19 september 2023

Charlotte Tilbury Magic Cream Light

Charlotte Tilbury Magic Cream Light

Als ik mij niet vergis, was Magic Cream zowaar het eerste product dat Charlotte Tilbury lanceerde. Het begon als een backstage wonderproduct waar elk model dol op was en bereikte intussen een awardwinning cultstatus.

Toch was ik geen fan, want voor mijn gemengde huid vond ik de originele Magic Cream altijd wat te zwaar aanvoelen. Niets mis met het product zelf, het was gewoon geen match met mijn huidtype. Ik was aangenaam verrast toen ze een tijd geleden uitkwam met de Magic Cream Light - jawel, de lichtere versie van de Magic Cream die de huid hydrateert, een beetje matteert en egaliseert.

Véél meer mijn cup of tea, zullen we maar zeggen, dus kocht ik een travelsize om aan den lijve te kunnen testen. De light versie zit in een pompflacon, en dat maakt het meteen heel wat gemakkelijker om te doseren en te bewaren. Fullsize is het een glazen flacon met een witte coating die de ingrediënten langer bewaart, maar de travelsize flacon is gewoon plastiek - werkt prima en is licht genoeg om mee in de (hand)bagage te nemen. 

Charlotte Tilbury Magic Cream Light

Magic Cream Light is een blend van skincare en make-upprimer: enerzijds werkt het als een hydraterende crème. De textuur is superlicht en dus ideaal voor de gemengde of vettere huid, óf als je in een warmer klimaat vertoeft. De finish is erg mooi, de crème wordt onmiddellijk door de huid opgenomen, geeft dan een satijnzachte finish én biedt ook een beetje bescherming tegen de zon met een SPF 20 (geen mega bescherming, maar een beetje extra kan nooit kwaad). Anderzijds is dit een héle fijne make-upprimer omdat het de huid in een perfecte staat voorbereidt, zonder overdreven zwaar of vettig te zijn en dus heeft het geen negatieve invloed op de houdbaarheid van je foundation. Mijn foundation glijdt veel gemakkelijker over de huid, en dat is zeker weten te danken aan deze Magic Cream Light.

De Magic Cream Light ligt bij mij echter niet in de skincarelade, maar in de make-uplade. Als dagcrème vind ik hem zeker niet slecht, maar biedt hij voor zijn prijs niet per se een structurele meerwaarde ten opzichte van andere hydraterende crèmes - die dan ook wat betaalbaarder zijn. Als make-upprimer daarentegen geeft hij mijn huid nog een laatste extra plump, vlak voor ik de foundation bovenhaal. Dat maakt de finish van mijn foundation extra smooth, en dat zonder de houdbaarheid aan te vallen. Als primer gebruik ik ook minder product, waardoor deze Magic Cream Light het net wat beter volhoudt - en dan vind ik de prijs al heel wat beter hanteerbaar.

Geen idee hoe deze Magic Cream Light zich verhoudt tot de splinternieuwe Magic Water Cream - het lijkt erop dat die crème zich nog meer richt op hydratatie en minder op anti-ageing én daarenboven ook parfumvrij is. Toch heeft het pompsysteem van de Magic Cream Light voor mij een streepje voor, want ook die nieuwe Magic Water Cream komt in een pot. Maar wie weet, test ik in de toekomst ook eens de Water Cream!

Charlotte Tilbury Magic Cream Light - 15 / 50 ml € 32,00 / 95,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig