12 augustus 2010

REVIEW KIEHL'S MIDNIGHT RECOVERY CONCENTRATE


In juni ontving ik een flesje van Kiehl's Midnight Recovery Concentrate. Dit is, zoals de naam het al zegt, een nachtverzorging die Kiehl's ontwikkeld heeft op vraag van zijn consumenten. Vorig jaar werd het gelanceerd in de VS, en intussen is het hun bestverkochte product. Dat klinkt veelbelovend!

Waar gaat het om? Elke nacht ondergaat de huid verscheidene fases, die het toelaten zichzelf te herstellen. Hierop wil dit concentraat inspelen, maar uiteraard moet je ook gewoon op tijd je bed in! Het is de bedoeling van dit concentraat om de schade die de dagelijkse invloeden hebben veroorzaakt, te herstellen en de huidstoffen te vernieuwen. Het zit bomvol natuurlijke ingrediënten en oliën, bestaat voor 99% uit natuurlijke bestanddelen en bevat geen parabenen.

One drop - rubbed in - sunk in

Ik zeg concentraat en niet serum omdat je dit tweevoudig kan gebruiken: ofwel gebruik je dit als serum en gebruik je erna nog een crème, ofwel gebruik je alleen dit concentraat zonder crème. Het concentraat is rijk genoeg om het zonder crème te stellen, maar het hangt ervan af wat je persoonlijke voorkeur is. Ik heb het zowel met als zonder nachtcrème gebruikt. Persoonlijk gebruik ik dit liever zonder nachtcrème, omdat het met crème te rijk werd en ik er puistjes van kreeg, waar ik uiteraard geen fan van ben :-)

Ik had een beetje schrik om dit te gebruiken, omdat het een olie is. Ik heb een normaal-gecombineerde huid (normaal met vettige T-zone) en ik dacht dat het wel eens averechts kon werken.
Wat de olie zelf betreft, moet je zeker niet vrezen! Het trekt erg snel in, laat geen vettig laagje achter en maakt je huid zacht.
Voor de drogere huid is er volgens mij geen enkel probleem: je kan dit concentraat elke nacht gebruiken. Als je een vettere huid hebt, lijkt het mij beter om dit niet dagelijks, maar bijvoorbeeld 3-4 keer per week te gebruiken

Ik breng drie druppeltjes aan op mijn vingers, en druk dan met de vingers van mijn andere hand op de olie. Het is belangrijk dat je drukt of aantikt, maar niet wrijft! Ik breng het dan al drukkend aan op mijn wangen, voorhoofd, neus, kin en hals, in die volgorde.

Ik gebruik al jaren een ander nachtserum, met name de Estée Lauder Advanced Night Repair (zie review), dus ik zag niet meteen een ander, spectaculair resultaat met de Kiehl's Midnight Recovery Concentrate. Ik merk wel dat het goed is voor mijn huid, maar ik kan niet zeggen of er nu echt veel verschil is met het resultaat dat ik heb met de Estée Lauder ANR, waarschijnlijk omdat beide producten eenzelfde opzet hebben. Ik gebruik ze nu afwisselend en dat werkt prima voor mij. Ik kan niet echt zeggen welke van de twee het beste product is, het hangt er ook van af welk type product je zelf het fijnste vindt: een olie of een serum. Bovendien is het Kiehl's-product ietsje goedkoper dan het Estée Lauder-product.

Als je graag een Kiehl's product wilt proberen, is de Midnight Recovery Concentrate een mooi begin!

Kiehl's Midnight Recovery Concentrate - 30 ml - 39,00 Euro
Share:

8 opmerkingen

 1. Ik combineer ook de Estée Lauder ANR met deze! Maar in het algemeen hou ik meer van Kiehl's dan van de skincare van Estée Lauder, maar bij deze twee producten kan ik niet kiezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. KLinkt super!! Wil hem zo graag eens uittesten, maar hij is pas in september in de winkels :s

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ It-Girl: Dat ik afwijk van de ANR, is al een hele prestatie, dus Kiehl's is geslaagd! :)
  @ Petra: Nog twee weekjes wachten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Petra en Perfectly Unordinary:
  Kiehl's Midnight Recovery is echt super! Ik ben er ook heel tevreden van.

  Hij is ondertussen al te koop hoor, heb hem vorige week zien staan in de Kiehl's winkel te Antwerpen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Suusie: Hij is wel zuinig in gebruik, dus je doet er lang mee.
  @ Eva: Ik ben gisteren ook in Antwerpen geweest, maar niet bij Kiehl's binnengegaan, uit angst dat ik nog meer zou kopen haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt goed, ik zal het eens uitproberen!

  xx fesi-fashion

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt wel echt heel fijn, en zou voor mijn droge huid best een uitkomst zijn!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig