20 oktober 2020

Natasha Denona Glam Palette

Natasha Denona Glam Palette

Het kan verkeren, jawel. In februari verkondigde ik nog dat het Natasha Denona Mini Glam Palette mij niet omver had geblazen, in september koop ik het fullsize Natasha Denona Glam Palette. Ik kan er gelukkig mee lachen, haha!

Voor alle duidelijkheid: ik was zeker niet ontevreden van het Mini Glam Palette. Mijn exacte woorden waren: "Kwalitatief, ja. Uitzonderlijk, nee." Ergens niet verwonderlijk, ik heb intussen zodanig veel kleurtjes en paletjes in mijn beautylade liggen, dus ui-ter-áárd kan ik vele looks recreëren zonder dat ik daar nieuwe paletjes voor moet kopen. Maar bon, het beautyhart is nooit vol en dus slik ik bij deze mijn woorden in.

Begin september werd ik geteased door een Instagrampost van Trendmood, met in de hoofdrol dit Natasha Denona Glam Palette. Geen mini, maar een compleet palet met exclusief neutrale en koelere kleuren. Ik kon mijn geluk niet op want op vlak van oogschaduw helt de weegschaal de laatste jaren vooral naar de warme tinten - hoe mooi ik dat ook vind, mijn voorkeur gaat toch uit naar de meer neutrale ondertonen. Ik was nog nét op tijd om mijn bestelling te plaatsen op Sephora en liet het pakketje verzenden naar mijn tante, die het voor mij meebracht naar België.

Natasha Denona Glam Palette

Het Glam Palette is dus een fullsize palet met 15 kleuren oogschaduw met overwegend neutrale kleuren in een glanzende of matte finish. Opvallend genoeg zijn er ditmaal géén namen te vinden in het palet, maar staat er onder elke oogschaduw waar je de kleuren kan plaatsen. Eigenlijk krijg je op die manier insider tips van Natasha Denona zelf, zodat je meteen weet hoe zij de kleuren zou gebruiken. Eveneens opvallend: de oogschaduw is niet vastgekleefd aan de pan en aan de achterzijde van het palet zijn er kleine gaatjes zodat je de kleuren zelf nog kan herschikken. Op het Instagram-account van Natasha Denona staat er bovendien een bewaarde highlight zodat je het palet kan herschikken op basis van je huidskleur. Niet per se iets om je aan vast te pinnen - uiteindelijk gebruik je de kleuren hoe jij het wilt - maar zeker wel handig voor wie zelf niet meteen mee is met de plaatsing van de kleuren.

Natasha Denona Glam Palette

Er zijn een aantal finishes in dit palet, maar het merendeel zijn glanzende tinten. De matte tinten voelen creamy aan, maar hebben op de ogen een matte poederfinish. Ze swatchen niet allemaal even homogeen op mijn arm, maar dat is niet abnormaal met matte tinten - gelukkig blenden ze wel prima op de oogleden. Bij de glanzende tinten zijn er onderling ook wat verschil: sommige hebben eerder een gesatineerde glans, andere zitten tjokvol shimmer.

Van links naar rechts: 
 • 320M / dusty light rose: oudroze met glitters, voor op het bewegend ooglid
 • 321 M / medium warm grey brown: medium grijsbruin met glitters, voor in de buitenste ooghoek
 • 322L / peachy champagne: perzik-champagne met glitters, voor in de binnenste ooghoek maar voor mij ook perfect te gebruiken op het bewegend ooglid
 • 323CM / medium cool taupe: een medium taupe met matte finish die perfect werkt in of net boven de arcadeboog. Swatcht als matte kleur minder rijk op de arm, maar laat zich niet kennen met een kwast op de ogen
 • 324CM / mushroom grey: een hele koele lichtgrijze kleur met matte finish, een fijne transitiekleur. Lijkt wat weg te vallen in de swatches op mijn arm, maar geeft op de ogen eigenlijk een heel subtiele overgang en basis voor andere oogschaduw
 • 325CM / medium cool brown: een medium bruine kleur met koele ondertoon, alweer een fijne oogschaduw voor net boven of in de arcadeboog
 • 326CM / cool sienna: een lichtbruine kleur met neutrale ondertoon die de ooglook kan bijeen blenden of als transitiekleur fungeert
 • 327CM / deep cool brown: een hele donkerbruine kleur, bijna zwart, met koele ondertoon, voor in de buitenste ooghoek of als eyeliner. De donkerste kleur van het palet en meteen ook het meest gepigmenteerd. Deze gebruik je best met zéér lichte hand!
 • 328M / abalone: licht koel champagne goud met fijne shimmers, licht de binnenste ooghoek op of laat het bewegend ooglid glanzen
 • 329M / medium warm silver: zilver met shimmers, met een blend van warme ondertonen en de standaard koele tint van een zilveren kleur, voor op het bewegend ooglid, maar voor mij ook werkbaar in de arcadeboog
 • 330M / golden nude: diep geelgoud met shimmers, voor op het bewegend ooglid en meteen de meest warme kleur van het palet
 • 331M / pecan brown: een rijke, medium bruine tint met een iets warmere ondertoon, voor in de buitenste ooghoek
 • 332M / light nude: licht champagne goud, ietsje warmer dan 328M / abalone, maar ligt wel in dezelfde lijn, dus perfect voor op het bewegend ooglid 
 • 333M medium / cool grey brown: een medium bruine tint met een koele ondertoon en shimmers, voor in de buitenste ooghoek
 • 334M / neutral champagne: neutraal champagnegoud met shimmers, die niet té overdadig is en daarom wordt gesuggereerd voor op het wenkbrauwbot, maar voor mij ook werkt op het bewegend ooglid
Natasha Denona Glam Palette

Natasha Denona Glam Palette

In essentie is dit Glam Palette een day to night palet - eentje die je dus kan moduleren naargelang jouw wens. Ik vind de tinten overwegend neutraal, met enkele uitschieters naar de echt koele kant. Hier ben ik gegaan voor een day look, die ik gemakkelijk donkerder en smokey zou kunnen maken door een van de bruine tinten in de buitenste ooghoek te blenden. Ik combineerde hier enkele lichtere tinten met koelere ondertonen, maar ging dan weer ietsje warmer op het ooglid met wat geler champagnegoud. Een combinatie die ik wel kan smaken!

Ik vind de kwaliteit opnieuw van niveau - en aangezien ik liefhebber ben van de neutrale ondertonen én een zwak heb voor glans, kan ik dit palet absoluut appreciëren. Ik vind ook dat het in zekere zin uniek is, mede door de benamingen en het feit dat je de oogschaduw kan verplaatsen. In mijn collectie vindt het zijn weg tussen alle andere neutrale paletjes, want dat is nu eenmaal waar ik zelf het gelukkigst van word!

Natasha Denona Glam Palette - 19,25 g voor $ 65,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Wat een prachtige kleuren. Ik vind die lichtere tinten heel erg mooi. Je ogen lijken ook meer op te lichten. Precies meer wakkerder ;-) Ik merk bij mezelf ook dat ik meer naar koelere oogtinten grijp dan naar warmere tinten. Jammer genoeg heb ik toch hier enkele nieuwe paletjes liggen die ik destijds gekocht heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het ook een geslaagde look! Ik vind het wel fijn om met kleuren te spelen, dus dan zit je inderdaad al snel met meerdere paletjes in huis.

   Verwijderen
 2. Oh, supermooie kleurtjes! Heb nog eens een nieuw neutraal palette nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dit is wel hét palet van 2020 voor de liefhebber van de echt neutrale kleuren.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig