7 oktober 2011

GUERLAIN SHALIMAR PARFUM INITIAL

Het parfum Shalimar werd gelanceerd in 1925 en wordt vandaag nog steeds verkocht. Het liefdesverhaal achter Shalimar is dat van Indische Shah Jehan en zijn vrouw Mumtaz Mahal. Zij ontmoetten elkaar in de tuinen van Shalimar, werden verliefd, trouwden en kregen kinderen. Zijn echtgenote overleed echter in het laatste kraambed en in 1635 bouwde de Shah de wereldberoemde Taj Mahal ter ere van zijn vrouw. Dit verhaal inspireerde Guerlain om een parfum te creëren met de toepasselijke naam Shalimar.

Natalia Vodianov als gezicht van Shalimar Parfum Initial, die ten tijde van deze shoot zwanger was


Guerlain breidt hieraan een nieuw hoofdstuk met Shalimar Parfum Initial, een jongere geur of ook: het parfum van de inwijding. Het nichtje van Thierry Wasser, parfumeur van Guerlain, vroeg hem om een "Shalimar alleen voor haar" te creëren. Het werd een parfum met Centifolia roos, iris uit Italië, vanille, tonkaboon, bergamot uit Calabrië, hedione, caramel, gekonfijt fruit en patchoeli.


De jongere versie van Shalimar is iets toegankelijker, maar wordt gebracht in een herkenbare flacon. Toen ik een tijdje geleden een bezoek bracht aan Guerlain, werd de Shalimar Parfum Initial ook op mijn arm aangebracht en wat mij toen vooral is bijgebleven, is hoe intens (maar niet overweldigend zwaar) en langhoudend het parfum was. Ik was daarna nog een rondje gaan windowshoppen in Brussel en toen ik 's avonds op de trein zat, kon ik het nog steeds ruiken, net alsof het pas was aangebracht!


Toch is het niet uitsluitend voor de jongere generatie. Mijn moeder, jarenlang Samsara-gebruiker, kwam binnen en claimde meteen de geur. "Als jij hem niet moet hebben, wil ik hem, hoor!", zo klonk het. Eh, ja, we zijn wel rechtuit, hier in de familie ;)

Guerlain Shalimar Parfum Initial - 60 ml - € 77,60 - nu verkrijgbaar  in de parfumerie
Share:

3 opmerkingen

 1. Ik heb er eens aan geroken maar vind het toch iets te zwaar voor mij, misschien als ik wat ouder ben ;-) De reclame en flacon zijn wel prachtig, ik zou hem zo kopen ware de geur niets voor mij :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze is zo luxe en ruikt echt super lekker.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit geurtje vind ik echt onwijs lekker. Ik heb 'm al enkele keren opgespoten aan de parfumerie, heerlijk. Komt denk ik wel op m'n wishlist.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig