6 maart 2023

Clarins SOS Lashes Serum Mascara, Lash & Brow Double Fix' Mascara & Supra Lift & Curl Mascara

Clarins SOS Lashes Serum - Lash & Brow Double Fix - Supra Lift & Curl Mascara

Publiciteit: gekregen persproducten van Clarins. Heel wat mascara's in deze review - en toch weer niet. Op dat vlak kan de benaming een klein beetje verwarrend zijn, want slechts eentje ervan is een mascara in de klassieke zin van het woord.

De Clarins SOS Lashes Serum Mascara, bijvoorbeeld, is een wimperserum. In de witte tube zit een formule die de wimpers intensief verzorgt en dat op een eenvoudige manier. Het is een hybride tussen wimperverzorging en make-up, zodat je het SOS Lashes Serum op zichzelf kan gebruiken of onder een 'echte' mascara.

Clarins SOS Lashes Serum - Lash & Brow Double Fix - Supra Lift & Curl Mascara

De formule bestaat uit biologische castorolie, een ingrediënt dat vaak terugkomt in haarverzorging, als haarversterker en dat dus ook werkt voor de wimpers. Extract van biologische haversuiker helpt de wimpers te omhullen en extract van mastiekboomgom versterkt de wimpers vanaf de basis. Dat alles wordt ondersteund door het Clarins Lash Boosting Complex, bestaande uuit sfinganine en panthenol. 94% van de ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong en dat is best geruststellend - ik las online al vaak horrorverhalen over (allergische) reacties op bepaalde populaire wimperserums, maar deze van Clarins is dus een veilige optie. 

Het resultaat is dus een frisse gelformule die heel aangenaam op de wimpers voelt, ze zacht houdt en binnen een halve minuut droog is. Je krijgt zelfs een subtiel hintje kleur, want het SOS Lashes Serum bevat een karamel-amberkleur. Het kwastje is fijn en afgerond - je krijgt er geen vavavoom volume van, maar wel een subtiele aanzet aan de wimpers, voor wie make-uploos door het leven gaat. Zelf gebruik ik het graag als serumprimer, waarbij mijn wimpers eerst van een shot verzorging mogen genieten en ik dan afwerk met een zwarte mascara. Het SOS Lashes Serum legt zo ook een extra fijn laagje over mijn wimpers, wat nadien alleen maar kan helpen om met de mascara tot een meer volumineus resultaat te komen. 

Clarins SOS Lashes Serum - Lash & Brow Double Fix - Supra Lift & Curl Mascara

De rode tube is dan weer de Clarins Lash & Brow Double Fix' Mascara. Nogmaals, niet meteen een typische mascara te noemen, maar het heeft er wel iets van weg. De Lash & Brow Double Fix' is een transparante waterproof setting topcoat voor zowel de wimpers als de wenkbrauwen. 

De kwast is volledig afgestemd op deze dubbele functie: de haartjes zijn aan de ene kant langer en meer flexibel zodat je de topcoat over de wimpers kan aanbrengen op dezelfde wijze als een mascara. Aan de andere zijde zijn de haartjes heel kort en stijf en dat is dan weer ideaal om product te verdelen over de wenkbrauwen. 

Ik heb weinig last van smudgende mascara, dus voor mij was de Lash & Brow Double Fix' ideaal om op mijn wenkbrauwen te gebruiken. Niet alleen legt het een transparante zweet- en waterproof laag over mijn wenkbrauwpotlood en veegt het niet weg, ook houdt het mijn wenkbrauwen een hele dag netjes in model. Net als met het wimperserum, bevat ook deze setting topcoat een voedende biologische formule met het Lash Boosting Complex, zodat de make-upfunctie steeds ondersteund wordt door een verzorgende functie. Ik ben wel fan van dergelijke transparante formules: ongeacht de wenkbrauwkleur, is dit een gemakkelijke keuze!

Clarins SOS Lashes Serum - Lash & Brow Double Fix - Supra Lift & Curl Mascara
Clarins SOS Lashes Serum - Lash & Brow Double Fix - Supra Lift & Curl Mascara

De groene tube werd vorig jaar een onverwachts favorietje: de Clarins Supra Lift & Curl Mascara baande zich een weg in mijn leven en tikte alle wants and needs af in mijn mascaradromen!

De metallic groene verpakking is misschien niet mijn favoriet, maar het kwastje en de formule maken alles goed. Het borsteltje is gebogen: aan de holle kant vormt zich een soort van reservoir waar voldoende mascara aan blijft hangen die ik gebruik om als eerste op de wimpers aan te brengen. Hiermee heb ik een goede basis, die ik verder verspreid en uitwerk door met de zijkant van de borstel door mijn wimpers te kammen. Als laatste stap draai ik de borstel naar de bolle kant en dan begint het lifting proces - aan de tip zijn er ook iets langere haartjes waarmee je veel detailwerk kan doen. Door met de bolle kant de wimpers de kammen, lift je ze echt nog een stukje hoger. Clarins maakt hiervoor ook gebruik van het zogenaamde Lash Lifting Complex: een combinatie van polymeren van natuurlijke oorsprong, die de lengte en krul van de wimpers maximaliseren. In combinatie met dit proces, krijg ik een héél erg mooi en aanwezig volume in mijn wimpers en dat had ik initieel niet verwacht. Met een naam als Supra Lift & Curl, had ik namelijk géén verwachtingen op vlak van volume, maar kijk... Clarins doet het gewoon. 

Ik draag ze hier alle drie: de Lash & Brow Double Fix' over mijn wenkbrauwpotlood, het SOS Lashes Serum als primer op mijn wimpers en dan afgewerkt met de Supra Lift & Curl Mascara. 

Clarins SOS Lashes Serum Mascara - 8 ml voor € 33,00 (€ 29,70 Clarins Club)
Clarins Supra Lift & Curl Mascara - 8 ml voor € 31,00 (€ 27,90 Clarins Club)
Clarins  Lash & Brow Double Fix' Mascara - 8 ml voor € 26,00 (€ 23,40 Clarins Club)

Disclaimer: dit artikel bevat persproducten. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Ik heb van mezelf al lange wimpers, dus het is eerder volume waar ik naar op zoek ben. De Supra Lift & Curl zal ik misschien ooit kopen, want die lijkt me de moeite waard 👍

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, gelukzak! Lange wimpers moet je echt koesteren, je kan volgens mij dan ook veel gemakkelijker goede mascara's vinden voor volume.

   Verwijderen
 2. Ikzelf heb totaal geen mooi wimpers. Ze steken naar voren en enkelen steken krom 🤷‍♀️ Mooi gekruld krijg je ze nooit. Als ik dit lees lijken mij alle 3 producten goed, maar wel weer extra werk erbij 🤦‍♀️😆

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's op zich wel waar, extra werk :-D En dan moet je inderdaad kiezen waar je je energie en tijd in steekt, want op zich is er voor elk lichaamsdeel wel een kuur of toestel of crèmeke te vinden. Ik heb op dit moment geen wimperprimer in huis, maar ik zou dat op zich wel terug gebruiken.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig