29 april 2012

HUIDVERZORGING VAN BINNENUIT: APOT.CARE, INNEOV & OENOBIOL

Smeren doe ik elke dag, maar om je huid van binnenuit nog een extra handje te helpen, zijn er ook nog heel wat supplementen te koop. In het verleden heb ik wel al eens haarsupplementen geprobeerd (Omnivit Vita Haar - ik schreef er hier een stukje over) en ik merkte toen wel een verschil! Voor mij is het een mooie combinatie van wetenschap en schoonheid - brains en beauty for the win! :)

Maar er zijn natuurlijk nog meer merken en soorten mooimakers!


Apot.Care Complément Irido-Radiant is een all-round behandeling in kuurvorm met ingrediënten van natuurlijke oorsprong: resvenutol (een natuurlijk notenextract dat vrije radicalen van binnenuit uitschakelt, de aantasting van elastine verhindert en de elastineproductie stimuleert); astaxanthine (een antioxidant dat de vrije radicalen opvangt, celmembranen beschermt en werkt als een krachtige ontstekingsremmer); vitamine C en arganolie (rijk aan vitamine E en omega 6, draagt bij aan de barrièrewerking en hydratatie van de huid).

Dus wat doet het? Het beschermt tegen radicalen en zorgt voor een regeneratie van de huid (met andere woorden, stevigheid, egalere teint, intense hydratatie en een stralende huid).

De verpakking is alvast mooi om te zien: een grote, ronde, doorzichtige pot met glanzend deksel, die van mij gewoon in het zicht mag blijven staan. Er zitten 60 gelules in, hiervan neem je er elke ochtend twee in samen met een groot glas water.

De eerste keer dat ik de pot opende, schrok ik wel even van de kleur van de gelules, maar daar heb ik mij snel over gezet :)


Een maand later kon ik effectief getuigen dat ik een mooie en zuivere huid heb gehad. Helaas had mijn huid daarna last van afkickverschijnselen. Een goede week nadat ik hiermee gestopt was, kreeg ik ineens enkele kleine puistjes. Dat ik ze alleen maar erger hebt gemaakt door eraan te prullen, is mijn eigen schuld. Mijn huid was duidelijk dol op de Apot.Care boost, maar jammer genoeg is de prijs niet al te mals. Geen kuur om het hele jaar door vol te houden dus, wel super als je eens af en toe een grondige boost nodig hebt.


Ook Innéov heeft een voedingsconcentraat voor de huid, Onzuiverheden D-Tox. Last van mee-eters, roodheid, verwijde poriën of een vale teint? Dan biedt dit concentraat een helpende hand. Magnesium en pyridoxine normaliseren interne invloeden die voorafgaan aan het ontstaan van onzuiverheden; polyfenolen van witte druif, vitamine C en zink zuiveren de huid van binnenuit en helpen een gezonde huid op te bouwen. Zink wordt door dermatologen beschouwd als de referentie in de preventieve behandeling van acne, daarom kreeg de Onzuiverheden D-Tox een nog hogere concentratie zink.


Het doosje bestaat uit 40 tabletten, je neemt er twee per dag bij de maaltijd en dit gedurende minimaal twee maanden. Je hebt dus drie doosjes nodig om aan je minimale kuur te komen.

Ik begon ermee in een periode dat mijn huid aan muiterij deed, met als toppunt een ouderwetse puist. Ja, dat gebeurt nog gewoon, op je dertigste. Blegh. Gelukkig kreeg ik snel terug de huid die ik wilde.
Ook deze supplementen konden mij dus wel bekoren! Ze zijn iets goedkoper, maar omdat de minimale kuur drie doosjes vereist, zit je uiteindelijk aan hetzelfde budget als bij Apot.Care.


Laatste nieuwe is Oenobiol, die zich ontplooit als pionier in de schoonheid door voeding. Deze heb ik zelf niet getest, maar ze hebben supplementen voor al wat je maar wilt: je haar, je huid, bescherming tegen de zon en het verliezen van overtollige kilootjes (dat uiteraard wel gepaard moet gaan met een aangepast voedingspatroon, lol).

Oenobiol gaat voor natuurlijke ingrediënten, zoals tomatenextract, lijnzaadolie, groene thee, druivenpitextract, blauwe bosbes, rozemarijnextract, ... Dat klinkt als een heerlijk buffet, lol!

Hun topproduct is Oenobiol Zon, wat bleekscheetjes met een tekort aan vitamine D (moi!) wel kunnen gebruiken. Deze supplementen helpen je om beter te bruinen, de kleur langdurig te behouden en je huid te beschermen. Je gebruikt dit de maand voor, tijdens en nadat je aan de zon bent blootgesteld, dus dan zou je hiervan ook ongeveer drie doosjes nodig hebben.

Ik weet dat er mensen zijn die dagelijks zeer veel supplementen slikken, zelf houd ik het bescheiden met af en toe een kuurtje, als ik het nodig heb. Het is voor mij een eenvoudige en snelle manier om een geconcentreerde boost binnen te krijgen, en ik heb gemerkt dat het bij mij toch wel wat uithaalt. Uiteraard kan je niet enkel op supplementen overleven, gezond leven en eten hoort er ook bij!

Wat jullie?
Gaan jullie voor wetenschappelijk onderbouwde beauty van binnenuit?

Apot.Care Complément Irido-Radiant - 60 gelules - € 72,00 @ ICI PARIS XL
Innéov Onzuiverheden D-Tox - 40 tabletten - € 24,00 @ de apotheek - verkoopsadressen op de website
Oenobiol Zon - 30 capsules - € 22,40 @ de apotheek en parafarmacie, zoals iU - verkoopsadressen op de website
Share:

13 opmerkingen

 1. Ik heb al wel eens van die zonvoorbereidende supplementen genomen en ik had veel minder last van zonneallergie. Dus het werkt inderdaad wel !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Al die pillen klinken echt veelbelovend, maar ik krijg grote pillen niet doorgeslikt en vaak zijn het grote pillen die hiervoor zijn gemaakt. Ik gebruik ze dus ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zijn niet zo heel erg groot, eerder gemiddeld. Ik weet wat je bedoelt, want ik heb dat met alle pillen, ook kleinere, haha.

   Verwijderen
 3. Die pillen van oenobiol zijn echt klein ivm de meeste pillen.
  Gewoon innemen met wat drinken tijdens het eten. Je zou ze desnoods kunnen pletten als je wilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben net bezig met een kuur met de Oenobiol voor haar en nagels, kan er dus nog niet veel over zeggen. Oenobiol zon heb ik vorig jaar gebruikt en deze helpt echt. Of ik er bruinder dan normaal door werd heb ik niet echt gemerkt maar ik heb geen zonne-allergie gekregen en dat is normaal iets dat ik ieder jaar heb als ik naar het buitenland ga. Een aanrader dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het wel interessant. Ik pak Oenobiol en merk wel dat ze werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Reacties
  1. Ah ja, die heb ik ook een aantal keer genomen, daar was ik ook wel heel tevreden van!

   Verwijderen
 7. Goh, dit heb ik nog nooit gedaan eigenlijk. Tijdens de examens wel een vitaminekuur om er niet onderdoor te gaan van de vermoeidheid. maar zo van die dingen à la Oenobiol nog nooit, al lijken ze me wel handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben niet zo van het slikken van pillen, maar als het echt iets doet voor je lichaam lijkt het me best ok :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heb 3 maanden Oenobiol geslikt, heb het dus een hele tijd volgehouden, helaas zie ik nul komma nul verschil, niet meer of minder rimpeltjes, zie totaal niks verschil aan mijn huid. Had die centen beter voor iets anders kunnen gebruiken :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super tevreden! Oenobiol voor mijn dunne futloze haar genomen. Nu een volle glanzende bos gezond haar. Wel even een paar weekjes doorzetten.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig