17 februari 2012

SCRUB. SHAVE. MOISTURIZE.

Hoewel ik een overtuigd gebruiker van mijn Braun Silk-épil Dual Epilator, gebruik ik ook nog regelmatig scheermesjes. Sowieso altijd voor mijn oksels en als ik dan toch bezig ben, neem ik mijn benen ook geregeld mee.

Net na de winter kunnen je benen trouwens wel een beautyritueel gebruiken. Scrub away! Scrubben en peelen kan zo'n twee à drie keer per week (tegen de zomer kan je dat afbouwen naar een keer per week), en zorgt ervoor dat je huid terug zacht en soepel wordt. Daarna wordt het scheren ook gemakkelijker. Op dit moment gebruik ik volop mijn The Body Shop Shea Butter Scrub, een heerlijk geurende en voedende scrub. Hij laat echt een voedend laagje achter op je huid, voelt zalig aan.


Je geeft je benen trouwens extra verzorging met een beenmasker. Ideaal voor de herfst of winter en aangezien we net uit een koude periode komen (en het eigenlijk gewoon nog winter is), kunnen mijn benen wel een verwennerij gebruiken. 

Meng versnipperde, verse muntblaadjes en enkele eetlepels olijfolie met je favoriete bodycrème. Breng het aan op je benen en laat dit 15 minuten inwerken. De munt verfrist je vermoeide benen en tegelijk worden ze extra gehydrateerd.


Of probeer deze eens: meng 50 ml tomatensap, een theelepel citroensap en voeg daarbij wat rauwe of gekookte kool, een rauwe geraspte aardappel en twee eetlepels bloem. Laat de mengeling weken in wat kokend water en voeg daarna nog wat aloe vera en enkele druppels rozenolie toe. Laat het eerst afkoelen voor je het op je benen aanbrengt en leg dan een warme, vochtige handdoek op je benen. Laat je benen iets hoger rusten (leg er bijvoorbeeld enkele kussens of handdoeken onder) en geniet gedurende 10 minuten van het zuiverende, stimulerende effect. Het is wel wat werk, maar je vermoeide of gezwollen benen zullen je dankbaar zijn!


Voor scheerschuim heb ik geen specifieke voorkeur, ik koop bijvoorbeeld de Kruidvat Sensitive scheergel, of je kan ook douchegel gebruiken, maar de mesjes van Venus zijn mij wel altijd heel goed bevallen. Ik gebruik al heel lang de Venus Proskin Sensitive (€ 14,99): een scheersysteem met vijf mesjes die heel dicht bij elkaar staan en op die manier extra zacht zijn voor de gevoelige huid. Persoonlijk ging ik overstag omdat ik hiermee zero wondjes had. Zacht scheercomfort for the win!


Laatst probeerde ik de Venus Proskin MoistureRich (€ 15,99), dat dan meer gericht is op de droge huid. Dit systeem heeft slechts drie mesjes, maar wel geïntegreerde scheergelkussentjes met olijf-, avocado- en kokumolie. Héél erg handig als je weinig tijd hebt, want het bespaart je wel het geklungel met het scheerschuim. Je krijgt net genoeg schuim om glad en gemakkelijk te kunnen scheren, spoelt het mesje af en laat het drogen. Zo eenvoudig kan het zijn! Gelukkig heb ik hier ook amper wondjes mee, ik weet niet of het komt doordat de mesjes omgeven zijn door de gelkussentjes, maar ik ben in elk geval blij dat mijn benen niet openliggen na het scheren.

Als afsluiter gebruik ik altijd een bodycrème of butter, maar je kan je huid ook masseren met een beetje amandel- of andere olie. Momenteel in roulatie: Rituals Magic Touch bodycrème en The Body Shop Passion Fruit Body Butter. Ik vind het altijd zalig als mijn benen zacht, gladgeschoren en gehydrateerd aanvoelen, jammer dat die haartjes na verloop van tijd toch terugkomen, haha!

Hebben jullie speciale scheer- of verzorgingsrituelen?
Share:

7 opmerkingen

 1. Handig artikel! Ik zou eigenlijk mijn benen ook wat meer moeten verzorgen, maar zeker in de winter verwaarloos ik ze. Ik gebruik ook een epilator, maar geen scheermesjes want die vind ik verschrikkelijk onaangenaam.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gho, ik heb geen vaste 'scheerrituelen'. Meestal gebruik ik de Braun sensitive silk épil ofwel een venus embrace scheermesje. Ik de winter gebruik ik na het scheren wel wat bodybutter op mijn benen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wissel af tussen mijn Silk Epil en scheren onder de douche. Een beetje afhankelijk van hoeveel tijd ik heb :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben ook de Rituals Magic Touch aan het gebruiken en heel tevreden van :) verzorging for the win! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. goede tip van dat beenmasker, heb ik nog nooit gedaan maar is misschien de moeite om eens te proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik had nog nooit van een beenmasker gehoord. Heel handig.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb ook zo'n silk epil maar in de winter is dat ook gewoon een scheermesje :) zou wel beter moeten hydrateren.. je geeft het goede voorbeeld ;)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig