17 mei 2011

WELLA PRO SERIES - LOVE YOUR HAIR!

Eens je weet wat voor haar je hebt, moet je het ook genoeg liefde geven. Ons haar ziet best af, dus de juiste basisverzorging is dan wel net zo essentieel.


De eerste stap is een milde, reinigende shampoo. Shampoo bestaat er in vloeibare en in vaste vorm. Zelf neig ik eerder naar vloeibare shampoo, ik vind dat gewoon wat prettiger werken. Als je in een luie mood bent, kan je zelfs droogshampoo (shampoo in poedervorm) gebruiken, haha! Ik heb slechts een (niet zo goede) ervaring met droogshampoo, maar dat is in tussen al enkele jaren geleden, dus misschien moet ik het nog eens een kans geven :)

Hoe vaak je je haar wast, is dan weer afhankelijk van je haartype en je voorkeur. Sommige mensen wassen hun haar elke dag, anderen om de dag en ik, ik was mijn haar gemiddeld een à twee keer per week (en uiteraard ook wanneer mijn haar vuil is, zoals na een dagje werken op de werf). Jep, dat lees je goed. Nee, ik ben geen vuilaard, maar ik vermijd mijn haar elke dag te wassen, omdat ik persoonlijk denk dat je haar daar sneller vet en futloos van wordt.

Ik was mijn haar altijd in twee keer. De eerste keer neem ik de meeste shampoo (ongeveer de helft van mijn handpalm - maar ik heb kleine handjes :D) om alle stylingproducten, stof en vuil uit mijn haar te krijgen. Dan spoel ik de shampoo uit mijn haar en neem ik een tweede nootje shampoo (minder dan de eerste keer).

Voor ik met conditioner verderga, spoel ik de shampoo altijd heel grondig uit mijn haar. Ik ben van mening dat je er voor moet zorgen dat het eerste product volledig uit je haar verdwenen is, zodat het tweede product goed kan werken.


Persoonlijk gebruik ik altijd een conditioner. Het zorgt ervoor dat mijn haar mooi glad wordt en vooral, dat het gemakkelijk doorkambaar is na het wassen! Fijn haar is namelijk beste vriendjes met knopen en die vriendschap apprecieer ik niet zo ;) Ook in conditioners kan je verschillende soorten kiezen, dus je kan het aanpassen aan je eigen wensen. Vergeet ook niet je conditioner heel goed uit te spoelen!

Op tijd en stond een masker is verwennerij voor je haar. Een masker zorgt voor een diepere voeding en verzorging van je haar. Als je geen masker hebt, kan je ook je conditioner langer dan gewoonlijk laten inwerken.

Daarnaast is haarolie de laatste tijd ook heel populair. Het voordeel van haarolie is dat je het op verschillende manieren kan gebruiken en dat het ook geschikt is voor elk haartype (ja, zelfs fijn haar!). Persoonlijk vind ik het fijn om haarolie vóór de shampoo in mijn haar te doen, even te laten inwerken en dan verder te gaan met shampoo en conditioner.

Voor je denkt: "En wat moet dat allemaal kosten?", lees even verder :) Voor de shampoo en conditioner is er een oplossing, want de nieuwe Wella Pro Series shampoos en conditioners liggen nu in de winkel en zijn beschikbaar in verschillende soorten (Volume, Glans, Herstellend en Kleur). Deze jumboflessen zijn erg betaalbaar: € 3,99 voor 500 ml, da's extreem veel voor weinig geld! Ze zijn bovendien ook gewoon goed, heel aangenaam in gebruik en ze ruiken lekkerrrr!

Welke is jouw verzorgingsroutine voor je haar; ga je voor shampoo en conditioner of de hele mishmash? En hoe vaak per week wassen jullie je haar, want daar ben ik wel benieuwd naar! :)

Dit artikel kadert in de Wella Pro Series Ambassadeur-wedstrijd. Ik werd benoemd tot een van de tien Wella Pro Series Ambassadeurs en blog de komende weken over haar, haarstijlen en -tips. Vanaf 16 juni 2011 kan je stemmen via de Facebook-pagina van Wella Pro Series België (een stem per Facebook-profiel) en de winnares mag twee dagen met Wella naar de International Trend Vision Award in New York.
Share:

10 opmerkingen

 1. Ik was mijn haar om de dag als ik veel buiten moet komen.
  Als ik enkele dagen niet of heel weinig naar buiten moet, was ik het gewoon pas de dag dat ik weer naar buiten moet. Nu heb ik bvb enkele dagen aan mijn thesis gewerkt en morgen ga ik naar de les dus dan was ik het s' ochtends. Als het vet is doe ik het dan wel in een dotje anders vind ik het maar vies :)
  Bvb tijdens de examens was ik het meestal om de 5 dagen omdat ik dan toch maar aan mijn bureau zit en om mijn haar eens de nodige rust te geven van styling producten en haardrogers.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ja en ik gebruik altijd Shampoo & conditioner/ masker. Soms gebruik ik ook een leave in conditioner maar dat vind ik minder fijn...
  Ik ben nu ook wel eens benieuwd naar zo een olie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik die producten eens tegenkom ga ik ze testen! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik zo'n 3 à 4 keer per week shampoo + conditioner. Eens in de week laat ik een maskertje inwerken, en ik gebruik ook een resem aan verzorgende styling- en leave-in-producten... Little obsession. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik was mijn haren ook 2x, spoel goed uit en gebruik een masker. Ik heb helaas nog niet de perfecte conditioner gevonden die mijn droge punten voldoende verzorgt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dagelijks, want ik heb extreem vervelende krullen die 's ochtends echt niet om aan te zien zijn, grrr!!! :) Elke dag shampoo, balsem en vervolgens mousse van John Frieda dus, omdat dat het enige merk is dat mijn haar iets of wat in het gareel laat lopen. Al ben ik nog altijd op zoek naar een mousse die onzichtbaar is en toch anti-frizz is. Die is volgens mij nog niet uitgevonden :(

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik gebruik wel dagelijks shampoo en conditioner,vooral ik dagelijks wel kook vind ik het niet fijn als mijn haren naar etensgeur ruikt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het zijn hele fijne producten. Ze ruiken ook lekker.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De producten klinken fijn! Ik was mijn haar zo'n 3x/week. 1x/week gebruik ik een masker en soms ook al wel is een haarolie/serum.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig