18 april 2023

Rare Beauty Kind Words Matte Lipstick & Lip Liner

Rare Beauty Kind Words Matte Lipstick & Lip Liner

Rare Beauty - het beautymerk van actrice Selena Gomez - is al enige tijd erg gewild en dat merkte ik toen ik voor het schap van de Franse Sephora stond, lol. Heel veel kleuren waren uitverkocht en ik heb de indruk dat het tot op de dag van vandaag nog steeds het geval is. In elk geval ging ik voor de lipproducten - want ja, daar kan je mij altij blij mee maken, hihi.

Selena Gomez heeft zich op sociale media al meermaals uitgesproken omtrent haar mentale welzijn en dat ze daar hard aan werkt. Haar beautylijn gaat daarop verder: alle namen zijn verwijzingen naar affirmaties, gevoelens en allround positiviteit.

Rare Beauty Kind Words Matte Lipstick & Lip Liner
Rare Beauty Kind Words Matte Lipstick & Lip Liner
Rare Beauty Kind Words Matte Lipstick & Lip Liner

Zo ook de lipsticks en lippotloodjes, die met hun 'kind words' de toon zetten. De Rare Beauty Kind Words Matte Lipstick bestaat in tien verschillende kleurtjes, veelal draagbare en nudetinten van licht naar donker. Ik was wel verrast door de keuze voor een matte finish, omdat de focus de laatste tijd weer neigt naar glossy. Máár ik was er zeker ook door geïntrigeerd, want een goede matte lipstick is hier altijd welkom.

De lipstick zit in een plastieken huls die je opent door onderaan de lipstick in te duwen en dan naar buiten laten laten klikken. Een beetje zoals het geweldige systeem van Lancôme, maar dan omgekeerd. De lipstick is mooi vormgegeven, met een handige punt die applicatie vergemakkelijkt. De formule is zeer zacht - letterlijk, ook wel - en glijdt gemakkelijk over de lippen. Dit is geen ouderwetse matte lipstick, maar een moderne formule die licht en luchtig is en dus ook comfortabel op de lippen voelt - maar dan wel met een matte finish en bijpassende houdbaarheid. De formule doet mij trouwens een beetje denken aan deze van Olivia Palermo! De pigmentatie is erg goed en de kleur wordt netjes en homogeen op de lippen gelegd, met een ietwat blurring effect, zodat het niet voluit in de lijntjes kruipt.

De bijpassende Rare Beauty Kind Words Matte Lip Liner is van hetzelfde kaliber: het lippotlood heeft een gelachtige samenstelling, waardoor je het potlood nooit echt over de lippen moet 'trekken' - het gaat als vanzelf en het enige dat jij moet doen, is netjes op de liplijn blijven. De langhoudende formule versterkt nog eens de houdbaarbeid van de lipstick en helpt tegen het vervagen. De Kind Words Matte Lip Liner is geen klassiek potloodje, maar moet je naar boven draaien. Achteraan in de punt zit nog een mini slijpertje verstopt, dat je kan gebruiken om de punt terug wat scherper te krijgen - al blijft de punt altijd een béétje stomp, het is dus niet te vergelijken met een klassiek potloodje dat je ultrascherp kan slijpen. 

Rare Beauty Kind Words Matte Lipstick & Lip Liner
Rare Beauty Kind Words Matte Lipstick & Lip Liner

Net als de lipstick, is ook het lippotlood te krijgen in tien kleuren, dus je kan helemaal matchy-matchy werken zonder er al te veel over te moeten nadenken. Ik koos voor de kleur Lively - wat door Rare Beauty wordt omschreven als een rosy pink. Alle computergegenereerde swatches ten spijt, dit is in mijn ogen geen roze lipstick. Er zit wel een hintje roze in, maar heeft ook iets beige in zich. En op mijn huid (het zal met mijn pH te maken hebben), geeft Lively dus eerder een perzikroze beige weer.

Tot slot toch een puntje van kritiek: na dik zes maanden begint de lipstick een klein beetje wasachtig te ruiken. Iedereen die regelmatig lipsticks gebruikt, weet: eens die typische wasachtige, zure geur doorbreekt, is de lipstick niet (lang) meer goed. Dan mag de Kind Words Matte Lipstick vegan zijn en geformuleerd zonder parabenen, ik wil gewoon een lipstick die het langer dan een jaar uithoudt. En eentje die echt 'rosy pink' is, graag. Om een lang verhaal kort te maken: fijne formule, mooie matte finish die comfortabel aanvoelt, dus de basis is er wel - maar de levensduurte van de lipstick is ondermaats.

Rare Beauty Kind Words Matte Lipstick - € 23,00
Rare Beauty Kind Words Matte Lip Liner - € 17,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Geen rosy pink maar wel een hele mooie kleur en het ziet er ook nog heel romig uit, niet dat droge matte. Jammer alleen van de houdbaarheid, maarja...dan kan je weer eerder een nieuwe uitzoeken ;-)
  Oh wat is het toch altijd een feestje om in de Sephora rond te snuffelen! Vroeger was die ook even hier in Holland maar was maar voor korte duur helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat klopt, het is een zachte matte formule, eigenlijk heel draagbaar.
   Ooh ja, dat herinner ik me ook nog! Volgens mij zat 'ie ook in Maastricht, maar dat was een shop-in-shop in de V&D toen nog, geloof ik. Was toen ook al heel wat om daar langs te gaan. Maar online bestellen via de Franse Sephora lukt gelukkig ook wel goed.

   Verwijderen
 2. Mooi kleurtje!! En inderdaad, in de USA ook voor heel wat lege schappen gestaan. Ik wou de nieuwe lip oil en de liquid blush maar nergens meer te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook gezien dat ze een megaglanzende highlighter hebben! Ik heb me tot nu toe kunnen inhouden, haha.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig