1 juli 2024

InstaLoves: juni 2024


Long time no InstaLoves! Terwijl ik zelf ook wel eens graag een kijkje neem in andermans leven, haha. Tussen de vlogs door heb ik toch nog wat tijd gevonden voor mijn fotoverslag van juni, met af en toe nog een fotootje van mei, hihi. 

Juni is alweer voorbij, waaaat?! Niet te geloven dat het nu officieel zomer is - het aftellen naar mijn zomervakantie kan beginnen, maar eerst nog een beetje knallen. 


Veel van dit, in mei en juni. We zitten precies op een recordpoging grijs weer en regen, die is gestart in oktober en amper pauze heeft genomen. Het maakt mijn zomerhart weemoedig, dus ik probeer van de zeldzame zonnige dagen (of zeg maar: uren) te genieten zoveel als het kan. 


Als de zon schijnt, zie ik er ongeveer zo uit, haha. Net als een zonnebloem, draai ik mij graag naar de zon :-D Een mogelijkheid voor een terrasje sla ik nooit af, als is het met jas en sjaal. Én dan heb ik ook nog eens wat nieuws geprobeerd, want naast mijn white mocha ben ik intussen ook fan van de iced mochaccino, een soort van frappé. Mijn Griekse roots keuren het goed, lol.


Met een verjaardagsbon van Timo gingen we richting Maastricht. De reservatie voor JEF hadden we op zak en als bij wonder was het enkele uren droog zodat we ook hier op het terras konden eten! Een beperkte kaart maar het concept werkt én levert dus gewoon hele lekkere en best verfijnde bordjes op. Een adresje om in het achterhoofd te houden als het net wat meer op niveau mag zijn, voor als we nog eens iets te vieren hebben!


Vieren deden we trouwens ook: het Griekse Pasen viel dit jaar vijf weken later dan het katholieke Pasen en dus was het ein-de-lijk onze beurt! Ik ging voor een frisse pastelkleurige jurk en mijn hakken, om dan een tafel vol lekkers te bestellen bij de Griekse Gemeenschap in Houthalen. Nadien gingen we nog mee naar mijn ouders voor het 'toeken' van de roodgeverfde eieren. En: ik heb dit jaar gewonnen, mijn eitje bleef heel!


Onverwacht, de resultaten van deze poll! Eens dat pak Melocakes open is, is het zeer moeilijk te weerstaan, hahaha. Maar de vraag was dus: hóe eet je een Melocake? Ik ben zelf van chirurgische werkwijze: eerst het laagje chocolade, dan het schuimpje en tot slot het koekje onderaan. Maar de poll was netjes verdeeld tussen de in-een-keer-weg-happers en de chirurgische eters :-D


Een dubbel duo! 's Morgens neem ik een gummy voor mijn haar en een ampoule met probiotica en cranberry-extract en die werken prima voor mij. De gummies voor mijn haar heb ik nu net geen zes maanden gebruikt, maar ik denk dat ik na dit doosje weer eens ga switchen. Ik heb al verschillende merken haargummies geprobeerd en probeer ze telkens enkele maanden uit, maar ik heb er nog geen gevonden die exponentieel beter zijn dan de rest. 

En dan zag ik deze nieuwe(re) lijn van Dermalogica en het leek mij goed om eens te proberen om mijn pigmentvlekken te behandelen. De linkse flacon is een dagelijks serum voor in de ochtend, het rechte pompje is voor in de avond en laat je een 20-tal minuutjes inwerken als peeling. Ik heb voorlopig nog geen fantastische resultaten gemerkt, maar ik houd het nog even vol voor ik mijn definitieve review geef!


Het Smaaksalon in Hasselt is een hele fijne lunchlocatie: binnen is het interieur zeer chic en buiten hebben ze een beetje een verborgen en zonnig terras. Ze zijn gekend om hun lunchformule met soep en met allerlei salades - op zich fijngeprijsd, maar voor vlees/vis en frietjes/kroketjes betaal je wel apart bij en dan wordt het toch een beetje te duur voor wat het is. 


Alles was even bedekt door een laagje mist, een welkome afwisseling van de regen, hahaha. Ik stak zelfs de kaarsen terug aan!


Over kaarsen gesproken: de nieuwe geur van Cire Trudon (rechts onderaan, het witte glas met gele accenten) ruikt exact als de zomer! De zomercollectie highlight verschillende facetten van bergamot en doet je wegdromen naar een Mediterraanse vakantie. En OMG jaaaa, dat was he-le-maal wat ik voelde toen ik hieraan rook. Vreemd hoe een geur zó goed een bepaalde situatie kan ophalen in je brein - dat het buiten aan het regenen was, maakte deze kaars nog een beetje meer zomers, vond ik.


Het leukste dat ik deze maand mocht doen: een helikoptervlucht! Ik boekte een luchtdoop met een Bell-helikopter, gekend van de serie M*A*S*H en dat was het geld helemaal waard! De piloot vloog een rondje terwijl ik mij zat te vergapen aan het uitzicht en de huizen en straten die onder ons lagen. Blijkbaar kan je op twee jaar helikopterpiloot worden, maar ik denk dat ik liever passagier blijf. 


Ik hoorde vorig jaar al dat My Big Fat Greek Wedding 3 in de zalen kwam - alleen denk ik niet dat hij in België op het groot scherm is verschenen. Intussen kon ik hem huren via onze TV-decoder en voor wie vergeten was hoe een echt Grieks huis eruit hoort te zien, het is nogal kitchy met zuilen, amforen en een grote Griekse vlag, lol. Hoewel nummer drie niet kan tippen aan de originele film, was het op zich wel leuk om hem te zien. De vele clichés moet je erbij nemen, sommige zijn grappig, andere wat minder. 


Op Netflix zag ik ook de film A Family Affair en dat was teleurstellend. Ik zag weinig tot geen chemie tussen de personages, alleen maar veel slechte plastische chirurgie. Mijn vriendin had hoofdrolspeler Zac Efron bijna niet eens herkend! Wél een aanrader op Netflix: de Poolse serie Spadek, een soort van Cluedo-comedy over een rijke oom die wordt vermoord en zijn erfenis nalaat via een interactief spel. Was leuk om te kijken!


Zeg me dat je in Limburg bent, zonder te zeggen dat je in Limburg ben, hahaha. Wie ooit al eens de onovertroffen Smurfentaart at, weet: dit is goed spul! En nu dus ook als ijsje te krijgen bij Mama Leone in Hasselt.


Omdat het mooi weer was, mocht 'Miss CeeCee' (mijn fabulous handtas) ook mee op pad! Nog altijd surreëel dat ik na zo lang dromen eindelijk mijn holy grail handtas in huis heb, maar ik knijp mezelf regelmatig en ik blijf er erg dankbaar voor.


Nog meer iced latte, haha. En kaastaart met matcha! Ik weet dat matcha tegenwoordig all over Instagram is als esthetisch drankje, maar ik ben persoonlijk geen fan. De keren dat ik het dronk, smaakt het mij net wat te aards en te groen, maar vooral dus te aards. Ik was dan ook een beetje voorzichtig toen we deze kaastaart met matcha bestelden, máár... I stand corrected want dit was gewoon erg lekker!


Normaal is het roze op woensdag - if you know, you know - maar voor de gelegenheid werd het roze op zaterdag, haha. Ik kocht dit jurkje een jaar (of twee?) geleden bij Essentiel en toevallig vond ik diezelfde dag opnieuw een jurk bij Essentiel, meteen met een flinke korting! Het waren nog geen solden, maar het was wél braderie en dan mochten de kortingen ook al gegeven worden. Als het weer een beetje meezit, zie je mij de nieuwe jurk snel genoeg dragen!


Over roze gesproken: in het Kadettensteegje is er een nieuwe shop met aardewerk en je kan er ook cursussen volgen om zelf je bordje of vaasje te draaien. Er stonden veel kleuren, maar uiteraard vielen de roze exemplaren mij onmiddellijk op, haha.


Hasselt is een (verhuisd) adresje rijker! Osteria Moretti 2.0 heeft nu een gezellig binnenterras en is supermooi ingericht, tot aan het toilet toe. Binnenlopen zonder reservatie is ons niet meer gelukt, want het is best populair, zelfs op zondag! We hadden ons tafeltje na reservatie een uur en een kwartier, wat we persoonlijk wel een beetje kort vonden, maar met één pastagerecht en één dessert was dat eigenlijk wel heel goed gepland. We konden op ons gemak eten en zelfs een beetje napraten voordat we afrekenden en plaats maakten voor de volgende groep.


Onze olijfboom staat nog altijd trots op het terras! We hebben op dit moment nog steeds geen grote sierpot, er zou er eentje onderweg zijn, maar dat loopt een beetje uit. Hoe dan ook, als het zover is, moeten we de olijfboom eerst nog weten op te heffen en in de sierpot krijgen, dus ik ben benieuwd hoe we dat klaar gaan krijgen, haha.


We gingen nog eens naar Maasmechelen Village - we hadden een bon voor gratis pizza bij Giuliano's, en je weet, free is free dus daar moeten we van profiteren, haha.


Een dagje naar Antwerpen! Het was opnieuw enkele uren mooi weer, dus ik trok snel mijn sandalen aan om in de stad te flaneren, hèhè. We gingen langs bij Takumi voor een bordje ramen. Er zijn verschillende locaties in de stad, dus je kan altijd eentje in de buurt vinden. De takoyaki en gyoza's waren lekker, maar eerder basic, maar het was vooral de ramen die op niveau was. Ik had best wat keuzestress wegens allemaal veel te lekker, maar ging uiteindelijk voor een authentiek Japans recept. Gelukkig kregen we ook een bavet voorgebonden, want met een lichte outfit kan een donkere bouillon wel eens voor vlekjes zorgen, haha.


Twee superlekkere gerechtjes bij Boulebaar! Ik had het niet verwacht, maar de heirloom tomatoes (rechtsonder) waren zó goed, absoluut dé ontdekking van de dag.


Het is weer foodtruckfestivalseizoen! Amazing Asia kwam naar Hasselt en wij dus uiteraard ook. Jammer wel: de inkom tot het festival is opnieuw duurder geworden. De eerste jaren was dat beperkt én kreeg je ook nog eens een goodiebag in ruil, maar nu moest je echt voor alles betalen: betalen voor de inkom, betalen om naar toilet te gaan, betalen voor de kinderanimatie, ... Als je al inkom betaalt, waarom moet er dan nog per se op alles verdiend worden? Het maakt het concept wel erg duur voor wie met een groep of gezin komt.


Allright, that's all folks! We hopen op een zonnige en warme zomer, eentje die voor iedereen de sweet spot kan raken. Want ik houd van mijn sjaals, maar het is échttt wel tijd om ze weg te steken!

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig