L'Oréal Professionnel Steampod

Hij is al lang in de maak, deze review van de L'Oréal Professionnel Steampod. Vlak na mijn reis naar NYC kwam ik ermee naar huis - dus dat was ergens medio september. Hoewel ik wel degelijk al van de Steampod-technologie had gehoord, had ik het nog niet aan den lijve ondervonden. Op Instagram kreeg ik meteen een bemoedigende commentaar van iemand die het toestel zelf al had en het haar 'beste investering ooit' noemde. Van hoge verwachtingen gesproken!

Dit toestel is inmiddels de Steampod 2.0, de vernieuwde en verbeterde versie van de originele Steampod uit 2012. Handiger, lichter en efficiënter dan zijn voorganger, zo schijnt. Geen gewone stijltang, maar een toestel dat een beetje lijkt op een strijkijzer met een stoomgenerator: aan de Steampod hangt een reservoir waar je water in doet. Het toestel produceert stoom - daarmee wordt het stijlproces vergemakkelijkt en geperfectioneerd en het resultaat langhoudend.

L'Oréal Professionnel Steampod

Designgewijs vind ik het toestel niet mis: ik houd van strakke lijnen en een witte vormgeving en dat is - in de mate van het mogelijke, want uiteindelijk hangt er nog altijd een waterreservoir aan - best goed gelukt. Het reservoir zelf kan je er gemakkelijk afhalen en vullen met water (géén kraantjeswater! Enkel gedestilleerd of flessenwater) en onderaan bevinden zich drie zuignoppen die voor de nodige grip zorgen zodat je zorgeloos met de stijltang aan de slag kan.

Omdat het water moet opwarmen, duurt het ongeveer een minuutje voor de Steampod op temperatuur is. Nog niet slecht, vind ik, maar het is in mijn beleving toch ietsje trager dan bij een gewone stijltang. Die temperatuur kan je trouwens zelf instellen en kiezen tussen 140°C, 170°C, 180°C, 200°C en 210°C. Die 140°C is nieuw en is ideaal voor mensen met fijner en/of brozer haar - het is de temperatuur die ik gebruik en waar ik al een mooi resultaat mee krijg - een hogere temperatuur is echt niet nodig!

De stijltang zelf ligt goed in de hand - op de zijkant staan er twee pijltjes die aanduiden welke kant altijd eerst moet, want daar bevinden zich de stoomgaten en kam, gevolgd door de stijlplaten. Het lijkt even ingewikkeld, maar het wijst zichzelf uit eens je ermee begint.

L'Oréal Professionnel Steampod

De voorbereiding is echter het halve werk: was je haar en behandel je handdoekdroge haar met de Steampod Smoothing Milk (voor fijn haar) of Smoothing Cream (voor dik haar). Droog je haar dan eerst volledig met de föhn - ga alsjeblieft niet met de Steampod over nat haar! We kennen allemaal wel dat YouTube-filmpje waar het meisje haar natte haar kortwiekte door er met een hete krultang in te zitten. Door de warmte worden de melk of crème geactiveerd zodat je later met de Steampod een gladder resultaat krijgt. Die pre-dry duurt een paar minuutjes, ik draai mijn hoofd ondersteboven en laat mijn föhn het werk doen. Voor ik dan effectief de Steampod aan mijn haren zet, zorg ik dat alles goed doorborsteld is en smeer ik de lengtes en punten nog in met het Steampod Protecting Concentrate, een serum met avocado- en abrikoosolie. Ik heb niet de indruk dat de conditie van mijn haar er slechter aan toe is sinds ik met de Steampod werk, maar ik overdrijf dan ook niet in gebruik. Een korte demo en het uiteindelijke resultaat zie je in mijn video.


De grote vraag: Steampod of gewone stijltang? Ik ben erg tevreden over de Steampod: het toestel kon de verwachtingen waarmaken op alle vlakken - werking, het gebruiksgemak, het resultaat op korte en langere termijn. Ik ben niet de persoon die elke dag haar haar wil stijlen, daar heb ik geen zin in en dus blijft een gewone stijltang bij mij heel vaak onbenut. Maar ik wil wel graag het mooie resultaat en liefst zo lang mogelijk; in die zin voldoet de Steampod perfect aan mijn wensen. Het grootste voordeel voor mij is dat ik hiermee een tiental minuutjes werk heb, maar dat mijn haar tot drie dagen mooi stijl blijft. En dat is een hele prestatie, want normaal gezien begint mijn haar na een dag lichtjes te golven, zelfs als ik het met de borstel geföhnd heb. Als je echter nooit een stijltang aanraakt, als je liever voor een golvend kapsel gaat, als je het geld er niet aan zou willen uitgeven, als je perfect gelukkig bent met je huidige stijltang en niet wil switchen, ... dan denk ik niet dat je deze investering moet doen. 

Toch nieuwsgierig? Tip: je kan altijd eens langsgaan bij een L'Oréal Professionnel-kapper en je haar daar laten wassen en stijlen met hun professionele Steampod - die Steampod-service kost zo'n € 25,00. Zo kan je al eens zien hoe het resultaat is en hoe lang het houdt in jouw haar, alvorens zelf de aankoop te doen.

L'Oréal Professionnel Steampod - € 212,50
L'Oréal Professionnel Steampod gladmakende melk / gladmakende crème - 150 ml voor € 18,30
L'Oréal Professionnel Steampod geconcentreerd serum - 50 ml € 18,30
Steampod service bij de L'Oréal Professionnel-kapper - € 25,0021 reactie(s):

 1. Ik heb de Steampod en ben er zo blij mee, moet niet meer elke dag mijn haar stijlen!
  Duur in aankoop maar het is het geld waard vind ik :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te horen! Al veel enthousiaste reacties gelezen :-)

   Verwijderen
 2. Leuk en zo handig!
  Je kapsel ziet er na het gebruik van de tool mooi uit!

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb 'm ook en ik gebruik 'm graag! Ga meteen je video checken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag het een tijdje geleden, ja! Maar ik heb er wel nog geen krullen mee gemaakt. Da's iets voor als ik tijd en goesting heb :-)

   Verwijderen
 4. Klinkt niet verkeerd! Zelf begin ik niet aan dit soort apparaten, mijn haar mag best warrig zijn :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, voilà, als je liever warrig haar hebt, is dat ook prima! :-)

   Verwijderen
 5. klinkt niet verkeerd hmm ik hou hier wel van!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben hier ook kei-benieuwd naar! Het resultaat is inderdaad wel heel mooi bij je. Fijn ook dat het effect zo lang meegaat. Vraag me enkel af of je sowieso die gel moet gebruiken.. Zitten er siliconen in?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die melk is om het gladde effect te optimaliseren en je haar te beschermen tegen de hitte en er zitten inderdaad wel wat siliconen / silicon based ingrediënten in. Op zich denk ik dat je ook iets anders zou kunnen gebruiken, mits het maar voldoende beschermt. Zou kunnen dat het eindresultaat dan iets minder glad is, maar dat hoeft op zich niet het geval te zijn.

   Verwijderen
 7. Dit klinkt als een erg goed apparaat. Ik ben benieuwd hoe ik er mee om zou kunnen gaan

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er heel erg goed uit! En is ook minder slecht voor je haar, of maakt dat niet uit?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat het minder schadelijk is omdat je langer van het resultaat kan genieten en dus niet meer dagelijks met de stijltang in de weer bent. De stoom doet het allemaal sneller gaan, dus ik vermoed dat het daarmee te maken heeft.

   Verwijderen
 9. Gaat je haar hier niet kapot van zoals bij een gewone stijltang?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goh, het is en blijft een hitteproduct, dus daar lijdt je haar altijd onder. Als ik dat zou moeten volgen, zou ik ook geen föhn meer mogen gebruiken. Maar de tijd waarin ik mijn haar hieraan blootstel, is wel kort en ik gebruik ook altijd haarproducten die mijn haar tegen de hitte beschermen. Dat is volgens mij het beste wat je kan doen, ongeacht welke stijltang je gebruikt.

   Verwijderen
 10. Ik heb er zelf ook een en vind hem zaaaaalig! Had enkel een vraagje.. hoe maak jij je stoomgaatjes schoon?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb er zelf ook een en vind hem zaaaaalig! Had enkel een vraagje.. hoe maak jij je stoomgaatjes schoon?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Awel, ik gebruik alleen flessenwater of gedemineraliseerd water (zo van dat strijkwater dat in grotere bidons te koop is) en dat helpt wel om kalkafzetting te vermijden. En anders met een doekje proberen schoonmaken?

   Verwijderen
 12. Steampod is AMAZING people, just purchased it yesterday I used in my hair and I am loving the results :-)

  BeantwoordenVerwijderen