks recent een kleine make-over: de huls is nu mat met een lichte zandlopervorm en binnenin lijkt er een gouden draad om de huls heen gewikkeld - very fancy! Gelukkig werd de kenmerkende klik behouden én zit Peut-Être ook na de make-over nog steeds in het kleurenassortiment.

L'Absolu Rouge Cream is mijn favoriete lipstickformule van Lancôme en is naar mijn aanvoelen erg onderschat in het hele online beautygebeuren. Naast alle nieuwe, hippe lanceringen staat hier een geweldig stukje beauty dat na al die jaren nog steeds vollenbak presteert. L'Absolu Rouge Cream staat voor mooie, gepigmenteerde tinten die de lippen evengoed verzorgen en hydrateren, want de formule bestaat uit een flinke portie rozenbalsem, rozenextracten en hyaluronzuur. Dat geeft een creamy formule die vlotjes over de lippen glijdt, de lijntjes meteen een beetje opvult en een licht glanzende satijnfinish heeft. De volledige look is dus kleurrijk, maar tegelijk gezond en plump.

Lancôme L'Absolu Rouge Cream in 264 Peut-Être
Lancôme L'Absolu Rouge Cream in 264 Peut-Être

Met 39 tinten is er best wat keuze, maar ik viel voor 264 Peut-Être - een draagbare, volroze kleur die mij om een of andere reden aan orchideeën doet denken. Ik draag hier nog een lippotloodje onder om mijn lippen goed af te lijnen en dat maakt de applicatie van de lipstick eens zo gemakkelijk. De finish is zó mooi, mijn lippen lijken van zichzelf vol, de lijntjes worden niet geaccentueerd en de lichte satijnglans maximaliseert in mijn ogen de kleur. De houdbaarheid is trouwens prima voor zo'n creamy finish: het is natuurlijk geen matte no-transfer lipstick, maar de kleur kan best tegen een stootje en zal niet zomaar van je lippen verdwijnen. Zonder twijfel een pracht van een kleur én nog altijd de beste 'klik' in het beautylandschap, dus zeker eentje om in gedachten te houden!

Lancôme L'Absolu Rouge Cream - 3,4 g voor € 33,90 bij Ici Paris XL

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. Als ik het goed heb kocht je 2 nieuwe lipsticks van Lancôme op korte tijd. Naast deze Peut-Être bracht je eerder al Mademoiselle Amanda mee uit Parijs, hé? De verpakkingen zijn echter verschillend.

  Ik vind het resultaat er echt onberispelijk uitzien op je lippen en de finish is zeer mooi. Echt hoe het hoort te zijn, hé? Proficiat met je kleurkeuze, want die flatteert je! 🥰

  Heb je je lippen gescrubd voordat je de lipstick aanbracht? Het resultaat is zo mooi egaal.

  Ik wil de beste 'klik' in het beautylandschap ook wel eens horen, haha 🤩

  Zo fijn dat deze mooierd gewoon in de parfumerie te koop is (hoera!) en ik dus naar hartelust kan gaan swatchen! 🥳

  Op de foto staat een doosje van Chanel uit de Les Beiges collectie. Is het nieuw? Ik denk dat het een oogschaduwpaletje is ☺️

  Saskia xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt helemaal! Deze is de oude verpakking en Mademoiselle Amanda is de nieuwe verpakking.
   Geen scrub gebruikt voor deze foto, gewoon lipbalsem vooraf en laten inwerken terwijl ik mijn make-up deed. Maar af en toe gebruik ik wel een scrub, zeker nu in de herfst en winter, dat is echt nodig voor droge velletjes.
   Het is inderdaad een oogschaduwpaletje, die staat ook al op de blog, zo eentje van de Les Beiges collectie, met vijf neutrale kleurtjes.

   Verwijderen
 2. Ik was zodanig onder de indruk dat ik deze ook wilde hebben. Een draagbare, volroze kleur die je aan orchideeën doet denken was blijkbaar de perfecte omschrijving. Ik nam mijn Lancôme lipstick die ik op had mee naar de winkel om te kunnen vergelijken met de Peut-Être en ik kwam daar tot grote verbazing dat ik die al had 🤣 Die was dus echt zodanig goed dat ik deze bijna 2 keer zou kopen 🤣 Uiteindelijk ben ik met de Timeless Romance 276 naar buiten gegaan. Een zachtere roze versie. Maar nu heb ik spijt dat ik de Mademoiselle Amanda ook niet heb geprobeerd om het verschil te zien met de Timeless Romance 🤣😜

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, oh my, ik zou dat ook nog kunnen, twee keer dezelfde kleur kopen! Het was mij ook bijna overkomen bij Charlotte Tilbury :D
   Timeless Romance moet ik dan ook eens bekijken!

   Verwijderen
 3. Mooie kleur, staat je ook geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci, was een heuse swatchparty in de winkel, maar deze sprong er toch uit :D

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig