25 juni 2010

HOW TO DEPOT

Oh wat heb ik hier al mee afgezien! Depotten, het is eigenlijk heel eenvoudig, maar het lijkt veel moeilijker en ik heb ook wel eens andere (minder succesvolle) technieken geprobeerd.

Maar nu heb ik mijn techniek onder controle, dus ik bespaar je de tranen om een gesneuvelde oogschaduw :-)


Benodigdheden:
- Scherp mes (opgelet!!)
- Kaarsje of theelichtje
- Pincet
- Watjes
- Ontsmettingsalcohol

Zie je het randje? Daar moet je in!

Stap 1: Een potje oogschaduw van MAC heeft, als je het open doet, een randje aan de sluiting. Het potje bestaat namelijk uit twee delen: het doosje/houdertje met het dekseltje eraan vast en het pannetje oogschaduw zelf dat in een plastieken bodempje zit.

Voorzichtig! Even peuteren en het komt los

Het is de bedoeling dat je de twee delen van elkaar scheidt, en dat doe je door het puntje van je mes tussen het randje te steken en er een beetje mee te peuteren. Het komt dan heel gemakkelijk los.

Et voilà, het losse stuk!

Stap 2: Intussen steek ik het theelichtje aan, en neem ik mijn pincet. Met het pincet houd ik het bodempje met de oogschaduw vast en houd ik deze boven de vlam van het theelichtje. Het gaat een beetje stinken, maar dat is beperkt.

Kijk af en toe hoe ver je al staat, het is niet de bedoeling dat je onbeperkt gaat doorbranden!

Bedoeling is dat je onderaan het bodempje een gaatje brandt doordat het plastiek gaat smelten.

Met je pincet ga je nu door het gaatje duwen...

... en het komt los! Voorzichtig, soms is het pannetje heet!

Met het pincet maak ik het vrij en dan duw ik het ijzeren pannetje er uit, het laat dan gemakkelijk los.

Hier kan je zien dat sommige pannetjes nog veel lijm bevatten, anderen dan weer niet

Stap 3: Blaas het kaarsje uit, zet mes en leeg doosje aan de kant. Nu zorg ik voor de afwerking: het ijzeren pannetje hangt namelijk nog vol met lijm. Met een watje en wat alcohol probeer ik het schoon te wrijven, zodat alle lijm verdwenen is. Hierna kan je op een plakkertje de naam van de oogschaduw schrijven, en onder het ijzeren pannetje plakken.
Er zijn ook tutorials die tonen hoe je het plakkertje van MAC kunt loskrijgen en op het pannetje plakken, maar zo ver ga ik er niet mee. Als ik weet welke de oogschaduw is, ben ik al tevrenden.

En dat is het! Niets meer, niets minder! Nu kan je het pannetje in je palet steken. Je zou er eventueel ook een magneetje onder kunnen kleven, maar ook dat doe ik niet, want bij mij blijven ze zo ook wel zitten.

Kent er iemand betere technieken?
Share:

11 opmerkingen

 1. Misschien nog een tip: hou je beste vriendin uit de buurt. Of je hele bed ligt vol gebrokkelde oogschaduw. ;-)
  Enfin, ik denk dat ik mij ook van die palletjes moet aanschaffen. Want al die aparte potjes zijn ook niet praktisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Beate: Hhahahha! Jaa, maar dat was ook de verkeerde techniek hè! Dan moeten we nog eens naar Wijnegem!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En als jullie naar wijnegem gaan, wil ik wel mee, of mag je mij ook van die paletjes mee brengen ;-) Kunnen we ook dadelijk een knutsel of depot-namiddag houden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een super handige tutorial!! ik wilde bijna mijn mac oogschaduws in een blogsale doen omdat ik nu met de paletjes van MAC werk!

  Toch vraag ik me af of ze goed blijven zitten zonder magneetje? Want als ze in mijn koffer mee op pad moeten, moeten ze een beetje stoot en schokvrij zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Suusie: Ik neem ze gewoon mee in mijn weekendtas, maar als je echt een bumpy ride voor de boeg hebt, zou ik misschien toch maar magneetjes voorzien. Je kan van die magneetstrips kopen waar je dan zelf een magneetje van kan knippen. Maar het is dus niet zo dat de pannetjes eruit vliegen of zo zonder magneet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goede tutorial :) Thanks!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. idd goede tutorial! Ik heb het ook al eens geprobeerd maar bij mij is het ook verkeerd afgelopen, ik durf het niet meer zo goed! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. handig! wil ik ook wel eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Handige manier ! Ik zal dit ook maar eens uitproberen.

  Dankje !!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig