19 september 2011

THE NO-BUY: UPDATE #2

Alright... het wordt al wat moeilijker. En dat was ook wel te verwachten, want na de eerste euforie ("Hoera, ik heb geen shopdrang!") komt er een terugslag ("Verdorie, dat is een mooi palet." "Denk aan je no-buy." "Maar ik wil het!" "Nee, je hebt het niet nodig!").

Het komt erop neer dat de perfecte no-buy betekent dat je: a) nooit buiten mag komen, b) niet met vriendinnen mag spreken over beauty, c) internet moet beperken tot het absolute minimum en vooral geen andere blogs of websites mag lezen en d) je de blogmailbox niet mag openmaken.

Eh... ja... dat zijn dus niet echt mijn beste opties.

Het lijken wel een beetje gore gedachten. "Oeh. Tante gaat naar Parijs. Sephora! Urban Decay 15th Anniversary Palette!!! Zou ze het kunnen vinden?!?" Voel hoe de opwinding stijgt, terwijl ik dit denk, haha!

Gelukkig is er af en toe ook een grote smackdown. Zoals vandaag, toen we de factuur van de sanitairman kregen (ja, ik ben er mij van bewust dat sanitairman geen mooi Nederlands woord is, maar aannemers passen nu eenmaal in manvorm. Elektriciteitsman, sanitairman, PUR-man. 't Is een stiel gelijk een ander) en mijn mond even openviel toen ik het eindbedrag zag staan. 

Zodus. Deel twee van mijn no-buy is iets moeizamer gegaan. Ik ben er zeker van dat ik tegen volgende keer weer iets optimistischer zal zijn, of zo neem ik mezelf toch voor.

Oké, tijd voor positieve verhalen! Vertel me over jullie no-buys! Ik heb het duidelijk nodig ;)
Share:

15 opmerkingen

 1. Sorry meid ik kan je niet helpen :( heb zelf enorm gefaalt in mijn belofte xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De mijne is ondertussen VOLLEDIG om zeep! Ik begin gewoon vanaf vandaag opnieuw tot 17 oktober!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh lady. Ik heb 1x gezondigd! En afgelopen weekend had ik echt een zwak moment. Ik was naar de Pro Duo gereden voor een overload China Glaze te kopen, maar ben met lege handen buitengekomen! *flink* Achteraf heb ik nog met een vol ASOS-winkelmandje gezeten, maar ook dat heb ik uiteindelijk terug toegeklikt!

  Voor mij nog minder dan een maand (14 oktober) en mijn no-buy loopt af.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap dat je het volhoudt hoor ! Ik heb met mezelf afgesproken om in oktober niets te kopen. Ben heel benieuwd of het me gaat lukken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed zo! ;)
  Ik probeer al die leuke winkels zoals Ici Paris XL, Inno,... zoveel mogelijk te vermijden.
  Lukt niet altijd, maar bon.. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb welgeteld een volle maand + vijf dagen NIET geshopt. Maar zoals je weet mag ik met mijn vader vandaag naar 'een speciale winkel waar we niet over praten' enjah .. het zal dadelijk wel om zeep zijn. Big time!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kan je ook niet helpen meid, hihi ik probeer het iedere keer maar faal gegarandeerd.
  Liefs, xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb het eignelijk vrij goed vol gehouden, behalve die KOH nagelproducten dan, maar die had ik echt nodig! :o)
  Verder heb ik gewoon geen tijd gehad, zo is het natuurlijk makkelijk om vol te houden! :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik hou het voorlopig betrekkelijk goed vol, het begint moeilijk te worden maar de gedachte aan mijn bankrekening zet mij meteen met mn voetjes terug op de grond.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb ook m'n belofte gebroken dus helaas, ik kan je niet helpen.......

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Aiaiai, ik zie hier al veel gebroken beloftes staan hoor!!!
  You can do it!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hmmm, net toen ik dacht dat ik veel inspirerende verhalen zou lezen... ;))
  Ik denk dat ik gewoon het advies van "Shopoholic" Rebecca Bloomwood zal volgen - ipv minder uitgeven moet ik meer gaan verdienen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dan zijn we al met 2 die het moeilijk hebben, ik ben nog maar 1,5 week bezig en heb al een beauty wishlist gemaakt in een wordpad bestand :( t is bijna triest haha

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb het ook echt moeilijk hoor! Maar soms kan ik toch nog kleine dingen kiezen: zoals een trui die ik mocht van m'n mama, een leren jasje dat ik voor m'n verjaardag koos,... En ik laat mezelf af en toe wel een kettinkje, nagelakje,... toe om het niet TE moeilijk te krijgen :-). Al met al wel een goede tactiek voor mij, aangezien ik echt heel veel bespaar!
  Succes nog en ik vind echt dat je het heel goed doet dus mss kan je aan het einde iets echt heel moois kopen om jezelf te belonen :-)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig