6 april 2012

GIVENCHY ÉCLAT MATISSIME FOND DE TEINT


Een matte fond de teint of een stralende fond de teint? Waarom kiezen als je de twee kan hebben? Givenchy's Éclat Matissime combineert deze twee uitersten in een fond de teint die geschikt is voor alle huidtypes en alle seizoenen. Hoe dan? Doelgerichte zinkparels die pas actief worden wanneer ze in contact komen met talg. Op die manier drogen de talgvrije zones niet uit en komt iedereen hiermee weg.


De formule is alvast erg licht, luchtig en zacht. Voor mij is de dekking licht tot medium, en hij is erg goed op te bouwen. Hij smelt weg in de huid en trekt opvallend genoeg onmiddellijk in. Bij sommige fonds de teint moet je even wachten om ze te laten intrekken, niet zo bij Éclat Matissime. Hij droogt dan mat op en ik denk dat mensen met een droge huid zelfs niet moeten afpoederen. Ik doe dat wel, omdat ik een gemengde huid heb en me daar beter bij voel.

Ik heb hem tot nu toe eigenlijk altijd met mijn vingers aangebracht en dat ging prima! Ik werk van het midden van mijn gezicht naar buiten toe en egaliseer waar nodig. En warempel, hij blijft mooi zitten en ik begin niet te glimmen. Pas na zo'n 10 uur begint het rond mijn neus wat te glanzen, maar ik dep het eenvoudig weg en 't is weer in orde. Mijn huid ziet er gewoon goed uit, zoals hij eruit zou moeten zien, niet overdreven mat en ook niet te glanzend, met net dat tikkeltje glans waar het hoort. Zeker geschikt voor de gemengde huid!


Nog zo'n unicum: de verpakking! Mat aan de onderkant, glanzend aan de dop, met een klepje waaronder een pomp zit. Geen gedoe met dopjes die zoek raken, wel een simpel klepsysteem dat gemakkelijk te bedienen is. Het is een heel simpele en strakke tube, die ook weinig plaats opeist in je make-uplade. Het nadeel? Het matte gedeelte is een magneet voor vieze vingers, dus als je op dat vlak een beetje obsessief-compulsief bent, zoals mij, haal je jezelf wat extra werk op de hals :)

Foto's getrokken op twee verschillende dagen: links met meer zonlicht - rechts met grijs weer

Eindoordeel? Uiterst positief! Een hele fijne, aangename fond de teint, die mooi houdt en mijn huid er zeker beter laat uitzien. Ik heb zelf de kleur Mat Beige, al kan ik in de winter nog net een tintje lichter gebruiken. Het is wel een kleur die ik waarschijnlijk zo goed als heel het jaar door kan dragen, omdat hij echt heel mooi inblendt met mijn eigen huid.

Wat jullie? Matte of glanzende fond de teint?
Of beide?

Givenchy Éclat Matissime vloeibare fond de teint met SPF 20 - n°3 Mat Sand / n°4 Mat Beige / n° 5 Mat Honey / n°6 Mat Gold / n°7 Mat Ginger / n° 8 Mat Amber - 30 ml - € 47,00 - exclusief verkrijgbaar bij ICI Paris XL
Share:

19 opmerkingen

 1. Ik vind hem heel aangenaam. Ik heb wel wat glans na ongeveer 7 uurtjes maar zeker niet extreem en al te opvallend. Ben zeker tevreden ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hehe, ik was aan het wachten op jouw review van deze fdt. Ben overtuigd, ik ga hem straks kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. klinkt echt als een superproduct :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo nagels! Dat is nog eens een kleur :) Lijkt verdacht veel op mimosa van Chanel..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lijkt er op, maar is er eentje van Only You - budgetvriendelijk dus :)

   Verwijderen
 5. Klinkt goed! Echt zo'n fijne, lichte foundation die je niet ziet zitten maar tóch goed dekt, daar hou ik wel van :D Heel natural ziet dat er altijd uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij geeft een mooi resultaat ! En fijn dat hij zo lang mooi blijft. Sommige foundations verdwijnen gewoon na een tijdje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, deze lijkt me veelbelovend! Leuke nagellak heb je trouwens op!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt echt zo goed! Ik wil ook echt een matte foundation, het past beter bij mijn huid nu, want de gaat anders toch glimmen. De verpakking is idd echt goed doordacht trouwens! :).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel aangenaam in gebruik en geeft inderdaad een mooi en natuurlijk resultaat!
  Ik ben ook fan! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ziet er erg goed uit! Maar is hij dan ook geschikt voor de droge huid?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben ook zot van deze foundation ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een fijne en mooie foundation.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Klinkt heel goed, ideaal voor de zomer ook lijkt mij!!
  Dit wordt mijn volgende foundation denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wauw, ziet er mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig