10 mei 2011

WELLA PRO SERIES - KNOW YOUR HAIR!

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid, nietwaar? Dus als je wil weten hoe je je haar moet verzorgen en stijlen, moet je eerst weten wat voor haar je hebt!


Het liefst van al wil ik het allemaal: lang, weelderig, vol, glanzend en gemakkelijk te stijlen haar. Een mens mag dromen :D
Ik denk dat de mensen met normaal haar hier het dichtst bij komen: ze hebben het voordeel van haar te hebben dat niet te dun, maar ook niet te dik (en dus zwaar) is en ze kunnen het gemakkelijk stijlen. Ladies, you are lucky girls! Denk er gewoon aan om ook eens op tijd en stond een haarmaskertje aan te brengen en kies er ook een goede (milde) shampoo en conditioner uit. Dan zal je nog meer kunnen genieten van je haartype!


Ik daarentegen behoor tot de populatie met fijn haar. Fijn haar wil zeggen dat de omtrek van je haar dunner is dan die van normaal haar. Fijn haar wil niet zeggen dat je daarom automatisch ook weinig of minder haar op je hoofd hebt, alleen is de structuur dunner.
Ik denk dat alle vrouwen met fijn haar streven naar meer volume en steviger haar. Eigenlijk zijn er drie dingen waar je rekening mee moet houden:
 • Het juiste kapsel, of eerder: de juiste snit. Fijn haar is erg gebaat bij laagjes, dus of je nu korter of langer haar hebt, vraag aan je kapper om laagjes te knippen, om je haar op te knippen. Laagjes creëren volume en zullen ervoor zorgen dat je ook gemakkelijker volume in je haar kan krijgen als je het gaat stijlen. Ook je haar verven kan helpen: verf legt namelijk een extra laagje rond je haar, waardoor het net iets minder dun wordt.
 • De juiste producten: ga voluit voor volumeproducten, shampoo's en conditioners die specifiek gericht zijn om volume te creëren, een volumemousse en een volumespray.
 • De juiste tools: met een goede föhn, rollers en een dikke, ronde borstel geef je je haar een boost!
Tegenhangers zijn de mensen met dik haar. Ook mensen met dik haar hebben het niet altijd gemakkelijk, zeker niet als ze tegelijk dik en veel haar hebben. Dik haar heeft namelijk ook wel wat verzorging nodig en het is niet altijd even gemakkelijk om dik haar te stijlen, omdat het wat zwaarder is en kapsels wel eens durven inzakken. Het lijkt soms alsof stylingproducten wat minder vat hebben op dik haar en dat kan frusterend zijn!

Bij dit type haar is het conditionen en intens voeden belangrijk, omdat je je haar op die manier glad krijgt. Het juiste kapsel is ook hier belangrijk: je kan voor lange lengtes gaan of vragen dat je kapper je haar uitdunt.Daarnaast kan elk haartype ook nog eens een aantal andere kenmerken hebben:
 • Gekruld haar kan wel eens kroezelig worden. Dit haartype is meestal ook dik, en heeft dus ook baat bij diepe en intense voeding.
 • Vet haar betekent eigenlijk dat je een vette hoofdhuid hebt. Je talgkliertjes produceren meer talg en dat kan niet meer worden geabsorbeerd. Denk dus niet dat iemand met vet haar zijn haar niet wast :) Je kan een aangepaste shampoo gebruiken en ik denk dat het ook belangrijk is om niet maniakaal je haar te willen wassen. Probeer je hoofdhuid niet agressief te benaderen als je je haar wast, want dat zal de talgproductie alleen maar versnellen.
 • Droog haar is niet soepel, voelt een beetje aan als stro (kraakt of ritselt soms zelfs een beetje, haha!) en durft snel statisch te worden. Ook ik heb droog haar, vooral aan de lengtes en punten. Ik probeer mijn haar niet te wassen met heet water, maar eerder met lauwwarm tot warm water. Droog haar heeft daarnaast intensieve voeding nodig en als je dan toch beslist om je haar te stijlen met hitte, gebruik je best verzorgende producten.
 • Roos of schilftertjes... niemand wil graag een sneeuwtapijtje op zijn hoofd. Roos kan het gevolg zijn van een gevoelige hoofdhuid en kan je oplossen met een anti-roosshampoo en het beperken van styling met hitte, want dat verergert de gevoeligheid alleen maar.
De conclusie is dus dat bijna niemand perfect haar heeft, haha!

Welk haartype heb jij en wat is jouw ultieme verzorgingstip?

Dit artikel kadert in de Wella Pro Series Ambassadeur-wedstrijd. Ik werd benoemd tot een van de tien Wella Pro Series Ambassadeurs en blog de komende weken over haar, haarstijlen en -tips. Vanaf 16 juni 2011 kan je stemmen via de Facebook-pagina van Wella Pro Series België (een stem per Facebook-profiel) en de winnares mag twee dagen met Wella naar de International Trend Vision Award in New York.
Share:

12 opmerkingen

 1. Die foto's zijn echtwel zalig! Interessante post ook ! Thanks x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb fijn, maar veel haar, en er zit zo'n ongewenste slag in. Ik weiger het krullen te noemen. ;)
  Verzorgingstip? Altijd (!) conditioner + verzorgend serum na het wassen én zo weinig mogelijk haardroger/stijltang gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het prachtige foto's. Het lijken mij ook goede producten. Ik ben niet anders gewend van Wella.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke post!! Ik heb echt zwaar haar, en meestal blijven kapsels inderdaad niet echt lang zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hmm mijn beste tip is niet teveel wassen met sterk reinigende shampoo en af en toe een oliemasker.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik denk dat ik all negatieve kenmerken heb aan mijn haar, snel vet, dun,droge uiteinden, krullen, pffff amai :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een goed en informatief artikel :) Bedankt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb ook fijn haar, veel te fijn! Dat dringend nog eens een knipbeurt nodig heeft :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb heel dun haar zowel heel vette wortels als enorm droge puntjes. Ik heb mijn haar jarenlang met een baléage geverfd, enerzijds om de wortels wat uit te drogen anderzijds voor wat meer body te krijgen. Ik overweeg om het te laten uitgroeien.
  Het zal een lange weg zijn maar ik denk dat dit de enige optie is om mijn haar weer ietsje gezonder te krijgen. Het ziet er zeker niet slecht uit maar ik voel altijd aan mijn puntjes dat het beter kan.

  Ik leg telkens als ik het was een maskertje en dat heeft mijn haar ook wel nodig. Maar anderzijds wordt het snel vet. Zonder maskertje geraak ik er gewoon niet door met mijn kam :(

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie foto's en handig artikel ook! Ik denk dat ik tussen fijn en normaal haar zit :)

  BeantwoordenVerwijderen
© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig