29 juli 2023

Givenchy Lip Liner in Rose Mutin & Rose Taffetas

Givenchy Lip Liner in Rose Mutin & Rose Taffetas

Mijn holy grail lippotlood - Charlotte Tilbury Pillow Talk! - loopt alwéér op z'n laatste beentjes. Serieus, ik kan de opgemaakte Pillow Talk-potloodjes niet eens meer op een hand tellen. Dé perfecte kleur en dé perfecte formule, al is het jammer dat het een 'echt' potloodje is dat je moet scherpen, want zo gaat er wel wat van het product verloren. 

Charlotte Tilbury is voor ons in België echter nog steeds een online gebeuren - gelukkig zijn er een aantal toegankelijke online verkooppunten, zoals de Bijenkorf of Cult Beauty. Toen ik laatst in de parfumerie was, wilde ik wel eens rondkijken om te zien of ik lokaal iets gelijkaardigs kon scoren. En daar was ineens Givenchy!

Ook een 'echt' potloodje, maar het leek mij wel veelbelovend. Een echte dupe voor Pillow Talk heb ik helaas niet gevonden, maar deze twee kleuren staan wel op zichzelf: de lichte kleur is N°1 Rose Mutin, een lichtroze potloodje met koele ondertoon. N°3 Rose Taffetas is ook roze, maar iets donkerder en met een neutrale ondertoon. Rose Taffetas zag je al in de review van deze Lancôme L'Absolu Rouge lipstick in Rose Nu want daar kocht ik hem voor! Misschien ook interessant is dat Givenchy een N°11 Universel Transparant heeft, een lippotlood dat dus eigenlijk transparant is. Ik herinner mij dat Dior jaren geleden ook iets gelijkaardigs had, en dat lijkt me op zich wel handig als je de kleur van de lipstick niet wilt laten beïnvloeden door het lippotlood, maar wel een scherpe liprand wilt aanhouden. 

Givenchy Lip Liner in Rose Mutin & Rose Taffetas
Givenchy Lip Liner in Rose Mutin & Rose Taffetas

De formule is erg fijn: een stevig en creamy potloodje met vitamine E, ceramiden, plantaardige carnauba- en candelillawas, zodat het potlood zonder skippen over de lippen glijdt. Ik kan mijn lippen hier heel netjes mee omranden, en de formule loopt niet uit in de fijne lijntjes. Het geeft je lippen een soort van 'opvullende' basis, zodat de lipstick die je erover aanbrengt, ook heel goed hecht. Ik vind het potlood op zich bovendien best gepigmenteerd - het is bijna een kleur op zich en dat is zeker zo goed voor de houdbaarheid op de lippen. 

Fijne extra: bij elk potloodje krijg je standaard een potloodscherper - zo ben je telkens verzekerd van een scherpe punt, wat een ultraprecieze applicatie toestaat. Intussen heb ik drie slijpers in huis - een die ik al had en twee die ik telkens kreeg bij aankoop van de Givenchy potloodjes - en dat wordt misschien een beetje overkill, haha. De bijgeleverde slijper is voor mij zeker geen musthave en ik kan gerust zonder, maar ik erken wel dat het handig kan zijn als je pas begint met lippotlood. 

Al bij al: dit zijn zeker fijne potloodjes en als je een sublieme kleur vindt, kan ik ze absoluut aanraden. Maar - en dit is voor alle duidelijke puur persoonlijke voorkeur - de kleur van mijn Charlotte Tilbury Pillow Talk is ongeëvenaard en daar kan Givenchy niet aan tippen. Dit is dus een like, maar zeker geen love. En eerlijk: ik kijk al uit naar de dag dat ik terug kan overstappen op Pillow Talk. 

Givenchy Lip Liner - 1,1 g € 25,50

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Dan moet ik zeker eens op zoek gaan voor de juiste kleur voor al mijn Lancôme liptsticks 😉😆 Ik weet wel dat Chanel Le Crayon Lèvres wel een kleur Clear heeft. Is verkrijgbaar bij Douglas. Ik heb destijds eens de kleur 34 Natural gekocht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De verkoopster zei ook dat ze de lippotloodjes van huismerk BE erg goed vond! Maar de nuderoze kleurtjes waren toen uitverkocht. Wil daar in de toekomst wel eens naar kijken!

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig