25 mei 2023

Lancôme L'Absolu Rouge lipstick in Rose Nu

Lancôme L'Absolu Rouge lipstick Rose Nu

Ik kocht nog maar eens een lipstick, lol - what else is new? Terwijl ik op mijn beurt wachtte in de parfumerie, liep ik voorbij de stand van Lancôme en begon ik de lipsticks te swatchen. Ik ben al jaren fan van de L'Absolu Rouge-formule en dus was het geen grote verrassing dat ik met een vers exemplaar naar huis kwam.

Lancôme L'Absolu Rouge lipstick Rose Nu
Lancôme L'Absolu Rouge lipstick Rose Nu

De lipsticklijn kreeg recent trouwens een visuele update: de huls ging van glanzend naar matzwart en kreeg een lichte curve. Bovenop staat nog steeds de iconische Lancôme-roos afgebeeld én gelukkig is die geweldige 'klik' nog steeds te horen als je de lipstick uit de verpakking haalt. Eenmaal uit de verpakking, zie je onderaan een soort van gouden draad geweven, als een ring rond de lipstick. Erg mooi én het biedt tegelijk een goede grip aan de vingers, haha. Om het helemaal af te maken, is deze nieuwe verpakking ook hervulbaar - je kan dus de refill lipstick kopen en vervangen!

L'Absolu Rouge bestaan in verschillende finishes, maar mijn favoriet is en blijft L'Absolu Rouge Cream, met een comfortabele formule. De textuur is heerlijk romig, maar blijft netjes op de lippen zitten. De formule van deze L'Absolu Rouge Cream lipsticks bevat 30% hydraterende rozenbalsem en een blend van hyaluronzuur en koudgeperste rozenolie - qua comfort en lipverzorging kan dat tellen! 

De finish is creamy met een lichte glans en laat de kleurpigmenten perfect stralen - ditmaal ging ik voor de kleur 06 Rose Nu, een neutrale, dieproze kleur. Hij lijkt een beetje op kleur 064 Peut-Être, die misschien een wat koelere ondertoon heeft, maar zeker zo mooi is. Tsja, ik kan het moeilijk ontkennen, ik val altijd op hetzelfde type lipsticks, haha.

Lancôme L'Absolu Rouge lipstick Rose Nu
Lancôme L'Absolu Rouge lipstick Rose Nu

Applicatie gaat zoals ik gewend ben: heel erg vlotjes. De lipstick glijdt over de lippen, de kleur blijft heel goed hangen en het resultaat is een mooi en homogeen kleurtje dat je lippen een lichte glans en een kleine 'oumph' geeft. De crèmige textuur zorgt anderzijds ook voor een vrij goede houdbaarheid, zeker als je er een lippotlood onder aanbrengt. Voor de gelegenheid zocht ik een bijpassend potloodje; dat van Lancôme was uitverkocht, maar bij Givenchy vond ik een goede match - review daarvan volgt ook nog!

P.S.: Inflatie is blijkbaar ook voelbaar in het lipstickdepartement. Op een half jaar tijd is L'Absolu Rouge 5 euro duurder geworden - auch.

Lancôme L'Absolu Rouge Cream lipstick - 3,4g € 38,90

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Volgens mij heb ik ook een verslaving voor de Lancôme lipsticks 😊 Ook deze behoort intussen tot mijn collectie. Ik denk dat ik er intussen toch al 6 stuks heb 😀

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat is misschien mijn schuld dan :D Ze zijn wel goed hè!

   Verwijderen
 2. Ja, dat is allemaal jouw schuld! 🤣 Ik heb blijkbaar toch 1 grote favoriete lipstick nl. 253 Mademoiselle Amanda. Dit is een heel mooie perfecte kleur voor dagelijks gebruik voor mij. Ik gebruik deze zo goed als dagelijks. Sommigen vind ik bij mij te fel van kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, oeps. Oh, wel goed dat je die lipstick zo vaak gebruikt dan! Is een teken dat het de juiste kleur is.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig