19 december 2023

Clarins Cryo-Flash Cream-Mask

Clarins Cryo-Flash Cream-Mask

Publiciteit: gekregen persproduct van Clarins. Mijn wekelijkse maskertjestijd kreeg een giga upgrade! Ik spotte het veelbelovende Clarins Cryo-Flash Cream-Mask onlangs al op sociale media en was erg blij om het nadien zelf te mogen testen. 

Het Cryo-Flash masker is een 'klassiek' masker met een romige crèmetextuur: je gebruikt het op zichzelf zonder dat je extra attributen vandoen hebt. Eenvoud siert! Zoals de naam doet vermoeden, is het masker gebaseerd op cryotherapie - koude kan namelijk een positief effect hebben op de huid. Nu ben ik zelf een koukleum en heb ik dat altijd ervaren als een ongemak, maar misschien is dit wel het geheim van een jeugdige uitstraling, hèhè. 

Clarins Cryo-Flash Cream-Mask

Wanneer de huid afkoelt met -4°C, krijg je een zogenaamde calciumflash, waarbij er een shot calcium naar de kern van de huidcellen wordt gepompt. Calcium werkt in de cel als een soort van brandstof die celactiviteit bevordert, en dus helpt de calciumflash bij de vernieuwing van de opperhuid en de versterking van de huidbarrière. Met ouder worden vermindert ook het calcium in de huid, dus neemt de interne regeneratie gestaag af. 

Clarins ontwikkelde voor dit masker de Cryo-Starter Technology, een synergie tussen een moleculaire en plantaardige technologie. Aan moleculaire zijde is er MGA, een cryo-molecule, afgeleid van menthol die werkt als een thermische starter. Aan plantaardige zijde zijn er extracten van teunisbloem, een plant die bestand is tegen extreme koude tot -25°C en die een hoog gehalte aan moleculen bevat die de calciumflash mee activeren. 

Clarins Cryo-Flash Cream-Mask

Bon, tijd om mijn huid even in de diepvriezer te leggen! Cryo-Flash breng je aan in een dikke laag - ik vermijd de zone rondom mijn ogen maar geeft extra aandacht aan de zone rond mijn kaak. En dan begint the waiting game - het duurt zo'n tien minuutjes voor alles is ingetrokken, máár het koude-effect voel je on-mid-del-lijk! Het Cryo-Flash masker voelt effectief koel aan op de huid, alsof ik er met een ijsblokje over ga - vreemd genoeg voelt dat niet enkel opfrissend, maar ook ontspannend aan. De mentholgeur helpt bij de hele beleving, maar dat koude gevoel zit niet enkel in mijn hoofd, je vóelt de huid kouder worden. Je krijgt nog een intenser gevoel als je het masker voor gebruik eerst even in de koelkast legt.

Clarins Cryo-Flash Cream-Mask

Nadat ik het masker afspoel, blijft mijn huid effectief koud aanvoelen - mijn huid voelt behoorlijk opgespannen en gelift, ziet er frisser uit met poriën die kleiner lijken en dat hele gevoel blijft ook enkele uren aanhouden. Mijn gezicht was ineens 'wakker' en het was heel fijn om nadien make-up te dragen. Bij skincare moet je vaak geduld hebben eer je resultaat ziet, maar bij het Clarins Cryo-Flash Cream-Mask krijg je een instant resultaat dat je niet enkel ziet, maar vooral ook voelt. Héérlijk! Dit is er eentje om nog last-minute op je kerstlijstje te zetten - of te wachten op een mooie parfumeriekorting, want dat is 'ie zeker waard.

Clarins Cryo-Flash Cream-Mask - 75 ml € 81,00 (€ 72,90 Clarins Club-prijs)

Disclaimer: dit artikel bevat persproducten. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Klinkt veelbelovend, vooral als je in het weekend precies niet wakker geraakt om je klaar te maken voor een uitstapje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, inderdaad! Ik ga hem zometeen ook gebruiken voor nieuwjaar :-)

   Verwijderen
 2. Leuke tip! Klinkt veelbelovend! Als ik het goed lees, moet je die wel niet standaard in de koelkast zetten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, deze hoeft dus niet in de koelkast, je krijgt het effect sowieso! Je kan hem desgewenst in de koelkast zetten voor extra frisheid, maar ik vind het wel handig dat het niet moet.

   Verwijderen
 3. Is eens een heel andere ervaring dan dat je meestal gewoon bent 😄 En in de zomer zal het masker nog wat koeler aanvoelen 😅 Fijn dat je dit mocht ontvangen en dat het instant resultaat geeft. Lijkt mij fijne een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja verrassend maar echt fijn! Een interessant masker, goed om wakker te worden, haha.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig