24 februari 2013

CURRENT DAILY SKINCARE ROUTINE


Het is al even geleden dat ik nog eens een overzicht gaf van mijn volledige gezichtsroutine, dus het leek me wel leuk om er nog eens een paar woorden aan te wijden. Op dit moment ben ik een beetje terug naar het oude bekende gegaan, want dit zijn bijna allemaal producten die ik al meermaals gekocht en gebruikt heb. 




's Morgens begin ik met Clinique. Van het bekende driestappenplan heb ik de eerste twee stappen in huis. Een pompje van de Liquid Facial Soap Mild is voldoende om mijn gezicht te reinigen en mij helemaal wakker te maken. Dan neem ik een watje en ga ik met de Clarifying Lotion over mijn gezicht. Het zorgt voor een dagelijkse exfoliëring, heel gemakkelijk. Normaal volgt dan nog stap drie, maar zelf gebruik ik op dit moment liever mijn Estée Lauder Hydrationist serum.


Ik kende de Hydrationist-lijn al van de dagcrème. Toen ik laatst op een event van ICI Paris XL was, stond er ook een nieuw merk, Ioma. Zij hebben een machine waarmee je huid wordt geanalyseerd (zal ook in de winkels staan, trouwens. Wees gewaarschuwd, de macro-foto's doen je soms een beetje verschieten, haha) en dan wordt er op maat bepaald wat jouw huid nodig heeft. Daar bleek dat mijn huid wat hydratatie kon gebruiken. Nu, geen ramp, het was erg koud buiten én ik kwam net uit de auto waar de verwarming nogal hoog stond (koukleum, hierzo!), dus dat had er vast ook wel iets mee te maken. Ik heb tot nu toe niets van Ioma gekocht, maar ik herinnerde mij dat ik nog een Hydrationist serum had liggen. Ik vond het eigenlijk wel het ideale moment om dat flesje uit de kast te halen!

Net als bij al mijn andere Estée Lauder skincare, ben ik ook dol op het Hydrationist serum. Het is heel licht en trekt snel in. Ik ben niet te zuinig, drie pompjes per dag gaan er op mijn gezicht, nek en decolleté, want hydratatie is gewoon erg belangrijk :)


Soms switch ik trouwens nog een keer tussen de Clarifying Lotion en de Dermalogica Daily Microfoliant. Die zat in mijn laatste Deauty box en daar was ik erg blij mee. De Daily Microfoliant bevat talk- en rijstpoeder en mag je dagelijks gebruiken voor een zachte peeling van je huid. Je brengt het poeder aan op je hand, mengt het met een klein beetje water (een vochtige hand is genoeg) en dan krijg je een soort van pasta die je op je gezicht kan aanbrengen en daarmee kan scrubben. De Daily Microfoliant is heel zacht voor je huid, dagelijks gebruik is geen enkel probleem, alleen is het voor mij niet altijd genoeg. Dus een à twee keer per week wil ik toch wel een stevigere peeling of scrub gebruiken.
Ik ben er ook nog niet helemaal uit of ik de Daily Microfoliant zelf fullsize zou aankopen, ik denk dat ik nog even ga wachten tot ik dit potje volledig heb opgebruikt en dan merk ik vanzelf wel of ik het product zal missen of niet.


Rond de ogen gebruik ik sinds kort Bobbi Browns Hydrating Eye Cream. De huid onder mijn ogen is erg dun en teer, en dat is wel bij iedereen zo, maar ik heb de indruk dat mijn under eye area er net nog ietsje erger aan toe is. Al van bij het eerste gebruik voelde ik dat deze oogcrème inderdaad erg hydraterend is. Ik moet hem nog iets langer gebruiken voor er een deftige review van af kan, maar ik ben onder de indruk. Ik heb Bobbi Brown altijd geassocieerd met make-up, al wist ik wel dat ze ook huidverzorging had. Eerlijk gezegd had ik daar niet te veel verwachtingen van, maar wow, ze heeft wel een pracht van een oogcrème afgeleverd.


Next up: Estée Lauder Hydrationist dagcrème. Als mensen mij naar een goede, degelijke dagcrème vragen, raad ik bijna altijd Hydrationist aan. Ik gebruik hem al jaren, van toen hij nog HydraComplete heette, en hij blijft gewoon top. Hij bestaat in drie varianten en je kan hem dus afstemmen op je huidtype. 

's Avonds moet natuurlijk eerst de make-up eraf. Tegenwoordig heb ik drie producten die ik daarvoor kan gebruiken. Een beetje tegen mijn principes in, want ik probeer nooit te veel producten van hetzelfde type tegelijk te gebruiken. Zo geraakt er namelijk nooit iets op en wordt het product alleen maar slecht. Maar soit, mijn slecht beautybloggergen kon het niet laten en nu zitten we met drie geopende producten. 


Eerst en vooral, holy grail materiaal, Purity! Dit is en blijft nog steeds mijn nummer een, het haal mijn make-up er snel en grondig af en kan zelfs mijn oogmake-up aan. Kudos to you, philosophy!

Daarnaast staat de Rituals Sensational Soft Cleanser. Hij stoot Purity niet van de troon, maar zoals je al kon lezen in deze review, vind ik hem best fijn voor mijn gezicht.

Bij iU kocht ik een nieuwe micellaire reiniger van Klorane. Ik ben een beetje op een micellair rondje, want telkens probeer ik een ander merk uit. Deze vond ik interessant vanwege de dop: je plaatst een watje op de dop en drukt, zo komt het product rechtstreeks en zonder kantelen op het watje terecht. Hij was bovendien niet erg duur, zo'n € 12,00 ongeveer voor 400 ml, dus dat viel best mee.

De laatste restjes oogmake-up gaan er van af met de Odina reiniger, die ik bij de Action kocht.

's Avonds gebruik ik niet meer de Clinique Lotion, maar wel Eau Précieuse (en hij staat blijkbaar niet op de foto). Ook een holy grail én zeer budgetvriendelijk - review lees je hier.



Dan beland ik weer bij Estée Lauder: zowel de oogcrème als het serum behoren tot de Advanced Night Repair-lijn. Ooooh, I love it! De oogcrème is een frisse gel en het serum doet echt al wat het moet doen. De hoeveelste ANR dit is, kan ik zelfs niet meer tellen, zo vaak heb ik hem al gehad. Het is ook een verzorgingsproduct dat geschikt is voor alle huidtypes en niet leeftijdsgebonden is. Ieders huid herstelt namelijk 's nachts en ANR helpt daarbij. Ik gebruik hem al sinds mijn begin twintiger jaren en dat is... wel... al lang :)


Last but not least, mijn nachtcrème. Hoewel je Hydrationist ook 's nachts kan gebruiken, prefereer ik dan toch een iets rijkere crème. Alweer: lang leve nachtelijk herstel. En eigenlijk ook omdat ik het gewoon een fijn gevoel vindt om mijn huid goed in te smeren voor ik ga slapen. Olaz Regenerist Night Recovery Cream is my weapon of choice :)
Ik vind hem alleen al cool omdat hij paars ziet, zo oppervlakkig ben ik dan wel, haha. Een grondige review kan er nog niet af, je ziet wel aan het potje dat ik hem ook nog niet zo lang gebruik.

Fijne zondag!
Share:

19 opmerkingen

  1. Leuk om te lezen! Erg duidelijk ook, bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De Klorane reiniger lijkt me nog wel interessant ! Vroeger gebruikt ik regelmatig Estée Lauder. Ik zou me er eens terug in moeten verdiepen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Duidelijk een Estee Lauder fan! Ze hebben dan ook fijne producten in hun uitgebreide gamma zitten. Over de Daily Microfoliant ben ik ook nog niet uit, het is duidelijk een product van veel te gebruiken alvorens een opinie te vellen, bij mij toch!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik kan dus zo niet tegen de verzorging van Clinique... het past totaal niet bij mijn huid. :( Zo zie je maar hoeveel verschillende meningen er zijn. Het hydraterende serum van Estee Lauder klinkt dan wel weer interessant! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind die van Kiehls net iets fijner dan de Advanced Night Repair van EL. Verder een herkenbaar lijstje. I like!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ik heb nog maar net ANR serum van estee lauder gekocht en ik ben er al helemaal verliefd op, zou het niet meer kunnen missen. hydrationist klinkt ook wel heel fijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. oeh wat een dure skincare routine zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooie routine ! De EL hydrationist is ook een van mijn go-to moisturizers. En de Clinique facewash blijft hier ook meegaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik ben ook zeer tevreden van de lotion van Clinique, die gebruik ik al zeer lang. De face wash heb ik ook nog gehad, maar ben overgestapt naar Kiehl's.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooie producten allemaal, kwaliteit! Van Clinique ben ik ook fan.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. een fijn en uitgebreid artikel. je hebt een aangename schrijfstijl en daarom vind ik het fijn als je llange artikels schrijft.

    ik vroeg me sinds kort af welke dagcrème jij gebruikt, dus dit artikeltje komt net op tijd.

    fijn om je routine en al die luxe producten te zien. die zie (en gebruik) ikzelf ook het liefste <3

    van die estee lauder oogcrème heb ik al eens een staaltje gehad. ik ben daar heel lang mee toe gekomen en die smeerde zo fijn uit.

    wat een reuze fles heb je van die clinique lotion. vooral niet omstoten, zou ik zo zeggen :) zelf heb ik de 200 ml versie. hun liquid facial soap heb ik ook al gehad. nu heb ik hun vaste zeepblok.

    goede tip, die van de dagcrème. ik ga hem echter (nog niet) kopen, want ik heb pas eergisteren een nieuwe dagcrème uitgekozen bij de schoonheidsspecialiste. ik had daar namelijk nog een cadeaubon van.

    ik denk dat je in dit artikel je maskers bent vergeten, maar daar heb je een tijdje geleden eigenlijk al een flink stuk tekst aan gewijd, hé :)

    zelf verzorg je je gezicht duidelijk goed, maar ga je daarbuiten ook wel eens naar de schoonheidsspecialiste voor een gelaatsverzorging?

    ik heb hier weer een beetje inspiratie opgedaan, thanks :)

    ¨*¨*¨



    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk om te horen, bedankt!

      Dit is mijn dagelijkse huidverzorging, over maskers en scrubs wilde ik een apart artikel maken! :)

      Haha, ja het viel mij onlangs ook op hoe groot de lotion is. Ik denk dat mijn reiniger sneller op zal zijn, maar goed, het was voordeliger in aankoop :)

      Ik ga eigenlijk niet vaak naar de schoonheidsspecialiste, geen tijd! Maar als ik dan eens een keertje ga, is het wel een echte verwennerij. En neem ik mezelf voor om regelmatiger te gaan, maar dan vergeet ik weer om een afspraak te maken.

      Verwijderen
    2. ja, ik vind gelaatsbehandelingen ook een fijne verwennerij bij de schoonheidsspecialiste en ik denk dan steevast dat ik dat vaker moet doen.. maar als het dan op het maken van een nieuwe afspraak aankomt, dan heb ik heel veel last van uitstelgedrag :p

      ik kijk al uit naar je artikeltje over de maskers en scrubs, vooral de scrubs dan eigenlijk.

      Verwijderen
  12. Het product van Dermalogica vind ik super fijn. De producten van Clinique gebruik ik ook

    BeantwoordenVerwijderen
  13. I'd looove to try Estee Lauder Advanced Night Repair! I've heard many great things about the serum, and now I want to try the eye cream as well!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ooooh, de EL Advanced Night Repair is nice! ^^ Wat een mooie fotos heb je trouwens gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. De EL Advanced Night Repair is echt heel fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Die Klorane reiniger ziet er interessant uit (kende het nog niet) en heb ook m'n oog (pun intended) laten vallen op die Bobbi Brown oogcrème nu. Purity is ook nog altijd één van m'n favoriete reinigers! Dat EL serum zal ooit van mij zijn zodra mijn Kiehl's MR op is :-)

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig