7 december 2012

CAUDALIE VINEXPERT


Als een dagelijks glas wijn goed is voor je hart, kan een hele huidverzorgingslijn op basis van de wijnstok alleen maar goeds betekenen voor je huid, niet? 

Caudalie's Vinexpert is een nieuwe lijn met vijf producten, die allen de molecule Resveratrol-Oleyl bevatten. Dit molecule werkt zowel in als buiten de cellen om veroudering tegen te gaan en de huid te beschermen. Al de producten zijn ook zonder parabenen, minerale oliën, ingrediënten van dierlijke oorsprong, SLES, ...

Ik probeer mijn huid nu al de nodige anti-ageing te geven (ik zit tenslotte toch al op tram 3, haha!), zonder daarin te overdrijven. Als ik dus een anti-ageing dagcrème smeer, probeer ik juist een heel hydraterend serum te gebruiken. Op die manier behoud ik de balans er nog in, zonder meteen te overdrijven met de anti-ageing. 

Ik testte twee producten, de Vloeibare Bonne Mine met SPF 15 en het Serum voor Ogen & Lippen, en voegde ze (intussen al een tijdje geleden - check het filmpje!) toe aan mijn huidverzorgingsroutine.


De Vloeibare Bonne Mine met SPF 15 is een erg lichte, vloeibare crème zonder olie die perfect geschikt is voor de normale/gemengde huid. Er is trouwens ook een gewone crème voor de drogere huidtypes, no worries. Bonne Mine heeft ook een handige en hygiënische verpakking, een tubevorm maar dan mét pompje. Ongeveer 1,5 pompje is voldoende voor mijn gezicht en hals en aan de binnenkant van de verpakking krijg je duidelijke instructies over hoe te smeren en in welke richting. Het is anti-ageing dus altijd tegen de zwaartekracht in :)

Hij hydrateert en beschermt de huid, zorgt voor de nodige anti-ageing en geeft een oplichtend effect. Daarvoor zit hij bomvol actieve bestanddelen:
 • Resveratrol-Oleyl: werkt tegen rimpels, verstevigt de huid
 • Hyaluronzuur met een laag moleculair gewicht: maakt de huid voller van binnen uit
 • Vinolevure: hydrateert en verstevigt de huid
 • Erwtenextract: beschermt de collageen- en elastinevezels en stimuleert de synthese ervan
 • Lichtroze en parelmoeren pigmenten: maskeren de rimpels en laten de huid op een natuurlijke manier stralen en stralen
 • Ginseng: opwekkend

Bonne Mine zorgt ervoor dat mijn huid zacht en gehydrateerd aanvoelt. Ik bespeur geen vettig laagje, het trekt gewoon snel in en geeft mij een goede basis om te make-uppen. De roze pigmenten geven ook echt dat bonne mine-effect. Ik ging zelfs heel wat dagen zonder make-up werken, mijn huid zag er goed genoeg uit en ik had nu eenmaal geen tijd om elke dag met make-up bezig te zijn, dus dat kwam mij goed uit. Een win-winsituatie, heet dat dan :)


Het Serum voor Ogen & Lippen bestrijdt die fijne lijntjes rond ogen en lippen, lift de ogen en bestrijdt wallen. Ook dit oogserum zit vol actieve bestanddelen:
 • Terug het molecule Resveratrol-Oleyl
 • Matrixyl-Synthé 6: een van de krachtigste moleculen tegen rimpels
 • Petpiden: werken drainerend, ontzwellend en bestrijden de verslapping van de huid
 • Ecocert-gecertificeerde arganproteïne: geeft een onmiddellijk liftend effect en een regenerend effect op lange termijn
 • Hyaluronzuur met een laag moleculair gewicht: maakt de huid voller van binnen uit

De textuur is een zaligheid, het serum hydrateert maar geeft tegelijk een verfrissend effect. Ik gebruik een half pompje en dat is voldoende voor mijn oog- en lipcontouren. Ik ben nogal gericht op een goede oogverzorging, want ik heb licht hangende oogleden van nature uit en ik heb dan ook nog eens de zogenaamde 'hooded eyes', dus elk verschil in huidverzakking geeft bij mij al een zichtbaar resultaat. Daarom ook dat ik rond mijn ogen zeker een hydraterende, maar ook antiverouderingsverzorging gebruik. Deze van Caudalie is daarbij een fijne aanwinst!

Enkel dat van de wallen heb ik niet zo erg ervaren, maar dat komt omdat ik vooral last heb van donkere kringen en quasi nooit opgezwollen wallen moet bestrijden. Het is wel een fris oogserum en dus kan ik mij wel goed voorstellen dat wallen hiermee ook wel aangepakt kunnen worden.

Caudalie Vinexpert Vloeibare Bonne Mine SPF 15 - 40 ml - € 39,90 
Caudalie Vinexpert Serum voor Ogen & Lippen - 15 ml - € 37,50
Share:

7 opmerkingen

 1. I keep recommending Caudalie to everybody. I'm sure this is a great line as well!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mijn mama was daar heel tevreden over :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van de Bonne Minne ben ik zelf ook super tevreden en inderdaad als je huid in goede conditie is kan ie perfect alleen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat lijken me erg fijne producten ! Ik heb van Caudalie een ander serum en daar ben ik ook heel tevreden van.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me erg goed te zijn!
  ps: mss wil je meedoen met mijn winactie?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De Bonne Minne heb ik hier ook klaarstaan om te testen, klinkt fijn! Ik ben nog steeds groot fan van het SOS Thirst Quenching Serum!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig