28 juli 2023

Tom Ford Eye Color Quad in De La Creme

Tom Ford Eye Color Quad in De La Creme

Twee oogschaduwreviews op rij, jawel! Naast het koelere YSL Couture Mini Clutch palet in Stora Dolls, kocht ik ook een iets warmer palet van Tom Ford. Ik botste op het Tom Ford Eye Color Quad in De La Creme in de outlet, en dat was een fijne verrassing!

Geen idee wat het daar lag te doen, want het behoort nog steeds tot de huidige collectie van Tom Ford Beauty - maar ik kijk een gegeven paard korting niet in de bek, want dat bespaarde me ongeveer de helft van de originele prijs. Nu is de kwaliteit van Tom Ford oogschaduw geweldig, maar de prijzen van luxemake-up schieten wat mij betreft de laatste tijd iets te veel de hoogte in. Korting is dus meer dan welkom!

Tom Ford Eye Color Quad in De La Creme
Tom Ford Eye Color Quad in De La Creme

Het palet zit in de standaard Tom Ford verpakking: een soort van diep metallic cognacbruin met gouden accenten, een kwalitatieve feeling en binnenin een grote spiegel met twee sponsapplicators. Die laatste overleven nooit lang bij mij - niets mis mee, maar ik grijp altijd naar mijn kwasten, dus belanden de meegeleverde applicators eerder snel dan laat in de vuilbak. 

Elk Eye Color Quad bestaat uit vier complimenterende kleuren die een aantal verschillende looks in petto hebben. De La Creme is een palet met vier bruine kleuren - ja, dan trek je mijn aandacht al, haha - met een warme(re) ondertoon. Twee van de kleuren zijn glanzend, twee ervan zijn mat - in de pan lijken de kleuren ietsje warmer, maar bij het swatchen en aanbrengen zie ik het geheel iets neutraler in. Nog steeds eerder warm-neutraal, maar zeker het type warme oogschaduw dat zéér draagbaar is. 

Tom Ford Eye Color Quad in De La Creme

Linksboven is er een champagnegoud met lichtgele ondertoon. De shimmer is fijn en subtiel, zodat het eerder een parelmoer finish geeft met transparant effect. Rechtsboven opnieuw een glanzende oogschaduw, een beetje roestig oranje met gouden shimmer. De twee shimmerkleuren zijn in de pan erg zacht, maar laten zich vrij goed aanbrengen op het ooglid en dat zonder fall-out - de glans blijft dus netjes zitten op het ooglid en valt er niet onder. Linksonder de eerste matte kleur, een medium caramelbruin die goed werkt in de arcadeboog en wat meer diepte geeft. Rechtsonder een geweldig mooie chocoladebruine oogschaduw met een overduidelijk koelere ondertoon. Dat geeft het palet in z'n geheel wat meer comfort, althans wat mij betreft. Dit is het type kleur dat ik graag gebruik in de buitenste ooghoeken en die ik verkies boven een zwarte oogschaduw. 

Tom Ford Eye Color Quad in De La Creme
Tom Ford Eye Color Quad in De La Creme

Ik kan niet zeggen dat De La Creme mij teleurstelt - ik denk wel dat het geen uitzonderlijk of uniek palet is, in de zin dat dit soort kleuren al regelmatig in omloop zijn bij verschillende merken. Als blogger probeer ik wel veel verschillende producten uit, ook al heb ik al iets gelijkaardigs in mijn collectie, maar ook als make-upliefhebber blijf ik vaak naar gelijkaardige kleuren grijpen - heel begrijpelijk, je kiest natuurlijk voor dingen die je mooi vindt, en dat is vaak hetzelfde. Je mist dus niet bepaald iets als je De La Creme laat passeren, máár ik zal het palet allerminst afraden, al helemaal als je het in de outlet vindt! De kleuren zijn mooi, de kwaliteit is aanwezig en het is fijn om deze vier kleuren samen in één palet te hebben. Nice to have, zegt.

Tom Ford Eye Color Quad - € 80,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Ik zag de laatste keer dat ik in de Outlet was dit palet al liggen, maar mijn alter ego schreeuwde in mijn oor 'durf niet éh Heidi, je hebt er nog meer dan genoeg' 😱😆 Dus stond ik er maar wat kwijlend naar te kijken 🤤 Ik begrijp heel goed dat je deze gekocht hebt. Zeker voor zijn resultaat en de geweldige kwaliteit 👌 Ik heb nu al spijt dat ik deze toch niet gekocht heb 🤦‍♀️ Je hebt toch geen €80 betaald in de Outlet zeker?🤔😘

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ik hoor het precies alsof iemand dat ook tegen mij zou zeggen!! Nee, absoluut niet, ik heb de helft betaald. Dat is nog veel geld, maar ik vind de volle prijs echt wel wat te hoog - make-up wordt het volgende schaarse goed!

   Verwijderen
 2. Laatst toonde je dit paletje in een vlog en ik ben hem toen vrijwel meteen gaan kopen in de outlet. Ik griste het voorlaatste exemplaar uit het schap en ik ben blij dat ik hem kocht. Het gaat hier om een geval van 'Stamatia made me buy it', maar dat is wel vaker het geval 😀

  Liefs ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, ooh wat goed dat je hem nog gevonden hebt! Toen ik hem kocht, waren er ook niet zo heel veel exemplaren van, dus het was misschien van snel te zijn. Veel plezier ermee! x

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig