16 mei 2011

LUSH TOOTHY TABS


De mensen van Lush hebben iets nieuws uitgevonden: Toothy Tabs! De Toothy Tabs behoren tot het Dirty-gamma en zijn tandpastatabletjes, die ervoor zorgen dat je eigenlijk geen gebruik meer hoeft te maken van niet-recycleerbare tandpastatubes. Toothy Tabs bevatten sodiumbicarbonaat (zorgt ervoor dat je tanden proper worden), wijnsteen (maakt je tanden witter) en munt (verfrist je adem). Ze zouden smaken naar verse munt met een hint van sinaasappel.

Over de Lush Toothy Tabs heb ik al regelmatig gelezen dat ze vreselijk smaken. Nu vind ik dat je tandpasta (en bijgevolg ook tandpastatabletjes) niet mag afbreken na het eerste gebruik. Je moet namelijk al-tijd wennen aan tandpasta, het duurt gemiddeld drie keer eer je gewend bent aan de smaak van een product. Ik ondervind dat althans bij elke tandpasta die ik (opnieuw) voor de eerste keer gebruik. En ik zou geen goede beautyblogger zijn als ik een product niet eerst grondig getest had, voor ik er mijn mening over gaf, niet? :)


Om je dus even een idee te geven: de eerste keer is het even wennen. Maar zelfs voor die eerste keer kan ik niet zeggen dat het vreselijk smaakt. Op mijn tong proef ik vooral wat spearmint en ik heb mijn mond gewoon extra goed gespoeld, zodat alle kleine brokjes zeker weg waren. Het voelt volgens mij ook een beetje anders omdat je met het poederige effect zit dat je niet gewend bent bij gewone tandpasta. Er is even wat nasmaak, maar als je goed gespoeld hebt, is dat snel weer weggetrokken.

Ik vond dat mijn tanden er proper en wit uitzagen, hoewel ik eerlijkheidshalve moet zeggen dat ik al een vrij goed en verzorgd gebit heb, dus ik weet niet of je met deze Toothy Tabs wonderen kan verrichten (als in: gele tanden wit maken na het eerste gebruik. Me thinks not).

Na de tweede keer was ik de smaak al helemaal gewend. Voor mij is er dus geen probleem!


Over de langetermijnresultaten kan ik ook nog niet veel zeggen. Wat zal het geven als ik deze Toothy Tabs een jaar gebruik? Dat zal ik pas weten in november, want dan staat het jaarlijkse bezoekje aan de tandarts op de planning. Ik heb normaal amper tandsteen, maar ik weet dus nog niet of de Toothy Tabs hier ook iets aan verhelpen.

Verschiet trouwens ook niet van de omvang van de tabletjes, ze zijn mini! Maar niet getreurd, dat mini-tabletje is voldoende voor een poetsbeurt, het is niet nodig om er meer dan een in je mond te steken (tenzij je graag met een schuimbaard wilt rondlopen, moeha!).


Het doosje is erg compact en handig om mee te nemen, hoewel ik een beetje vrees dat het karton veelvuldig reizen niet zomaar zal overleven. Bovendien bewaar ik mijn tandpasta in de badkamer, een plek waar het wel eens vochtig kan worden, en karton en vocht, da's geen ideale combinatie.
Ik zou het een beter idee vinden om een iets stevigere en meer blijvende verpakking te voorzien, zodat je refills kan kopen en je die gewoon kan bijvullen.

Conclusie? Aangenaam verrast door dit specialleke! Nu nog een steviger doosje en 't is volledig goedgekeurd!

Lush Toothy Tabs - € 3,75 @ Lush:
De Keyserlei 2, 2000 Antwerpen
Rue des Fripiers 38, 1000 Brussel
Share:

12 opmerkingen

 1. Klinkt wel apart :) Maar maakt me best nieuwsgierig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik snap het hele nut van deze tabletten eigenlijk niet. Eerst dacht ik dat je er op moest kauwen, zonder water en/of een tandeborstel te gebruiken. Dan begrijp ik dat het handig is voor als je een keertje ergens logeert of iets dergelijks. Maar dit is alleen maar een vervaning voor tandpasta. Dan neem ik liever een minitube tandpasta mee op vakantie dan zulke tabletten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Joan: De bedoeling van LUSH is om de niet-recycleerbare afvalberg te beperken. Ik vrees dat poetsen met een tandenborstel altijd nodig zal blijven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wel interessant en ook een beetje grappig. Misschien probeer ik het in de toekomst eens. Ik hou wel v munt. Leuke vondst/review.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hm. Ik weet het niet. Ik ben niet helemaal overtuigd. Zit er dezelfde bescherming in als bij echte tandpasta?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hmm, het klinkt opzich best goed.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Misschien wel handig om mee te nemen op vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat een apart idee, maar ik hou het bij tandpasta ;p!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Apart product! Nog nooit van gehoord maar klinkt niet verkeerd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wel een apart product! Klinkt wel ok!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Apart! Maar het klinkt wel grappig, ik zal er eens naar kijken, haha

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik ontdek iets nieuws van Lush dankzij jou:)
  Zal eens uitproberen!!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig