30 september 2023

Natasha Denona I Need A Nude Palette

Natasha Denona I Need A Nude Palette

OMG OMG OMG! Dat was zowat mijn reactie toen ik op Instagram de eerste beelden van dit nieuwste palet spotte. Natasha Denona I Need A Nude Palette is hé-le-maal op mijn lijf geschreven, want neutrale tinten en ik, dat zijn twee handen op een buik. 

Van zodra hij op de Franse Sephora-site beschikbaar was, plaatste ik mijn bestelling. Enkele dagen later kwam hij heel goed verpakt thuis aan, in één stuk en zonder brokken. Dit is mijn favoriete formaat van palet bij Natasha Denona - 15 kleuren, dus je krijgt voldoende variatie en kan wat met de kleuren spelen, zonder helemaal verlamd te geraken door keuzestress. De buitenzijde is heel sleek en strak, met op het deksel een 3D plexiglas kunstwerkje, designed by Natasha herself.

Natasha Denona I Need A Nude Palette
Natasha Denona I Need A Nude Palette

I Need A Nude is een eerder nude palet - het is wat rustiger, meer getemperd dan het Natasha Denona Glam Palette (wat ik overigens ook nog steeds een fantastisch kleurenspel vind!) en biedt dus ruimte voor zachte, maar evenzeer glamoureuze looks. Ik denk dat het ook een ideaal palet is voor bruidslooks, met tijdloze kleuren die elegant op foto zullen pakken. De kleuren zijn qua ondertoon eerder neutraal en koel, maar dat is net wat mij hiertoe aantrekt en een welkome afwisseling met de vele hele warme paletten die we de laatste jaren hebben weten lanceren op de beautymarkt.

Natasha Denona I Need A Nude Palette
Natasha Denona I Need A Nude Palette
Natasha Denona I Need A Nude Palette

Wat een heerlijkheid om deze kleuren allemaal samen geswatcht te zien! Van links naar rechts: Stone is een matte licht tot medium taupe, Whisper is een metallic nuderoze, Ella is een lichtbruine tint met zilveren glitter, Vague is een matte, iets warmer rozenhout, Travertine is een metallic amber, Delilah is een donkerbruine tint met opnieuw zilveren shimmers, Silhouette is een echte matte kleur, diepbruin (swatcht niet zo goed op de arm, maar blendt gelukkig wel goed uit op het ooglid), Muse is een superglanzende champagnekleur met een foil-effect en wat mij betreft dé mooiste kleur uit het hele palet, Fair is een superlichte matte huidtint, Filigree is een neutrale bruine tint met zilveren sprankels die érg gepigmenteerd is, Wit is een matte, lichtere roze tint met warme ondertoon, Sheen is een transparant glossy tint met een champagne basis, Tender is een matte, medium taupe, Mesh is daar een lichtere variant van en Mia is ook een glossy tint met een ijzig roze basis. 

Natasha Denona I Need A Nude Palette
Natasha Denona I Need A Nude Palette

Er zijn tal van looks mogelijk, van supersimpel one and done shadow looks tot iets geompliceerder, maar voor dit artikel fotografeerde ik twee van mijn looks. De eerste is eerder ton-sur-ton, een beetje rustiger en met een glossy, transparant glansje. Ik koos de meer rozige en taupe tinten uit het palet, met een klein beetje bruin in de buitenste ooghoek. Het valt misschien niet zo op, maar ik gebruikte effectief verschillende tinten, maar waarbij het kleurverschil subtiel op het ooglid waar te nemen is.

Natasha Denona I Need A Nude Palette
Natasha Denona I Need A Nude Palette

Voor de tweede look kon ik het niet laten om iets meer glam te gaan, met mijn grote favoriet Muse op het ooglid. Hoe mooi is deze! Het geheel is ook wat meer smokey, om maar aan te tonen dat je met dit I Need A Nude Palette heel wat kanten op kan en de veelzijdigheid werd ingekapseld.

Het is slechts een kwestie van spelen met tinten en finishes, maar hoe dan ook blijft de kwaliteit van Natasha Denona top. De matte kleuren blenden heel goed uit op het ooglid, de shimmers en de glossy's weten het licht te vangen en de kleurencombinaties zijn top. Net als ik denk dat ze niet beter kan, komt ze telkens weer verbazingwekkend uit de hoek. En ja, dit is wéér een neutral palet, maar dit is nu eenmaal wat werkt voor mij en waar ik het meeste uit zal halen - wat ook wel mag, als je die prijs betaalt. Ik kan bestellen via Sephora Frankrijk overigens aanraden! De verzendkosten zijn wat lager dan enkele jaren terug en het is een fijne manier om al die heerlijke merken te kunnen scoren die we niet in België hebben. 

Natasha Denona I Need A Nude Palette - 16,7 g € 72,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Wat een mooi veelzijdig pallet en het resultaat ook heel mooi! De kleur Muse geeft echt wel 'wauw' effect. Zo mooi die superglanzende champagnekleur met foil-effect! De prijs valt best nog mee, zeker voor 15 gevarieerde kleurtjes om mee te kunnen spelen. Dit is echt helemaal iets voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welke vind je beter: deze of Mario’s Ethereal Eyes?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ik eerder zou stellen: geen van de twee is slechter. Je zit met evenwaardige kwaliteit, goede kleuren, goede samenstelling, combinatie van mat en glans en van licht naar donker. Ik denk dat het dan neerkomt op voorkeur, die ik eigenlijk niet heb.
   Wat misschien wel de doorslag kan geven, is de verkrijgbaarheid: ik heb gezien dat het palet van Mario nu terugkomt als een holiday limited edition, het is dus niet het hele jaar door te krijgen. Dat palet van Natasha Denona kan je altijd kopen. Dus op basis daarvan zou ik op dit moment (als ik geen van de twee had) wellicht eerst die van Mario kopen en misschien pas later die van Natasha Denona.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig