4 september 2023

Clarins Hydra-Essentiel day & night

Clarins Hydra-Essentiel day & night

Publiciteit: gekregen persproduct van Clarins. Ik roep het al jaren van de daken op deze blog: hydratatie van de huid is voor mij een belangrijk sleutelelement en zorgt er voor dat je huid in optimale conditie blijft. Ongeacht jouw leeftijd of huidtype, hydratatie is en blijft van onschatbare waarde. De huid moet dagelijks zoveel externe factoren doorstaan - en dat leidt tot uitdroging, vermindert comfort en een vale teint. 

Het Clarins Hydra-Essentiel-gamma is niet nieuw, maar werd recent wel weer verbetert als gevolg van blijvende wetenschappelijke ontwikkelingen. Het gamma bestaat nu uit zeven formules die elk een drievoudige hydraterende en volumegevende werking bevatten: een dubbele dosis aan hyaluronzuur en een plantaardige booster.

Clarins Hydra-Essentiel day & night

Hyaluronzuur is intussen een gevestigde waarde in heel wat skincare: het is van nature in onze huid aanwezig, kan tot duizend keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden en geeft dit ook weer graag af aan de dorstige huid. Eigenlijk werkt het een beetje als een spons, die de huid opnieuw voorziet van water wanneer de eigen reserves uitgeput geraken. Het Clarins-gamma combineert een duo van hyaluronzuur: het hoogmoleculair hyaluronzuur geeft instant hydratatie en vormt een film op het huidoppervlak en verbetert de barrièrefunctie van de huid, zodat daar een dag lang hydratatie kan plaatsvinden. Het laagmoleculair hyaluronuur is kleiner en dringt dieper in de huid, om daar het water op te vangen en vast te houden. Dit type hyaluronzuur plumpt de huid van binnenuit, voor een voller effect. 

De plantaardige booster is de biologische kalanchoë officinalis oftewel de levensbloem - deze plant groeit in Madagaskar en houdt zelf erg goed het water vast, ongeacht de omstandigheden en temperatuurschommelingen. Het plantaardig extract van de levensbloem doet hetzelfde voor onze huid en stimuleert de productie van hyaluronzuur. 

Clarins Hydra-Essentiel day & night

Voor de dagcrème zijn er maar liefst zes verschillende varianten in een aquamarijn verpakking: een silky cream met en zonder SPF15 voor de normale tot droge huid, een light cream voor alle huidtypes, een rich cream voor de zeer droge huid, een matte gel voor de normale tot gemengde huid en een silky emulsion voor alle huidtypes. Zelf koos ik voor de Hydra-Essentiel Light Cream, net omwille van de lichte en frisse textuur. Ik heb zelf een gemengde huid, maar wil mijn huid in de eerste plaats absoluut goed hydrateren. De lichte textuur helpt mijn gemengde huid in zijn vochtbalans, maar heeft tegelijk ook een eerder matte finish, zodat de huid niet zozeer gaat glimmen. Ik vind dit een geweldig fijne, eenvoudige maar effectieve dagelijkse verzorging die mijn huid wakker maakt en van voldoende vocht voorziet. Als ik vlak na de skincare mijn foundation aanbreng, heb ik geen primer nodig, want deze Light Cream doet eigenlijk meteen dubbel dienst.

Clarins Hydra-Essentiel day & night

Voor de nachtcrème is er één universele optie in een dieper, Londons blauwe verpakking: de Hydra-Essentiel Night Care is een luchtige, maar meer romige crème. Het werkt dus iets intensiever en dat is perfect voor de huid die zich 's nachts herstelt. Ook hier heeft mijn gemengde huid geen recht van klagen, want de Night Care geeft een plumpend effect, zodat ik 's morgens net wat beter wakker word. Ik vind dit ook een hele fijne crème om over mijn meer actieve serums te smeren, als een soort van zijdezacht dekentje voor mijn huid. 

Beide crèmes hebben trouwens eenzelfde, lichte geur - blijkbaar is men hier bij het oude recept gebleven, omdat de geur zodanig in de smaak viel: jasmijn, roos en zachte nuances van hout, vanille en muskus. Het resultaat is een frisse, groen-fruitige geur die inderdaad het gebruiksgemak vergroot. 

Clarins Hydra-Essentiel Light Cream - 50ml € 55,00 (€ 49,50 Club Clarins-prijs)
Clarins Hydra Essentiel Night Care - 50 ml € 57,00 (€ 51,30 Club Clarins-prijs)

Disclaimer: dit artikel bevat persproducten. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Ziet er een fijn gamma uit! Werkt deze goed in combinatie met het EL Advanced Night Repair serum?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jaa, zowel deze van Clarins als het EL ANR werken eigenlijk heel gemakkelijk samen met andere producten, dus ook met elkaar!

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig