17 april 2023

Sunday Riley Auto Correct Eye Contour Cream

Sunday Riley Auto Correct Eye Contour Cream

Nét als ik denk dat ik doorheen alle skincare van mijn intussen vergane Cult Beauty Advent Calendar ben, komt er nog eens iets opduiken, haha. De Sunday Riley Auto Correct Brightening and Depuffing Eye Contour Cream is bij deze de aller-allerlaatste in rij!

Opvallend is 'ie wel, deze Eye Contour Cream, want hij is zit in een massieve, zware en glanzende pompflacon. Veel groter dan mijn andere oogcrèmes, die meestal in een meer bescheiden potje zitten. Sunday Riley biedt met deze oogverzorging een antwoord op donkere kringen en opgezwollen oogcontouren. 

De formule heeft namelijk iets verhelderends in zich, een soort van subtiel glansje dat voor een heldere blik moet zorgen. Ook de ingrediënten trachten daaraan te verhelpen: cafeïne is een welbekende factor als het op oogcontourverzorging aankomt, maar ook extracten van ginseng, paardenkastanje, champagneblad, watermeloenschil en luteïne (dat zorgt voor die glow!) geven de huid rondom de ogen een beetje lift en verzorging.

Sunday Riley Auto Correct Eye Contour Cream

In essentie zou Auto Correct dus alles moeten doen om vermoeide oogcontouren terug tot leven te brengen - en hoewel je het zowel 's morgens als 's avond kan gebruiken, vind ik het verhelderende aspect net wat meer geschikt voor de ochtend. Nu heb ik het hier al vaker gezegd: wie 'gezegend' is met genetisch geërfde donkere kringen, kan smeren wat 'ie wilt, echt 'weg' zijn ze nooit. Een krachtige oogverzorging verbetert het algemene uitzicht wel, maar in the end... is het gewoon wat het is. En hoewel ik met mijn donkere kringen heb leren leven, weerhoudt dat er mij niet van om alle mogelijke oogverzorgingen te testen, haha. Gelukkig maar - zo heb ik in het verleden al heel wat fantastische producten gevonden die een mooi resultaat gaven en mijn oogcontouren effectief verbeterden, toch voor zover dat kan.

Bon, terug naar Sunday Riley's Auto Correct! De textuur was erg aangenaam, een lichte crème die fijn rondom de tere oogzone kon worden aangebracht en die ook snel in de huid drong. De verhelderende kant van het verhaal heb ik effectief gemerkt, dat gaf een instant opkikker aan mijn oogcontouren. Met het pompje kon ik overigens vrij goed doseren, zodat ik het gevoel had dat deze Auto Correct voor de lange termijn ging.

En dat op dat laatste punt ging het ineens helemaal mis. Aan het gewicht voel je het niet, want de flacon is erg robuust, maar op een ochtend kwam er helemaal niets meer uit de pomp. Dit terwijl ik de crème echt nog geen drie maanden (de gemiddelde levensduurte van een oogcrème van 15 ml) aan het gebruiken was. Ik had dus eigenlijk het gevoel dat ik geen waar voor mijn geld kreeg en dat er mogelijks minder product in de flacon zat dan aangegeven. De dop opendraaien, bleek helaas niet zo evident en uiteindelijk belandde hij in mijn empties - een beetje tegen mijn zin en met een naar gevoel. Goed om weten: ik ben niet de enige, want online vond ik gelijkaardige ervaringen. Blijkbaar pompt deze flacon niet de volledige inhoud leeg en blijft er heel wat van het product achter. Nu kan je zo'n flacon wel met alle macht uit elkaar beginnen halen, maar voor de prijs van deze high end skincare, moet de verpakking simpelweg optimaal opleveren en niet de helft voor zich houden. Ik ben helemaal pro het openknippen van flacons om de laatste restjes eruit te halen, maar ik heb de indruk dat het hier dus niet ging om 'laatste restjes', maar om een significante hoeveelheid! En ja, dat stoort mij dus mateloos. Ik zal hem zelf niet opnieuw kopen, maar wie er nog mee te maken krijgt, weze bij deze gewaarschuwd!

Sunday Riley Auto Correct Brightening and Depuffing Eye Contour Cream - 15 ml € 67,80

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Al die rot verpakkingen! Aahaha :D tis toch om te lachen! Tegenwoordig zie je heel veel pomp verpakkingen waarvan de bodem gewoon naar boven komt en zo al het product helemaal opgebruikt kan worden. Jammer ook weer voor dit merk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik dacht eigenlijk dat het hier ook zo was, maar blijkbaar is het een soort van zakje dat in het flesje zit en dat wordt niet volledig leeg gepompt. Wat een drama!

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig