29 mei 2010

VERZORGINGSROUTINE HAAR

Om de serie verzorgingsroutine af te sluiten, maak ik ook een artikel over de producten die ik voor mijn haar gebruik. Ik heb vrij fijn haar (wat ben ik jaloers op mensen met een volle, dikke bos haar!) en ik laat ook een baléage in mijn haar zetten. Omdat geverfd haar extra broos is, gebruik ik dan ook specifieke producten.


Shampoo: De shampoo's van Joico ruiken heerlijk! Dit is de K-PAK Reconstruct, speciaal voor beschadigd haar en dus zeker voor geverfd haar. Het is een zacht reinigende shampoo die het haar versterkt en de elasticiteit en de glans verbetert. Jammer genoeg kan je Joico enkel bij de kapper kopen en is het daarom ook niet zo goedkoop. Voordeel is dan wel weer dat ik vrij lang doe met een fles en dus eigenlijk geen onnodige shampoos hoef te kopen.


Conditioner: Als ik geen conditioner gebruik, krijg ik erge knopen in mijn haar dus om die pijn te vermijden, gebruik ik religieus bij elke wasbeurt conditioner. Ik had er ook eentje van Joico, maar laatst kocht ik deze van Tigi: Bedhead Dumb Blonde. Toegegeven, ik vond vooral de naam cool, haha! Ook deze conditioner is speciaal voor mensen met een baléage, beschadigd haar of chemisch behandeld haar. Het is zeker niet alleen voor blondjes! Deze conditioner zit bomvol proteïnen om je haar te voeden. Je kan het gebruiken als conditioner, maar als het langer laat zitten, is het ook een prima masker. Ik hou van multifunctionele producten, dus deze krijgt van mij goede punten! Ik kocht Tigi in de Pro Duo, dat is een winkelketen met kappersproducten waar je ook als particulier terecht kan.


Masker: Zoals gezegd kan je de Tigi Bedhead Dumb Blonde ook als masker gebruiken. Daarnaast heb ik nog een tube van Syoss van de Color Protect-lijn. Dit is een intensief makser voor gekleurgd haar of voor highlights en laat je twee minuten in je haar zitten. Ik ben er persoonlijk niet zo wild van. Het is niet slecht, maar ook niet goed, het is een beetje tussenin. Syoss kan je gewoon in het Kruidvat kopen.


Andere verzorging: Vooraleer ik mijn haar droog, doe ik er ook enkele producten in om het haar te beschermen tegen de hitte van de föhn en ook om het wat volume te geven. Specifiek voor het volume heb ik de Joico Body Luxe Root Lift. Dit is een zaligruikende mousse (cocos!) die je op de haarwortels spuit en die zorgt voor massaal volume.


Als hittebescherming gebruik ik de Joico K-PAK Smoothing Balm. Dit goedje verzorgt het haar, maakt het glad, voorkomt pluizen (waar ik zeker al eens last van heb) en beschermt tegen warmte tijdens het stylen. Dit kan je dus ook gebruiken met een krul- of stijltang. Hiervan heb je een klein nootje nodig, dus ook hiermee doe ik eeuwen vooraleer de tube leeg is.


Verder heb ik nog een tube van L'Oréal Professionnel, Texture Expert Smooth Essence voor fijn haar. Dit doet eigenlijk hetzelfde als de Smoothing Balm, alleen krijg ik een beter resultaat met de Smoothing Balm.

Welke haarproducten raden jullie aan?
Share:

7 opmerkingen

 1. Mijn moeder en zus gebruiken al járen JOICO en zij willen niets anders meer!
  Ik heb Joico ook nog gebruikt maar m'n haardos heeft nog liever Aveda ;D

  PS: In Sluis (NL) kan je Joico een stuk goedkoper kopen dan bij de kapper!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Eva: Echt?? Aaah, super! Daar heb ik wel een tripje voor over! En is het dan ook in een speciale winkel of gewoon bij de drogist of zo?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @PU: Er zijn in Sluis een aantal drogisterijen waar je Joico kan kopen. (liggen allemaal op wandelafstand van mekaar) ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hela,
  In Genk kan je ook terecht bij interkap voor Joico. Ook als particulier trouwens.
  Ik koop er toch altijd mijn producten voor mijn haar.
  Vergeet ook de klantenkaart niet te vragen
  An

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ An: Ooh super! Daar zal ik ook eens moeten binnenwandelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuk artikel! ben benieuwd geworden naar deze producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Word wel erg nieuwsgierig naar deze producten. Ik heb nooit een product wat ik gebruik. Of een bepaald merk. Gebruik zelf alle merken en dingen door elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig