5 december 2012

EAU PRECIEUSE x BIODERMA: HOLY GRAILS?


Heel wat maanden geleden, toen de dieren nog spraken en de MAC in Woluwe nog slechts een temporary store was, kocht ik daar in de iU twee cultproducten. Als je zoals mij wel eens vertoeft op andere (internationale) blogs en YouTube-kanalen heb je deze twee producten wel eens zien voorbijkomen. Ze worden er opgehemeld en ook ik ben daar niet ongevoelig voor. Iets met vrouw en nieuwsgierig zijn. :)


Van de Bioderma Solution Micellaire zie je in filmpjes vooral de rode versie voorbijkomen. Toen ik voor het schap stond, had ik de keuze tussen de rode dop en de groene dop. De rode versie is voor de gevoelige huid, de groene voor de gemengde en vettere huid. Ik heb een gemengde huid (normale huid maar vettere T-zone) en dus koos ik op dat moment voor de groene versie.

Waarschijnlijk is het daar misgegaan, want ik heb hiermee totaal geen klik. Afgaande op de lovende verhalen op het internet, had ik misschien ook te hoge verwachtingen. Het haalt wel mijn make-up weg, maar niet op spectaculaire wijze of beter dan andere micellaire reinigers. Op mijn oogmake-up laat ik hem al lang niet meer los, daar is hij niet sterk genoeg voor - tsja, het is mijn eigen fout, zeker? Met al die eyeliner en mascara... ;) Mijn gezichtsmake-up, dat vlot nog wel, maar zoals ik al zei, deze micellaire reiniger doet het niet beter dan de rest.

Geen grote liefde dus. Ik was dan ook nog zo stom om de grootste verpakking te kopen - ah ja, want als iedereen zegt dat het zo een fantastisch product is, moet het wel zo zijn! - dus ik doe hier (oh, joy!) nog wel een tijdje mee verder. Persoonlijk ben ik nog steeds het meest onder de indruk van de Lancaster Express Cleanser, gevolgd door Nuxe Micellair Reinigingswater met rozenblaadjes.

Stiekem vraag ik me af of het verhaal beter zou aflopen als ik, net als iedereen, de rode versie had gekocht :)


Gelukkig wel veel liefde voor Eau Précieuse, een zuiverende lotion voor de vette en probleemhuid. Het lijkt een simpel watertje (en dat is het in feite ook), maar dit werkt als geen ander. Het bestaat als sedert 1890 en heeft na al die jaren een hele schare fans.

Eau Précieuse bevat salicylzuur en boorzuur. Dit verfrist mijn gezicht, maar haalt tegelijkertijd op een zachte manier het overtollige talg, dode huidcellen weg en bestrijdt puistjes en mee-eters. Zowel 's morgens als 's avonds te gebruiken, met een watje, en lokaal of op het hele gezicht. Ik neem meestal alles mee, inclusief mijn hals. Kwestie van alles goed aan te pakken :)

En het is wel effectief, want ik merk dat als ik enkele dagen Eau Précieuse gebruik, de onzuiverheden sneller weg zijn of gewoonweg niet doorkomen. Ik gebruik het dus niet dagelijks, maar meestal in vlagen, als mijn huid onrustig is. Big love voor Eau Précieuse, deze komt er zeker terug in. De Bioderma... not so much.

Kenden jullie deze twee producten al?
Share:

18 opmerkingen

 1. toen de dieren nog spraken, hihi :)

  met micellaire reinigers heb ik geen ervaring. eerst mijn productjes die ik nu heb eens opgebruiken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eau Précieuse... nog steeds dikke liefde. Ik dénk inderdaad dat de rode dop je meer zou bevallen. Heb min of meer hetzelfde huidtype en ik ben er tot op vandaag wel tevreden over.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De Eau Précieuse Lotion lijkt mij zo fijn.
  Liefs, xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eau précieuse vond ik minder goed maar de rode versie van Bioderma is wel erg fijn. Vind hem nu niet wauw-omg-this.is.the.best., maar het kost mij maar 8 eur voor 500 ml en het doet zijn werk goed ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bioderma werkt bij mij echt super ! Ik denk dat ik bij de iU eens een staaltje van de rode Bioderma meegekregen bij een aankoop. Misschien nog een tip :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb helaas ook de groene grote versie gekocht.. en blijkt nu dat ik daar niet goed tegen kan en er zelfs een beetje uitslag van krijg.. dus moet ik maar iemand vinden om deze aan te doneren.. Ben wel erg fan van de Eau Precieuse!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die Bioderma Sébium heb ik ook een tijdje gebruikt, en ik was er best tevreden van.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer van de Bioderma. Ik heb ook deze groene versie en ik gebruik hem eigenlijk als tonic, na de Purity. De Eau Precieuse heb ik nog steeds niet gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je was iets te gulzig.. Oef, nu zit je met een grote verpakking..
  Herkenbaar probleem trouwens. Heb ik ook zo vaak gehad. En ik leer er niet van helaas :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb de Bioderma met de rode dop en ben fan! Neemt mijn make up echt heel goed weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik kende ze al en misschien moet ik straks toch maar Eau Précieuse gaan halen als die van LW op is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De rode dop is schitterend, misschien kan je hiervan eens een kleine verpakking proberen?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nog geen van beiden geprobeerd eigenlijk... Wel een handige review ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb gecombineerde huid en de rode Bioderma werkt bij mij. Misschien eens die proberen?
  Kan wel niet wachten om Eau Précieuse eens uit te proberen! :)

  http://mistletea.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik erken het verhaal van de Bioderma. Ik vind het ook niet zo'n krachtig product en verder werkt het verfrissend maar echt meer dan een gewone lotion vind ik het ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Via mijn papa leerde ik eau precieuse kennen. Al enkele jaren geleden. Telkens ik een muggenbeet heb of een kleine irritatie van de huid, moest ik van hem een wattenschijfje nemen en eau precieuse gebruiken. Het is pas sinds kort dat ik eens las wat er op het etiket staat. Tot mijn verbazing las ik dat het goed was tegen acne en zwarte puntjes. Sinds een wwek of 2 gebruik ik regelmatig eau precieuse en ik moet zeggen, het helpt, de zwarte puntjes verminderen en ze komen niet echt terug. 1 tevreden klantje dus. Vrienden van mijn ouders zijn schippers en die brengen mij regelmatig eens een fles van daar mee.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig