31 juli 2012

THE NO-BUY: UPDATE #5

Soooo... mijn updates worden minder frequent, maar dat betekent niet dat ik niet meer aan de no-buy zit, ook al zou je denken van niet :)

Ja, hoor, hij loopt nog steeds, misschien iets latenter, maar toch. Vooral in de departementen kledij en schoenen is het de laatste maanden serieuze no-buy geweest. Ik ben bijvoorbeeld nogal een schoenenmadam. Maar dit seizoen ben ik braaf gebleven. Twee paar (goedkopere) ballerina's en een paar slippers op een braderie nagelaten (en dat was eigenlijk ook alleen maar omdat ik geen gepast schoeisel mee had en we daar nog vijf dagen zouden zitten), heb ik geen nieuwe schoenen gekocht. Beetje zielig vind ik het wel voor mezelf, maar goed, dat freakin' huis bouwt zichzelf niet en mama wants a new kitchen.

Om niet te spreken over kledij. Oh, mijn hart bloedt! De Zara heeft dit seizoen precies alléén maar mooie stukken voortgebracht, ik zou de halve winkel kunnen opkopen! Maar ik doe het niet. Zelfs niet in de solden, al werd het gisteren even moeilijk toen ik mezelf aan mijn bureautje al dagdromend voorstelde hoe ze in de laatste soldendagen misschien wel -70% gaven en ik dan dé vondst van mijn leven zou doen, daar tussen de rommelige hoop op een Zara-tafel. Ik zeg het u, zo'n dagdromen zijn nefast voor een no-buy. Niet geweest trouwens. Al mokkend mijn boterhammen opgegeten, daar aan hetzelfde bureautje, en gewacht tot de shopkick zou overgaan :D

Ook op beautygebied was het rustig. Her en der de 'uiterst noodzakelijke' aankoop nagelaten, hèhè.

Als alles goed gaat (en laten we hopen dat het zo is!), verhuis ik in november. Dus nog even volhouden en ik mag de volgende soldenperiode weer eens naar de winkel.

Hoe gaat het met jullie?
Share:

23 opmerkingen

 1. Well done! Ipv een Miele kan je nu voor een Boshch of AEG gaan, en da's gewoon een goeie lange termijnplanning!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha! Een Miele zit er niet direct in :D
   Maar we hebben bijvoorbeeld wel afwasmachine en oven laten vallen. Dat wordt dan tijdelijk een gat om naar te kijken ;)

   Verwijderen
  2. Toen wij gingen kijken voor een wasmachine enz, toen zeiden ze tegen ons dat Miele helemaal niet meer de vaste waarde is dat ze 10 - 15 jaar terug waren. Ze zeiden het werkt tegenwoordig hoogstens 2 jaar langer dan de andere merken. Dus dan maak je zelf de afweging.. je moet geluk hebben met je toestellen voor hetzelfde geld doe je er ontzettend lang mee, voor hetzelfde geld heb je gewoon pech..

   Verwijderen
 2. Ik heb al 24 dagen niets meer gekocht! Maar het begint terug serieus te kriebelen. Nog twee maanden volhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt knap dat je het volhoudt hoor !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij mij wordt er de komende maanden ook een serieus slot op mn portefeuille gezet .. nieuwe meubels en net verhuisd.. ik ga proberen erg te sparen maar hier en daar wil ik mezelf toch wel eens kunnen belonen..met iets kleins dan wel te verstaan haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een kleine beloning af en toe kan geen kwaad, het motiveert je ook wel om het vol te houden. Succes!

   Verwijderen
 5. Ik heb gefaald, maar begin morgen of volgende maandag opnieuw! :D
  Knap dat je het volhoudt; als je extra tips hebt; feel free to share :D!

  Liefs xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmm, de beste tip die ik kan geven is gewoon niet naar de winkel gaan (ook niet online!). Kijken is meestal de eerste stap om het toch te kopen, bij mij toch :)

   Verwijderen
 6. Flink dat je het zo goed volhoudt. Er zal wss ook ooit een dag komen dat ik beter voor mijn keuken spaar dan te shoppen bij de Zara, ik weet nu al dat dat enorm moeilijk gaat zijn. Hoewel op dit ogenblik mijn fondsen ook nogal laag staan en ik moet me ook een beetje inhouden. Dat lukt behoorlijk goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een kleine troost voor je: ik vond in de zara sale alleen maar troep, ben toen thuisgekomen met 2 dingen van de nieuwe collectie hahaa

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als het een troost mag zijn, bij mij al 4 maanden een no-buy!;) volhouden! xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat moedig, good job! Mij zou het echt niet lukken :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik hou m'n no-buy al een week vol :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. proficiat! ik zou het niet kunnen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goed bezig, Stamatia! Ik ben onofficieel ook even op no-buy, want qua make-up zijn mijn lades voorlopig ook wel goed gevuld. Ik heb voor een paar back-ups gezorgd en ga nu even een stop inlassen! Als het zo goed lukt als bij jou, heb ik niets te klagen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 13. knap, hoor! hehe zo is het altijd: als je niks mag kopen, dan zie je opeens alleen maar leuk dingen :P

  BeantwoordenVerwijderen
 14. You can do it! :D Het komt vast wel goed!
  En ik ga niet zeggen dat bij mij mijn no buy altijd mislukt, want dat geeft geen positieve invloed haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. In de maand juli heb ik ook braafjes bijna niets gekocht :-), gewoon omdat ik op dit moment andere prioriteiten heb. Ferm dat je nog steeds jezelf hieraan kunt houden!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig