21 juli 2011

BEAUTYLOVES TEST: BRAUN SILK-ÉPIL DUAL EPILATOR


Een tijdje geleden schreef ik al over deze Braun Silk-épil (toen kon je meedoen met de Braun-wedstrijd op de website Zin In Meer, waar je met een vriendin zo'n Braun Silk-épil kon testen), vandaag kan je mijn persoonlijke en uitgebreide review lezen over dit toestelletje!

Eerst even wat meer over mijn ontharingsgeschiedenis. Ik heb al vrij veel ontharingsmethodes geprobeerd: verschillende ontharingscrèmes (easy but messy and/or stinky), wasstrips (not so much fun), scheermesjes (doenbaar, wel vaak herhalen en mesjes zijn ook duur - geeft wel het gladste resultaat) en ook epileren (blijkbaar pijnlijk), al deze methodes zijn mij niet vreemd.
Ik had na al deze pogingen eigenlijk twee vaste waarden: mijn scheermesjes en mijn epilator. Ik kocht mijn vorige epilator dik 10 jaar geleden ('t was er ook eentje van Braun, voor de nieuwsgierige neusjes) en hij deed tot voor kort nog steeds zijn werk. Uiteraard zag hij er niet meer up-to-date uit en zijn de resultaten met nieuwere toestellen gewoon beter, maar au fond is een epilator echt wel een waardige investering.


De nieuwe Silk-épil Dual Epilator ziet er alleszins erg fancy uit én hij ligt erg fijn in de hand, hoe ik hem ook vasthoud. Dat is zeker een pluspunt als je aan het epileren bent!
Ook een handigheid (en een verschil met mijn oude epilator) is dat hij gewoon draadloos werkt! Je laadt hem op en dan kan je gewoon aan de slag, geen snoer dat in de weg zit. Tot slot kan hij gewoon mee de douche in, want hij is waterdicht. Ja, ik heb dat meermaals zo getest en nee, ik ben niet geëlektrocuteerd :)


Hij werkt met twee snelheden (hoewel ik meestal de hoogste snelheid kies, macht der gewoonte) en heeft ook een handig "zoeklichtje", de Smart Light, waarmee je goed ziet waar er nog haartjes zijn.
Er zijn drie kopstukken om uit te kiezen:
 • Het duo kopstuk bestaat uit epilator en scheermesjes in een en dat is meteen ook de grootste vernieuwing. Te gebruiken op natte benen en met scheergel, zorgt dit kopstuk ervoor dat ruim 96% van de haartjes verdwenen zijn na het epileren. Mijn gedacht? Even wennen (je mag er niet zomaar mee heen en weer gaan als met een normaal epileerkopstuk) en ook een beetje bang voor wondjes, maar dat bleek gelukkig niet het geval. Gladde benen, dat kreeg ik er wel van.
 • Het "normale" kopstuk zit er ook bij en dat is handig, want deze kan je zowel nat als droog gebruiken. Mijn gedacht? Werkt iets sneller dan het duo kopstuk (geen mesjes, dus je kan er vrijer mee werken).
 • Dan is er nog een kopstuk voor de gevoelige zones (bikinilijn of oksels): daar is de te epileren zone smaller en daarom is het kopstuk daar ook aan aangepast. Mijn gedacht? Voor de durvers.
Doet epileren van de benen pijn? Wel, ik vind van niet. Toegegeven, ik ben het intussen wel gewend, dus misschien heb ik gemakkelijk spreken :)
In elk geval is het niet gevoelloos, maar pijnlijk noem ik dat zeker niet. Je went er ook wel aan en hoe meer je epileert, hoe minder haartjes teruggroeien en hoe minder je zal moeten epileren. Het warme water van de douche helpt ook om de epilatie te verzachten, trouwens.

In het begin epileerde ik twee tot drie keer per week; haartjes hebben immers andere groeicycli. Na een tijdje kan je dat afbouwen naar twee keer per week en dan zelfs naar een keer per week of twee weken. Ik heb snelgroeiend haar, dus vier weken haarvrij blijkt in mijn geval helaas een illusie.

In het begin (de allereerste keren dat ik epileerde) had ik wel last van rode puntjes, maar ook dat ebt weg. Als ik tegenwoordig epileer, heb ik er een paar, rond de zone van mijn knie en scheenbeen. Ik epileer in principe 's avonds, dus tegen de morgen is dat altijd weggetrokken. Ik smeer mijn benen achteraf ook altijd in met een hydraterende crème.

Doet epileren van de bikinilijn pijn? Wat denk je zelf? Als ik iets test, test ik iets, dus ook mijn bikinilijn heeft de Braun Silk-épil ontmoet. Zoiets moet je in stukken doen, echt. Ik epileer zo'n 10 seconden en pauzeer dan 5 seconden, anders is het net iets te SM-achtig. Gelukkig trekt de pijn erna wel weg, helpt insmeren met een crème en voelt mijn bikinilijn ook echt wel zacht aan.
Ik stel voor dat je met de benen begint, en als je dat gewend bent, dat je dan overgaat naar de bikinilijn. Was ik direct met mijn bikinilijn begonnen, had ik nooit meer een epilator aangeraakt :)

Als je op zoek bent naar een epilator, denk ik dat deze Braun Silk-épil een toppertje is. Niet goedkoop, maar reken eens uit hoeveel scheermesjes je jaarlijks kosten en vergelijk dan met de levensduurte van zo'n toestel. Er zijn trouwens tal van droge modellen beschikbaar die goedkoper zijn, dus er is zeker iets voor elk budget (het goedkoopste Braun-toestel dat ik vind, kost € 35,00).

Wat is jullie favoriete ontharingsmethode?

Braun Silk-épil 7 Dual Epilator Legs & Body 7891 WD - € 164,00
Share:

12 opmerkingen

 1. en hoeveel kost dit toestelletje dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Katrien: Dat staat onderaan het artikel, met name € 164,00.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Brrrr...echt niks voor mij. Ik heb er thuis ook nog eentje liggen, een Philps dan, heb ik welgeteld 2 keer geprobeerd en ging toen aan de kant fohevah.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had het aanbod voor dit toestel ook gelezen in zin in meer toen ik terug was van Italie, maar helaas was ik al te laat om deel te nemen. Jammer dat het zo duur is (Student...). Ik scheer het liefst, dat moet ik wel regelmatig doen, maar dan ben ik wel alle haartjes kwijt. Waxen is ook doenbaar, maar in de zomer wachten tot je haren terug zijn om ze opnieuw te laten waxen is onmogelijk...en telkens naar de schoonheidsspecialiste is ook een beetje duur. Epileren heb ik nog nooit geprobeerd, maar het staat op mijn to do list !!
  x
  http://givemetruthloveandfreedom.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helemaal niks voor mij. Ik gebruik wel een scheermesje of de lady shaver.
  Liefs,x xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb een ouder model van Braun dat ik gebruik voor mijn benen en oksels. Chapeau dat je je bikinilijn ook met een epilator doet hoor. Ik ben een watje op dat vlak :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb er ook 1 van Braun, niet deze, en ik vind epileren van mijn benen ook goed te doen. Oksels en bikinlijn is idd een ander verhaal! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben ook fan, en gebruik hem bijna altijd voor mijn benen te ontharen, tenzij het snel moet gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit lijkt me zo'n fijn toestelletje!
  Ik heb er alleen nog maar goede dingen van gehoord! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha "anders is het net iets te SM-achtig", ik lag plat bij het lezen van deze zin!
  Heb een oudere epilator die ik sporadisch voor mijn benen gebruik, de tranen springen in mijn ogen als ik z'n lawaai al hoor. ;-)
  Respect dat je je bikinilijn gedaan hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze lijkt me heel fijn. Ik epileer nu alleen mn benen met een silk-épil en mn oksels en bikinilijn scheer ik. Al wil ik mijn oksels ook nog wel eens harsen, maar alleen als we bijv. op vakantie gaan ofzo.

  Stoer dat je je bikinilijn hebt aangedurfd. Heb het een keer geprobeerd en gehuild van de pijn :') Dat doe ik nooit meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik epileer en scheer met een epileer en scheercombinatie

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig